Unul din 10 absolvenţi de liceu ştie să folosească limba română la nivel mediu

Doar unul din 10 absolvenţi de liceu ştie să folosească limba română abia la nivel mediu, scrie Antena3.ro. Aceasta este statistica oficială oferită de Ministerul Educaţiei după evaluarea orală de la examenul de Bacalaureat de anul acesta.

Perlele rostite de liceeni în faţa comisiilor de examinare spun totul.

Unul dintre ei este convins că „mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi”, iar un altul că „haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.