Unul dintre copiii morți la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală consumase tipul de brânză în care a fost depistată bacteria E.Coli, transmite B1 TV. Informaţia reiese din ancheta Direcției de Sănătate Publică Argeș. Bacteria E-Coli a fost descoperită în produse lactate din județul Argeș, mai exact în brânza de vaci produsă de firma „Lactate Brădet”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
Astfel, unul dintre cei trei copii din Argeș, decedati la Spitalul Marie Curie, a consumat brânzăț de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria E-coli, potrivit anchetei epidemiologice a Direcției de Sănătate Publică Argeș.
„Am aflat de la omologul meu de la Direcția Sanitară Veterinară ca rezultatele parțiale au ieșit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem în anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice și, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcuta reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de branză”, a declarat Sorina Honțanu, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, potrivit Mediafax.