Un nou sistem de securizare la examenul de titularizare

Aproximativ 50.000 de candidaţi participă, miercuri, în toată ţara la proba scrisă a examenului de titularizare, care anul acesta se desfăşoară cu un nou sistem de securizare.

Fiecare candidat va avea la examenul de titularizare un cod personal şi un cod de bare.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului scoate la concurs pentru examenul de titularizare de anul acesta peste 5.200 de posturi titularizabile şi peste 49.500 de posturi netitularizabile.

Pentru examen s-au înscris 60.700 de candidaţi şi au fost acceptaţi aproximativ 50.000.

Pentru suplinire participă pe cele 49.600 de locuri 36.200 de candidaţi.

Cele mai solicitate posturi sunt cele de consilier psihologic, de profesor de limba română, metodică, administraţie, economie, educaţie fizică şi sport.

La titularizarea de anul acesta profesorii vor concura pentru 645 de posturi titularizabile şi 2.918 netitularizabile în Bucureşti.

Subiectele şi baremele de evaluare la concursul de titularizare sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, spre deosebire de anul trecut iar pentru evaluarea lucrărilor scrise s-au constituit 11 centre zonale de evaluare pe discipline în care funcţionează, prin decizia inspectorului şcolar general, comisia de evaluare a lucrărilor scrise.

Pentru organizarea şi desfăşurarea concursului în toate judeţele şi municipiul Bucureşti s-au organizat 93 de centre de examen.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.