Un scenariu care-și așteaptă filmul

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă mâine, la Sala Media, la lansarea cărții „O SCRISOARE PIERDUTĂ“ de I. L. Caragiale, scenariu literar de Titus Popovici și Mircea Cornișteanu.

Ia „Scrisoarea”, neamule!

Dacă e cineva care nu are ceva mai bun de făcut (lucru greu de crezut, dar cine știe…), miercuri 1 februarie, de la ora 17, are ocazia să participe la lansarea unei cărți care cuprinde decupajul regizoral al unui scenariu de film inspirat de piesa cea mai cunoscută a lui Caragiale, «O scrisoare pierdută» “, așa sună invitația organizatorilor care mai precizează și că „Este singura piesă a marelui dramaturg care nu a fost ecranizată, existând până în prezent doar spectacole filmate – de teatru sau tv“.

Scenariul adaugă personajelor piesei alte câteva zeci, luate din proza, publicistica și corespondența caragialiene, prezentând lumea lui de atunci, deloc mai rea decât cea de acum.

Motto-ul filmului este „Reforma trece, năravurile rămân!”

Vor vorbi despre carte: criticul de film Manuela Cernat, președintele Uniunii Cineaștilor, regizorul Laurențiu Damian, jurnalistul Mihai Tatulici, directorul Muzeului Literaturii Române, prof.univ.dr. Ioan Cristescu, regizorul Dominic Dembinski, coautorul (alături de Titus Popovici) scenariului, regizorul Mircea Cornișteanu.

Mircea Cornişteanu: „Intenţionez să lucrez cât m-or mai ţine cei de la Guvern”

Moderatorul întâlnirii va fi directorul Muzeul Țăranului Român, muzeograful Virgil Nițulescu. 

Nu pierdeți ocaziunea ! Ne vedem la șosea (Kiseleff nr.3), miercuri, 1 februarie 2023, de la ora 17 trecute fix, la Muzeul Țăranului Român.

Intrarea este liber[

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. povestea scenariului „Basic Instinct”
    e interresanta in sine,
    hollywood va face un film.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.