Uniunea Artiștilor Plastici trece în anul nou în galerie

Trei repere din arta românească

Proiectul „Winterart“, prezentat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, se va desfășura până pe 7 ianuarie 2018.

Evenimentul de deschidere al proiectului este vernisajul expoziţiei  „Winterart“ – la Galeria CAV, Centrul Artelor Vizuale – parter și etaj (str. Biserica Enei nr.16, București)  pe data de 15 decembrie, la ora 18.00.

În cadrul evenimentului, la Galeria Simeza (Bd. Gh. Magheru nr. 20, București) va avea loc o serie de trei evenimente, cu titlul „Prezentare de Artist“, care au ca scop aducerea în faţa publicului a trei nume importante din arta vizuală românească.

Astfel, luni, Marilena Preda Sânc, prof. univ. dr. la U.N.A. București, este în centrul atenției de la ora 17.00. Artist vizual și profesor la UNA București, cu o importantă activitate culturală în plan național și internațional, ea va prezenta demersul său artistic în context actual, cât și participarea de anul acesta, în cadrul Târgului Internațional Artissima de la Torino, unde Galeria Eastwards Prospectus a participat la secţiunea Back to the Future, cu lucrări de Marilena Preda Sânc din anii ’80 şi a obţinut menţiunea specială a juriului.

Dan Erceanu este protagonist cu o oră mai târziu, de la ora 18.00, la Galeria Simeza (Bd. Ghe. Magheru nr. 20, București). Erceanu este artist grafician, cu o îndelungată carieră în domeniul vizual.

Al treilea eveniment este dedicat lui Marian Zidaru, de la ora 19.00. Sculptor cu o cunoscută activitate în domeniul artistic și spiritual, organizator al unui centru de rezidență, „Ferma de artă“, în Bucovina, al unui atelier și spațiu de expunere pilot la Combinatul Fondului Plastic București, va prezenta tendințe și direcții în sculptura contemporană românească, pornind de la propria operă.

Expunere și conferințe

Proiectul „Winterart“ doreşte să dezvolte o legătură între artişti profesioniști, cadre universitare şi tânăra generaţie. În acest context, se vor organiza 3 conferinţe, susţinute de cadre universitare de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, pe teme atent selectate. Aceste teme sunt legate de rolul artei în societate şi de folosirea tehnicilor moderne de lucru, cu precădere a tehnicilor digitale. Conferinţele oferă tinerilor şansa de a înţelege multitudinea de domenii de manifestare în cadrul domeniului artelor vizuale şi posibilităţile reale de dezvoltare profesională pe care aceştia le au: pe 19 decebrie, de la ora 19.00 este Conferința „Grafica digitală, impact în domeniul publicitar de interes public“, la Galeria CAV, Centrul Artelor Vizuale – parter și etaj, cu lector univ. dr. la UNA București, Ovidiu Croitoru.

Carmen Apetrei, lector univ. dr. la UNA București, este pe 20 decembrie, ora 19.00, la Conferința „Tehnici contemporane ale graficii folosite pentru o bună diseminare a informației privind interesul public local“, tot în Galeria CAV. Aceeași locație are și conferința dialog „Artistul în slujba cetății“, programată joi, 21 decembrie, de la ora 19.00, cu Ruxandra Demetrescu și  conf. univ. dr. la UNA București, Darie Dup.

De asemenea, la Galeria 15 Design Hanul cu Tei București vor fi prezentate în cadrul unei expoziții obiecte de design contemporan, care vor familiariza publicul cu tendințele și curentele prezente în designul românesc actual.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.