Liderul UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că pensiile de serviciu ar trebui acordate la împlinirea vârstei de pensionare valabile pentru toate categoriile de salariaţi şi nu mai devreme.
Kelemen Hunor afirmă că, fără aşa-numitele pensii speciale, sistemul public de pensii din România s-ar încadra în limita de 9,4% din PIB asumată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
În opinia sa, legile care reglementează acordarea acestor pensii sunt ”speciale şi incorecte”, arătând că e nevoie de a se găsi soluţii pentru acest sector.
Astfel, liderul UDMR este de părere că statul trebuie să decidă dacă acele categorii profesionale care au interdicţii de a desfăşura şi alte activităţi atâta vreme cât sunt în activitate pot primi în plus faţă de contributivitate, dar că pensia de serviciu nu trebui acordată înaintea vârstei legale de pensionare.
”Nu ai voie să dai această pensie înainte de vârsta de pensionare. Ok, vrei să ieşi la pensie la 50 de ani, după 25 de ani, du-te, dar pensia de serviciu o primeşti la 65 de ani. Nu poţi să iei şi pensia de serviciu după 50 de ani şi după aceea să lucrezi în continuare marea majoritate a lor, la stat”, a declarat Kelemen Hunor la TVR Info, marţi seară.
El aminteşte că celelalte categorii profesionale primesc penalizări dacă ies la pensie înaintea vârstei de pensionare.
El susţine că un alt principiu care ar trebui să reglementeze acordarea pensiilor de serviciu este acela conform căruia pensia nu poate fi mai mare decât salariul primit în perioada de activitate, situaţie în care se află în special unii dintre magistraţi şi nu militarii sau foştii parlamentari.
Conform liderului UDMR, este nevoie de adoptarea unei singure legi care să reglementeze pensiile de serviciu, act normativ care să includă capitole, având în vedere profesiile şi interdicţiile diferite.
”Să facem o nouă lege cap-coadă, o nouă lege foarte simplă, pe acest principiu: stai în serviciul public, ai interdicţii, pe bază de contributivitate mergi spre pensie, dar primeşti în plus câteva puncte pentru acei ani petrecuţi în serviciul public. Nu am inventat apa minerală, aşa fac toate statele care au astfel de sisteme pentru pensiile de serviciu”, a declarat Kelemen.
Kelemen Hunor a declarat vineri pentru mediafax.ro că nu se poate pleca la drum în februarie ştiind că este un deficit major la nivelul consiliilor judeţene, iar pentru UDMR… […]
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că va candida la alegerile prezidenţiale pentru a „spune lucrurilor pe nume” şi pentru a arăta care sunt […]
Acesta adaugă că se așteaptă ca autoritățile să acționeze cu prudență: să investigheze corect și cu atenție fiecare caz de abuz, indiferent de care parte ar fi fost exercitat. […]
25 de Comentarii
Au ieșit la atac trântorii din justiție din cauza cărora zeci de dosare cu autori pentru infracțiuni de corupție și delapidări de sume imense din bugetul statului dosare „dosite ‘ prin sertare ani la rand, acum au devenit maculatură pentru wc iar infractorii, liberi ca păsările cerului. Statul român și românii, cu banii furați. Trântorii din justiție vor pentru asta și pensii speciale de zeci de mi de lei in timp ce poporul furat trăiește cu pensii de mizerie
@Eu, poate o fi asa cum spui tu dar te asigur ca acolo armata e armata nu frecare de menta ca la noi si cetateanul de rand e si el respectat isi primste pensia pentru care a cotizat. Sa nu ne comparam numai cu ce ne convine noua! Altfel ai vedea pe strazile parisului numai militari !!!
Miturile referitoare la pensionări anticipate sau pentru limită de varstă în jurul a 40 de ani, cu pensii uriașe, sunt, evident… mituri.
Nu sunt mituri iertarea de pacate a penalilor, intrati sau nu in politica, condamnati sau nu la puscarie. Constitutional desigur. Nu cum zic olandezii din vitrina!
Noi, esentialii ne-am facut datoria. Va prescriem ciordelile. Constitutional desigur.
De ce va luati de pensiile noastre. Cele speciale.
Nu mai sunt contributivi care sa munceasca pentru ele?
Nu mai aveti de unde ciordi de la buget?
Sa va fie rusine politicienilor!
Noi va aparam si daca furati si daca……si daca……
În Franța, baza de calcul (numită soldă brută) este reprezentată de media remuneraţiei primite de militar în ultimele şase luni de serviciu efectiv înainte de ieşirea la pensie, fără a fi luate în calcul diversele prime de care a beneficiat.
Formula de calcul (numărul de trimestre lucrate / numărul de trimestre necesare pentru pensionare) × 75% × solda brută.
