Ucigaşul de la Toulouse a fost împuşcat în cap de un lunetist

Un lunetist al poliţiei franceze l-a împuşcat în cap pe Mohamed Merah, cel cae a ucis şapte persoane la Toulouse şi Montauban. Iniţial, presa franceză a relatat că Merah, purtând vestă antiglonţ, a murit aruncându-se pe geamul apartamentului în care era asediat de 32 de ore.

Procurorul Francois Molin a declarat însă că un lunetist l-a împuşcat în cap pe Merah când acesta încerca să fugă. Suspectul purta vesta antiglonţ în momentul în care poliţiştii au pătruns în apartamentul său şi a tras 30 de gloanţe asupra lor. “Chiar şi cei care sunt obişnuiţi cu aşa ceva au declarat că nu au mai văzut o asemenea ferocitate”, a spus ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

Poliţiştii au încercat să pătrundă în apartament miercuri dimineaţa, însă au fost întâmpinaţi de un foc intens care a dus la rănirea a trei ofiţeri. Ulterior s-a trecut la strategia epuizării suspectului într-un asediu prelungit. Merah a spus, iniţial, că se va preda miercuri seara, însă s-a baricadat, înarmat cu un Kalaşnikov şi un Uzi de 9 mm. Poliţiştii au întrerupt alimentarea cu apă şi electricitate a apartamentului.

Mujahedinul Merah, aşa cum s-a autointitulat, a călătorit în Afganistan şi Pakistan. El a fost arestat în 2007 în Kandahar pentru că fabrica bombe artizanale, însă a evadat împreună cu 400 de deţinuţi afgani, în 2008. A revenit în Franţa, al cărei cetăţean era, unde a dus o viaţă liniştită, fiind un tinichigiu apreciat de colegii şi şefii săi.

Într-o săptămână, el a ucis trei paraşutişti francezi şi trei copii evrei şi pe tatăl a doi dintre aceştia. Merah a încercat să se înroleze, fără succes în armata franceză şi mai apoi în Legiunea Străină.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.