UDMR cere, plenul Senatului dispune

Plenul Senatului a retrimis la comisia de specialitate proiectului de lege aparținând UDMR prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor, la cererea reprezentanților acestei formațiuni.

”Grupul parlamentar al UDMR este deschis dialogului în continuare și susține forma actuală a proiectului legislativ privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare, dar având în vedere această situație și înțelegând că astăzi nu există o majoritate care să susțină acest proiect legislativ, fac propuneri ca inițiator și lider al grupului UDMR. Prima propunere este aceea de a retrimite la comisiile raportoare această propunere legislativă și, în paralel cu această retrimitere, plenul Senatului să aprobe și extinderea termenului de adoptare a acestui proiect legislativ de la 45 la 60 de zile”, a spus liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Supuse la vot, propunerile lui Cseke Attila au fost aprobate de plenul Senatului.

Recomanda

3 Comentarii

  1. Un bolovan de dimensiunea lui băse știe face paralele intre minoritatea maghiară și cea romă, poate asemăna istoriile lor. in fond trebuie să aibe și romii o zi națională, poate incă nu au găsit care. Un alt neisprăvit, rector la Cluj, nu cunoaște istoria, nu știe istoria transilvaniei, deși se vrea istoric. Jalnic faptul că există in europa sec 21 nație care are astfel de probleme,.De fapt la altele nu are nici o competență

    • Nu ti-e rushine mai strigoi bolshevic sa jignesti poporul roman si pe un academician care este si un patriot si care a spus adevarul?! Ori voi bolshevici singura voastra „istorie” este numai aia a lu’roler?

  2. Pe agentzii fsb/svr Daddy&Tarry care au „negociat” ca 15 martie sa fie zi nationala nu-i intreaba nimeni de „sanatate”? „binomul” ce face?…ori doresc si astia enclavizarea tarii?

Comentariile sunt închise.