Vestea bună de la ASF pentru societățile de intermediere financiară

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, miercuri, eliminarea aplicării cotei de 1% asupra veniturilor din exploatare în cazul intermediarilor locali – societăți de servicii de investiții financiare și instituții de credit din România înscrise în Registrul ASF ca intermediari, conform news.ro.

„Am luat această hotărâre pentru a oferi societăţilor româneşti un tratament similar cu cel de care beneficiază intermediarii autorizați în alte state membre. Considerăm că această măsură este una corectă şi se circumscrie misiunii ASF de dezvoltare a pieţelor pe care le supraveghează”, a declarat Leonardo Badea, preşedintele ASF.

Eliminarea cotei de 1% se va aplica începând cu data de 1 octombrie 2017.

Modificarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autorității de Supraveghere Financiară, care stipula această obligaţie, a avut ca principal obiectiv stimularea şi sprijinirea activităţii pe piaţa de capital a societăţilor de intermediere înregistrate în România.

ASF este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Despre Julieta Tarnovan Articolele 1019
Author