Pensia militarilor este recalculată anual în funcţie de inflaţie, pe baza indicilor menţionaţi în raportul financiar, economic şi social al legii finanţelor din anul în curs.
Pentru a beneficia de pensie, durata minimă serviciului militar efectiv (include şi anii de şcoală militară) este de 27 de ani pentru ofiţeri şi 17 ani pentru subofiţeri. În medie, un militar francez poate ieşi la pensie în jurul vârstei de 43 de ani.
Exemplele pot continua, dar soluțiile sunt similare în majoritatea țărilor NATO și, cu mici excepții, ale Uniunii Europene. În toate aceste țări, la fel ca în România, pensiile militare sunt asigurate pe baza unor reglementări separate, dar nicio altă țară în afară de a noastră, acest sistem nu este considerat „special”.
Merită, poate, adus în discuție și faptul că modelul pensiilor militare de stat, existent de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost replicat în România post-decembristă și pentru alte categorii socio-profesionale: magistrații și personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, membrii corpului diplomatic şi consular, parlamentarii, primarii, funcţionarii publici parlamentari, specialiștii de la Curtea de Conturi și alții au beneficiat, justificat sau mai puțin, nu putem stabili noi acest lucru, pe baza unor legi adoptate de Parlament, de algoritmi de calcul inspirați din sistemul pensiilor militare de stat.
Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat in România este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor care urmează să se pensioneze, fără includerea unei serii de prime, sporuri, indemnizații specificate în textul legii.
Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, începând cu 65%, pentru o vechime cumulată de cel puțin 25 de ani, la care se adaugă 1% pentru fiecare an care depășește această vechime, dar nu mai mult de 85%.
Această limită poate fi redusă pentru perioada în care militarii şi-au desfăşurat activitatea în condiţii de muncă deosebite, speciale sau alte condiţii cu perioade corespunzătoare. Reducerea vârstei standard de pensionare nu poate fi mai mare de 13 ani.
Prin aplicarea acestor reduceri, vârsta standard de pensionare nu poate fi mai mică de 45 de ani, pentru cei născuți până în 1959, respectiv 47 de ani, pentru cei născuți după 1970. Miturile referitoare la pensionări anticipate sau pentru limită de varstă în jurul a 40 de ani, cu pensii uriașe, sunt, evident… mituri.
Existenta favoritismelor tip pensii speciale si pensie de la 50 de ani arata ca Romania nu este stat de drept si nu are Constutie,o lege pentru toti, totul se misca in Romania „ca pisatul boului”a boilor din Parlament si a gastilor de arghirofili de la CCR,ICCJ,etc!
Kelemen da cumva lecții politicienilor români asupra pensiii speciale uriașe într-o țară in care circa sau peste 90 % dintre pensionari trăiesc lq sau sub nivelul sărăciei. Dece nu-l întrebați și pe creatorul lor politicianul liberal Valeriu Stoica ?????, cum o gașcă minoritară primește pensii de lux in timp ce un popor întreg trăiește în sărăcie ???.
Din cauza sistemului securistic parazito-bugetar, romanii emigreaza in masa. Succes tuturor celor ce parasesc aceasta colonie parazitata de bugetari cu diplome de la taraba, foste si actuale neveste, beizadele, matusi, siktir.
Nu era nici un gheșeft daca se aplica asta in 2006 cand am iesit eu la pensie (spec) la 51 se ani.
Mai aveam eu azi la activ peste 15 ani de pensie specială ? Acum poa sa modifice ca – hi, hi – ”mortu
de la groapa nu se mai intoarce” , si nu ma refer (inca) la mine ci la boboru caprei vecinului care s-a otravit in tot acest timp in care eu imi rontaiam drepturile legitime.
Dle Kelemen , e absolut corect ce spuneți.
Primul pas ar trebui sa fie abrogarea legilor,actelor normative care au permis acest jaf, furt din bugetul de stat prin aceste pensii hoațe.
Până la o nouă lege trebui urgent făcute modificările zise de dv astfel încât să oprim jaful, dezmățul financiar.
Felicitări dle Kelemen Hunor!
Păi in primul rând de ce sunt ”speciale” ?? Cum poți avea pensie mai mare decât ai avut salariul, evident incălcând legile,. De ce la ”gafă”, mai exact ilegalitate, poate penală, ești automat pensionat ? De ce poți ieși la pensie din sistemul adminstrativ la vârste diferite ?? De ce mai există indemnizația de revoluționar ?? De ce asistatul social nu este pus la treabă in folosul urbei ?? Deci ar fi ceva de clarificat și mulți patrioți buni români care de mult e cazul să incaseze a treia cizmă..
