Unteatru. Un vis. O poveste de succes a Bucureștiului

În urmă cu opt ani, un grup de oameni foarte tineri își propunea să facă un teatru unde să se joace numai spectacole de calitate: teatru de artă, valoros, nu produse comerciale. Fără niciun compromis!

Au luat-o, cum se spune, de la lingură. Au făcut rost de un spațiu dintr-o clădire dezafectată din centrul Bucureștiului. Au repetat și au jucat într-o cameră cât o gămălie. Dar le-au ieșit spectacole bune și publicul a venit, oricât de îngust și de frig ar fi fost în sală.

La Țigănci, Un tramvai numit dorință, Trei femei înalte au rămas producții emblematice pentru Bucureștiul unor oameni talentați și onești, care au ceva de spus. Între timp, s-au mutat într-un loc mult mai mare, care continuă să fie spațiul de întâlnire și de creație al tinerilor talentați. Teatrul lor și-a câștigat o identitate unică: un loc al creatorilor conduși de un ideal estetic, care fac artă de calitate, fără adaosuri comerciale sau teziste. Povestea lor se numără printre poveștile de succes ale Capitalei.

Despre întreaga istorie de la unteatru vor vorbi fondatorii, descusuți și antrenați, într-o manieră prietenoasă, de criticul de teatru Cristina Rusiecki: regizorii Andrei și Andreea Grosu, Sânziana Stoican, scenograful Valentin Vârlan, actorii Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki și Ionuț Vișan, în conferința Unteatru. Un vis. O poveste de succes a Bucureștiului.

Evenimentul se va desfășura joi 8 noiembrie 2018, ora 18.30, la Muzeul București, Palatul Suțu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.