Toader explică de ce a respins TOŢI candidaţii la şefia DNA

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a explicat într-un interviu la DCNews, de ce i-a respins pe cei patru candidaţi pentru şefia DNA, în urma interviurilor de la Ministerul Justiţiei.
„Nu i-am respins, am constatat faptul că, prin programele manageriele, prin interviul la care s-au prezentat, prin modul în care și-au expus viziunea despre evoluțiile DNA, prin modul în care au răspuns la întrebările care au fost puse în interviu – nu au fost puține -, acest asamblu de măsuri, în viziunea fiecărui candidat, nu a creat membrilor Comisiei convingerea faptului că pot reforma DNA”, a declarat ministrul Tudorel Toader.
Toader s-a referit în mod special la procurorul Marius Iacob, despre care a afirmat că îl apreciază, însă nu putea fi numit şef la DNA după ce a coordonat structura teritorială DNA Ploieşti. „Pe de altă parte, și îmi pare rău să o spun, îl apreciez personal ca om – ca pe toți de fapt, dar la unul mă refer acum. Din moment ce în programul managerial scria că a coordonat zece servicii teritoriale, dintre care unul este serviciul Ploiești, în condițiile în care știm ce s-a întâmplat la Ploiești, nu putea fi ridicat la nivel de procuror șef al întregii direcții, pentru că i-am fi dat un certificat să facă la nivel național ceea ce s-a întâmplat la nivelul serviciului teritorial Ploiești”, a mai declarat ministrul Justiţiei.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Bine mai moldovene, atunci pune-l pe Ciordache, individ cu studii juridice la fara frecventa pe la Balti, om cu mare experienta de viata in domeniul infractional, viclean si fara scrupule. El se potriveste perfect profilului pe care il indragiti voi. Sau pe Nicolicea analfabetul si grobianul, asta n-ar nici macar studii desi are diploma cu nota zece, dar este gretos de obedient cu sefii si obraznic fara masura, arogant si plin de invective fata de ceilalti oameni. Ar mai fi serban Nicolae, ocupa locul trei in preferintele tale. Astia sunt pe sufletul tau, Dorele, tu esti dorelul justitie, intorci si dai cu ascutisul! Dar ai grija sa nu te curentezi. Vezi sa nu umbli la priza in cautare de microfoane!

  2. M-ar interesa, daca se poate, d-le Tudorel Toader, sa stiu cum poate fi apreciat CA OM un individ care, ocupand pozitia de procuror, vine la cercetarea locului intr-un caz in care existau suspiciuni de omor si primul lucru pe care il face, inainte sa vina medicul legist si fotografii sa fixeze pe pelicula imaginea campului operativ, se apuca sa spele cadavrul de sange folosind o carpa si apa dintr-o sticla, modificandu-i pozitia si deteriorand eventualele urme care ar fi putut clarifica ceva in caz (ma refer la cazul Erbasu), astfel incat sa se poata trage concluzia ca acesta s-a sinucis. Cum poate fi apreciat CA OM un procuror care cerceteaza o suspiciune de omor, nu reuseste sa gaseasca cadavrul, dar baga un om la puscarie doar pentru ca s-a antepronuntat in legatura cu persoana asa-zisului criminal, angajandu-se public ca-i va obtine condamnarea. N-a reusit sa-l dovedeasca ca la carte, dar condamnarea i-a obtinut-o. De altfel, sunt convins ca fapte de genul celor descrise, care, probabil, sunt mult mai multe, l-au facut propozabil pentru functia pe care PE NEDREPT inca o mai ocupa nu doar in cadrul DNA, ci in sistemul Justitiei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.