Tudorel Toader, cu auditul la licitație

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni că va organiza o licitaţie publică în vederea verificării problemelor cu care se confruntă sistemul de justiție din România.

„Nu este practic un audit, este mai mult decât un audit, este o evaluare a stării justiției din momentul prezent pentru a vedea exact unde ne aflăm, pentru a vedea exact ce trebuie să facem, ce trebuie să îmbunătățim, ce trebuie să eliminăm pentru ca să consolidăm ceea ce se numește statul de drept”, a declarat Tudorel Toader.

„Serviciul de auditare tot timpul am spus va fi extern, dar nu am spus cât de extern. Adică dacă va fi extern Ministerului Justiției sau dacă va fi o entitate specializată în audit. (…) La Ministerul Justiției au mai fost două astfel de auditări. Vom stabili acum, definitivăm obiectivele și fundamentarea acestui demers și îl scoatem ca un serviciu pe care îl scoatem la licitație publică cu o firmă specializată care poate fi din țară sau din străinătate. Nu uitați că celelalte două au fost din străinătate. (…) Dacă faci o radiografie corectă a stării justiției din România pe palierul legislație, pe palierul modalității de interpretare, aplicare, pe palier instituțional, adică a existenței unor instanțe, parchete, ocupării posturilor, sectorial, secvențial, poți trage concluzii de natură să îmbunătățească sistemul de justiție în general”, a mai spus ministrul Justiției.

Pe 3 aprilie, Tudorel Toader a anunțat că va dispune efectuarea unui audit extern la Direcția Națională Anticorupție, Ministerul Public și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.