The Times: Victor Ponta vorbeşte despre o Mare Britanie care este „împotriva a orice”

Propunerile lui David Cameron de limitare a imigrației dinspre alte țări ale Uniunii Europene sunt nefuncționale, a declarat premierul Victor Ponta pentru publicația britanică The Times, oficialul român avertizând că Marea Britanie riscă să își facă reputația unei țări “împotriva a orice”, transmite AGERPRES.

Victor Ponta a spus că țările est-europene au fost uimite la vremea respectivă (începutul acestui an, n.r.) despre dezbaterea din Marea Britanie referitoare la imigranți și a respins propunerile premierului britanic David Cameron de limitare a fluxului de imigranți către Marea Britanie. El le-a cerut liderilor politici britanici să dea dovadă de mai mult curaj în contracararea formațiunii eurosceptice UKIP (Partidul pentru Independența Marii Britanii) și a calificat drept ‘ridicole’ temerile privind o invazie din partea lucrătorilor cu slabă calificare din România și Bulgaria.

Potrivit cotidianului Daily Mail, membri importanți ai Partidului Conservator din Marea Britanie au pregătit un plan de limitare a imigrației din țările sărace deja membre ale Uniunii Europene, precum România și Bulgaria, sau aspirante la aderare, ca parte a procesului de renegociere a relației Regatului Unit cu blocul comunitar.

Astfel, ar urma să fie limitat numărul imigranților din țări unde salariile și ajutoarele sociale sunt mult mai mici decât în Marea Britanie. O astfel de măsură, care atentează la principiul de bază al UE privind libertatea de mișcare, ar fi primit susținere din partea unor membri ai guvernului, notează Daily Mail.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.