Un nou studiu al cercetătorilor de la Ohio State University sugerează că boala Alzheimer poate deveni în curând mult mai ușor de diagnosticat. Oamenii de știință au descoperit un nou set de biomarkeri fizici în urina și sângele pacienților cu această boală, care vor ajuta în viitor să se descopere afecţiunea mult mai repede, mai ușor și, cel mai important, cu mai multă acuratețe, potrivit Medical Daily.
Biomarkerii sunt schimbări ale anumitor proteine aflate în lichidul spinal și în sânge, care sunt unice la pacienții care au Alzheimer.
Potrivit studiului publicat online în Science Advances, aceste schimbări fac proteinele mai rigide, mai grupate și pot deveni un mod de a ajuta la identificarea bolii Alzheimer printr-un test de sânge, cu mult înainte ca simptomele să apară.
„Astfel, poți determina cât de repede va evolua boala, lucru pe care deocamdată nu-l putem face. Dacă ne uităm la mai mulți indicatori ai bolii în același timp, crește precizia diagnosticului și a prognozei“, spune cel care a condus cercetarea, Mingjun Zhang.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.