Un fost spion britanic, la originea controversatului raport Trump

Un fost agent al serviciilor secrete britanice reconvertit în consultant este autorul controversatului raport privind presupuse legături între președintele american ales, Donald Trump, și Rusia, a informat miercuri publicația Wall Street Journal (WSJ), citată de AFP, potrivit Agerpres.

Documentul de 35 de pagini, despre care Donald Trump a afirmat miercuri că sunt „știri false” și că „aceste lucruri nu s-au întâmplat niciodată”, a fost redactat, potrivit WSJ, de Christopher Steele, un director al cabinetului londonez de consultanță Orbis Business Intelligence pentru care lucrează foști agenți secreți.

Christopher Steele, 52 de ani, a lucrat mai mulți ani la Moscova pentru MI6 și se bucură de o bună reputație în lumea serviciilor de informații, potrivit WSJ care citează un fost agent al CIA.

Un jurnalist al BBC, citând o sursă anonimă, afirmă că mai multe persoane sunt la originea raportului în cauză, și nu doar fostul agent britanic.

Potrivit mai multor media americane, șefii serviciilor secrete americane i-au informat la sfârșitul săptămânii trecute pe președintele în exercițiu, Barack Obama, pe Donald Trump și membri ai Congresului că este posibil ca Rusia să dețină informații compromițătoare despre președintele ales. Ei le-au prezentat un rezumat de două pagini al acestui document, mai scrie AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.