„Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”

Evenimentul cultural „Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii şi care oferă publicului vizitator o întâlnire cu meşteri populari şi artişti, va avea loc, de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în cele trei zile, pe aleile muzeului va fi organizat Târgul de Florii, de unde vizitatorii vor putea cumpăra cadouri pentru cei dragi, dar şi produse gastronomice specifice acestei perioade.

Sâmbătă, în intervalul orar 11,30 – 14,00, la Biserica Dragomireşti – Maramureş din cadrul muzeului este programat un atelier de ouă încondeiate şi o demonstraţie interactivă susţinută de Elena Hojda, Valeria Fercal, Cristina Niga, meşteri din Suceava.

Anul acesta, după Sfânta Liturghie oficiată duminică la Biserica Turea din Satul Nou, publicul va fi invitat la scena Dumitra unde artişti renumiţi sosiţi din întreaga ţară vor cânta şi vor dansa. Îşi vor da concursul: Maria Tănase Marin (Valea Teleajănului, Prahova) care va interpreta pricesne, solistele de muzică populară Floarea Calotă (Teleorman) şi Margareta Clipa (Suceava), Fanfara de copii din Telciu, judeţul Bistriţa-Năsăud, Grupul de copii „Ciobănaşul de la munte” (Prahova), Ansamblul folcloric „Garofiţa” (Brătăşeanca, Prahova).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

 1. Frumoasa si nostalgica poezia lui VASILE ALECSANDRI !
  Frumoasa si sensibila melodia ANASTASIEI LAZARIUC ,pe versurile poetului!

 2. frumos,frumos
  da’ uite ce e in subteran,

  Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Sărbătorii Pesah
  gov.ro › media › comunicate › mesajul-premierului-nicolae-ionel-ciuca-cu…
  Pesah-ul reprezintă o lecție puternică a istoriei care ne relevă, de fiecare dată,
  triumful libertății și demnității umane în fața robiei și a tiraniei. Îmi …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.