UEFA a anunțat sancțiunile împotriva României. Kosovo, intrigată!

Federația de Fotbal din Kosovo este nemulțumită de deciziile disciplinare luate de UEFA în cazul României.

FRF a anunțat sancțiunile  aplicate după incidentele meciului cu Kosovo.  Federația Română de Fotbal a fost amendată UEFA cu 52.000 de euro, iar următorul meci al echipei naționale de pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise, a anunțat Federația.

„Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă nemulțumirea față de decizia disciplinară luată de UEFA împotriva Federației Române de Fotbal, cu amendă de 52.000 de euro și un meci fără spectatori. FFK va continua procedurile legale și va depune o plângere adresată organismelor UEFA, prin care va cere ca pedeapsa pentru FRF să fie cea mai mare posibilă.

În acest sens, ar fi un exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă insultele rasiale către membrii unei federații și către o țară recunoscută la nivel internațional. FFK este determinată să le ceară celor de la UEFA, prin sancțiuni împotriva FRF, să transmită clar către fiecare federație sau fan că statul Kosovo, echipa națională Kosovo și FFK trebuie tratate și respectate așa cum se întâmplă și cu celelalte țări, selecționate sau federații de sub egida UEFA”,  se arată în comunicatul oficial al Federației.

Meciul dintre naţionala de fotbal a României şi selecţionata Kosovo a fost întrerupt în min. 18, la scorul de 0 – 0, din cauza manifestărilor suporterilor români, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024. S-a reluat după o pauză de mai bine de 40 de minute.

Fanii au aruncat în min. 18 cu torţe în spatele porţii kosovarului Arijanet Muric, astfel că arbitrul francez Willy Delajod a decis să întrerupă jocul. Suporterii au aruncat cu petarde şi au desfăşurat un banner ”Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia”, la care nu au renunţat în ciuda faptului că Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu au mers să discute cu fanii.

România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia, în 2008, dar  UEFA le interzice naționalelor afiliate să refuze disputarea partidelor cu Kosovo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Cum sa joci fotbal cu reprezentativa UCK, cea mai terorista organizație din lume care a comis cele mai oribile atrocități?

  2. In mod nedelicat dar foarte normal, Romania nici n-ar fi trebuit sa primeasca in tzara echipa din Kossovo, un ,,stat” nerecunoscut de Romania……[Rumburak]

  3. Predoiule , când te mai *liberezi de *truda cu drogurile , spune-le ăstora cu ce vize au intrat în Romania , nevricoșii ăștia de-și zic kosovari , sau au intrat clandestin tot ca stupefiantele ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.