Tu ai merge într-o astfel de vacanță?

O insulă de pe coasta Italiei, care face eforturi pentru a atrage turişti după criza provocată de coronvirus, a venit cu o ofertă inedită. Autorităţile din Sicilia au anunţat că vor acoperi o parte din costurile de vacanţă ale celor ce vor decide să viziteze insula.

Se estimează că pitoreasca destinaţie de pe coasta italiană a pierdut până la un miliard de dolari în anulării rezervărilor din turism din cauza epidemiei.

Autorităţile au anunţat că vor acoperi jumătate din cheltuielile de transport şi o treime din costul cazării oricui decide să viziteze insula.

De asemenea, proiectul italienilor include intrare liberă în muzeele de pe insulă şi la anumite galerii de artă.

Italienii vor reveni la stadiul doi de izolare după 4 mai, urmând să fie redeschise parcurile şi grădinile publice.

Restaurantele vor putea să servească mâncare la pachet, iar afacerile bazate pe producţie şi construcţii îşi vor putea relua activitatea.

Măştile medicale şi distanţarea socială vor rămâne obligatorii.

Muzeele, galeriile de artă, bibliotecile şi magazinele italiene vor putea să se deschidă după 18 mai.

Barurile, restaurantele şi frizeriile ar urma să scape de restricţii abia după 1 iunie. Şcolile italiene rămân în continuare închise până în septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Normal ca as merge! La noi sunt 717 morti dintr-un estimat de 400 de mii de infectati (cf Rafila), asta inseamna o rata a mortalitatii de 0.17% dintre cei infectati, adica infim, adica ne-am facut probleme degeaba! Punem pe butuci economia si viata sociala pentru nimic! Noi romanii, ca si alte natii cu rata de mortalitate foarte mica (Portugalia, fosta RDG etc) am vost vaccinati cu vaccinul anti-TBC, care din cate se oare a avut un efect pozitiv impotriva dezvoltarii bolii Covid-19 in urma infectarii cu virusul Sars-Cov-2, asa ca putem sta mai linistiti decat cei din tarile unde nu a fost facut acest vaccin in ultimii zeci de ani (Spania, Italia).

  2. Mi se pare mai relevant numărul de morți în total populație. Am calculat acum 2 ore:România -0.0037%;Germania-0.0079%;SUA-0.019%;Elvetia-0.020%
    Mi se pare ca stăm mult mai bine!

  3. Și între timp coafurile și frizeriile funcționează clandestin. Știu n exemple din orașul meu și îi și înțeleg. Și pentru ce s-au închis de fapt? Adică baba cu pătrunjelul de la taraba din piață e mai igienică decât coafeza? M-aș mira. Pentru că piețele nici nu s-au închis.

  4. Pai du-te Nelule, cine te opreste?’ Ia-ti pasaport liber de covid, cauta o ruta aeriana prin Singapore si Miami, sau una rutiera prin Belarus si liber !!! In rest vacanta placuta! Stii cumva sa in lume sunt inca vre-o cateva milioane de cetateni care nu au cum sa se intoarca in tarile lor??? Nu, sunt convins! Da daca imparti cateva milioane la 9 miliarde de cetateni ai Planetei…e muuult sub zecimal procentual! Nasol este cand tu, ca individ, esti,
    Numarat in acele procente infime! In rest sanatate si minte!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.