Vestea bună de la ASF pentru societățile de intermediere financiară

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, miercuri, eliminarea aplicării cotei de 1% asupra veniturilor din exploatare în cazul intermediarilor locali – societăți de servicii de investiții financiare și instituții de credit din România înscrise în Registrul ASF ca intermediari, conform news.ro.

„Am luat această hotărâre pentru a oferi societăţilor româneşti un tratament similar cu cel de care beneficiază intermediarii autorizați în alte state membre. Considerăm că această măsură este una corectă şi se circumscrie misiunii ASF de dezvoltare a pieţelor pe care le supraveghează”, a declarat Leonardo Badea, preşedintele ASF.

Eliminarea cotei de 1% se va aplica începând cu data de 1 octombrie 2017.

Modificarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autorității de Supraveghere Financiară, care stipula această obligaţie, a avut ca principal obiectiv stimularea şi sprijinirea activităţii pe piaţa de capital a societăţilor de intermediere înregistrate în România.

ASF este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.