Toader l-ar putea evalua şi pe Lazăr

Lazar mandat Horodniceanu
Foto Agerpres

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, lasă să se înţeleagă că şi procurorul general, Augustin Lazăr, ar urma  să fie supus unei evaluări asemănătoare celei la care a fost supusă Laura Codruţa Kovesi. Mai exact, Toader a dezvăluit, la interviurile DC News, că i-a cerut lui Lazăr să nu desemneze un procuror şef interimar la DNA fără să-l consulte, iar procurorul general a ţinut cont de cererea sa.

Mai exact, întrebat dacă Lazăr va fi supus unei evaluări, Tudorel Toader a răspuns: „Vă dau un răspuns de principiu, general valabil: la fiecare dintre noi vine o vreme în care este supus evaluării.”

„Sigur că, de-a lungul ultimului an, a avut poziții care nu erau pe frecvența legii actuale. Când spunea la CSM că procedura de evaluare pe care am făcut-o eu ar fi nelegală pentru că un regulament al CSM prevede o altă metodologie. Eu i-am răspuns că regulamentul CSM nu poate să modifice legea. Dacă legea prevede criterii, proceduri, nu mă cobor la regulamente. Eram unul lângă altul în CSM și l-am întrebat dacă afirmația este documentată sau nu. Oricum nu conta, pentru că avea parti-prisurile sale. Evident că aș putea da mai multe exemple.

A venit decizia CCR. După ce am citit decizia… sigur, aveam convingerea faptului că președintele, mai devreme sau mai târziu, va emite decretul de revocare. Cu această convinere, a două zi am dat un telefon domnului procuror general. I-am zis: în aceste condiții, mai devreme sau mai târziu, când se va pune problema interimatului, vă rog, în baza deciziei, să nu aflu din presă pe cine propuneți interimar, vreau să ne consultăm în prealabil. Ceea ce a și făcut. Ne-am consultat, o cunosc pe doamna Jurma. Dânsul a propus și eu am exprimat acordul”, a declarat Toader, într-un interviu la DCNews.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

  1. Mai nene, daca prima meserie din viata este de tractorist vei ramane toata viata in conceptie si in gandire tractorist indiferent cate faculatati faci dupa scoala de tractorist!

    • @Universal : Lazar nu e tractorist, e de la Aiud-Sâncrai, de lânga Alba Iulia, de unde se bea vin. Si-al lui tot „vin” e: contrafacut, dar … „vin” (mafiotii)…

  2. Uite usor ,usor ciuma rosie prinde putere si agatindu-se ca niste sobolani de anumite paragrafe din legile tarii care bineinteles sint discutabile sau mai bine zis concepute asa ca sa se poate interpreta ori ce punct si virgula,pune stapinire pe tot ce misca in tara asta.
    Daca noi nu vom lua masuri cu acesti sobolani acum si cit mai urgent, mai tirziu nu vom mai putea face nimic.

    • Domnule, poți emite niște opinii fără să folosești clișee? Asta doar pentru a dovedi că poți gândi cu capul dumitale.

  3. Abia astept. Mai ales ca Parchetul General are nevoie de-un adevarat procuror, de-un om al legii, nu de cineva care sa tot se-agate si chibitzeze-n paguba timpului.

  4. Cum credeti ca veti fi evaluat dvs. de istorie, domnule Toader? Poate felul in care va privesc actualii studenti de la Drept sa va ofere un indiciu…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.