Vara schimbărilor la Facebook

Reprezentanții companiei lui Zuckerberg au luat decizia de a schimba aplicația rețelei de socializare, care va primi o nouă interfață ce a început deja să apară pe dispozitivele electronice pentru anumiți utilizatori.

Facebook va suferi schimbări în privința mai multor elemente de design, cu care utilizatorii s-au obișnuit deja, de la renunțarea la culoarea albastră în interiorul articolelor până la schimbarea formei căsuței cu poza de profil, modificarea căsuțelor de comentarii și îmbunătățirea modului în care sunt afișate link-urile.
Modul în care sunt afișate comentariile se va modifica cel mai mult, afișate în prezent precum mesajele de pe Messenger, în baloane separate. Acestea funcționează la fel ca până acum, dar separarea lor în acest fel asigură o triere mai ușoară și mai la îndemâna utilizatorilor să ia parte la discuții în stilul în care o fac într-o căsuță de chat. De asemenea, butoanele Like și Comment sunt acum afișate sub formă de contur, imaginile de profil ale utilizatorilor sunt încadrate în cercuri, iar interfața abordează o paletă de culori ceva mai pală, nuanța de gri fiind predominantă. Pe de altă parte, articolele din News Feed sunt mai evidențiate, acestea fiind afișate pe un fundal gri, tocmai cu acest scop. Schimbările de interfață sunt disponibile în aplicația de Android pentru o parte din utilizatori, urmând ca restul să primească actualizarea în mod treptat. Până în prezent, nu au fost confirmate schimbări pentru mecanismele iOS, dar cu siguranță vor veni pe parcurs, deoarece Facebook încearcă să păstreze o experiență de utilizare cursivă pentru utilizatorii fiecărei game de dispozitive.

Adio aplicație pentru tineret

S-a decis totodată și închiderea uneia dintre aplicațiile pentru mobil, lansată în urmă cu foarte puțin timp. Aplicația numită Facebook Lifestage este dedicată utilizatorilor tineri ai rețelei sociale, iar la mai puțin de un an de la lansarea sa în AppStore și Google Play, va dispărea. Schimbarea nu a fost anunțată în mod oficial, iar compania a delistat pur și simplu aplicația de pe „rafturile“ virtuale. Cu alte cuvinte, Lifestage reprezenta o aplicație pentru tineri de maximum 21 de ani care încercau să includă elemente de tipul Snapchat în experiența de utilizare a rețelei sociale Facebook. Aceasta includea funcții foto speciale, precum pictograme, rame și alte elemente de înfrumusețare a fotografiilor, cât și posibilitatea de a înregistra videoclipuri scurte care puteau fi publicate sau trimise prietenilor din listă. În prezent, Facebook, Instagram și Facebook Messenger includ astfel de funcții, iar probabil că acesta este motivul pentru care reprezentanții companiei au considerat inutilă aplicația Lifestage. De câteva luni, Facebook a primit chiar și o funcție de cameră avansată, care include filtre tridimensionale, bazate pe locație, capabilitatea „Stories/Povești“ și posibilitatea de a trimite mesaje cu termen de expirare în afara serviciului Messenger. Funcția „Stories/Povești“, lansată cu mare tam-tam, a fost subiect de controversă în ultimul timp. Inițiatorul Snapchat îl acuză pe Zuckerberg de plagiat, deoarece a inclus această aplicație în Facebook Messenger. Rămâne de văzut ce decizii vor mai lua liderii de la Facebook pe viitor, întrucât scoaterea aplicației Lifestage este primul pas din sezonul de curățenie.

Recomanda