Hopa …. Se pare ca-i singurul care vine si ne spune de recomandarile Bancii Mondiale .Recomandari primite zilele trecute. Hai @ misteaux , @parere ,@antiPSD, @ teteasi ceilalti ,nimik ,nimik ? Ca in materie de profetit si de „informatii „din si despre Ukraina sunteti „toba „! Si cit din acel 9,4% din PIB reprezinta „pensiile speciale „si cele ale alora de 50 de primaveri ce lucreaza la stat ? Ca noi pulifricii nu ne mai putem angaja la stat dupa pensionare ( am lucrat in cadrul RATMIL) .
Pana una, alta are dreptate, e un incept! Parvenitii si profitorii acestor pensii sunt rugati sa mai incerce sa justifice inutil furtul din banii contribuabulului cinstit!
Unguru tot ungur ramane oricate functii gras platite,ranguri sidecoratii iar oferi statul roman(vezi ca ex.idolul maghiarilor Laszlo Tokes,oare cine la decorat cu Steaua Romaniei?).Pesemne ca asta a ordonat Budapesta sa desfiinteze sistemul de salarizare prin prabusirea investitiilor(masini de lux BMW) si continuarea propagandei de demoralizare a lucratorilor din serviciile secrete,politie si armata, inducandu-le ideea ca trebuie sa paraseasca sistemul, ca nu vor mai primi bani de pensii decat dupa 65 de ani ,daca vor mai trai. Kelemen Hunor presedintele UDMR conlucreaza impreuna cu presedintia.Orice roman cu scaun la cap observa ca politicianul maghiar nutreste o ura criminala impotriva autoritatilor de forta ale statului si militeaza pentru aducerea acestora in incapacitate de functionare,este sprijinit tot mai vizibil de actiunile presedintelui care a lasat Romania fara ministru al apararii de ziua armatei,in situatia grava cand trupe inarmate rusesti ameninta frontiera tarii noastre.Iata si adevarul rezultatului muncii presedintelui dupa 8 ani de administrare dezastruoasa a tarii, de ruinare a Romaniei, prin cresterea fulminanta a datoriilor statului si aducerea in incapacitate de plata a datoriilor. Scopul este dezmembrarea tarii cu sprijinul celor mai corupti politicieni pe care ia ales pe baza dosarelor de mare coruptie.Romanii au fost declarati cei mai saraci din UE chia de UE,75 la suta se duce pe plata alimentelor si utilitatilor),datorita politicii presedintelui Werner si a partidului stat PNL si a prietenilor apropiati din UDMR.Romania este saraca, ruinata si distrusa din interior.Un mare lider politic al Germaniei iesit la pensie a spus ca este randul Romaniei sa fie impartita in zone de influenta ,pentru ca este greu de administrat(furat),fiind o situatie incredibila ca Romania din cauza bogatiei naturale gaseste portite de salvare si scapare.
La prima citire suna bine dar padurarul udemerist vorbeste de pensiile de servici. Or fi tot una cu pensiile speciale? Sa ne spuna cum a votat UDMR-ul la ultima lege cu pensiile parlamentarilor, primarilor si care or mai fi fost. Nimeni nu te obliga sa fii primar sau parlamentar.
generatia mea nu va mai avea pensie. nu va mai fi nimeni si nimic sa o plateasca…. nu ca as astepta, sunt pregatita sa mor intr-un fel sau altul. asta este lumea voastra si a copiilor vostri… a mea a fost si trebuie sa ramana o lume LIBERA SI FERICITA. altfel, deloc…
PENSIILE „RIVOLUTIONARILOR” TOATE NECONTRIBUTIVE SI DATE PE MOCCA, astea unde se incadreaza in PNRR ?! De 32 ani, Bugetul este secat – si nu se mai termina, de PENSIILE „RIVOLUTIONARILOR” TOATE NECONTRIBUTIVE, de la 800 buc. in 90′, azi s-au impaduchiat 2-3 MILIOANE buc., despre frauda asta imensa, MUCLES !
Aloo! tov. Marcel PSD „revolutionar cu merite deosebite” din Buzau Gara, taci ca mutu, despre jaful cu pensiile „rivolutionarilor” escroci. Vedem ca si UDMR este bagat in frauda cu PENSIILE „RIVOLUTIONARILOR” TOATE NECONTRIBUTIVE, se infrupta din escrocherie, si se fac ca ploua, Kelemen asta evita cu grija sa atinga patalamalele cu „eu te recunosc pe tine, tu ma recunosti pe mine”.
Bravo a spus Kelemen exact ce trebuie si doar lucruri de bunsimt.Adevarul despre aceasta indeletnicire de pensionar special ,asta este. Are dreptate si trebuie ascultat , indiferent de grosimea soricului de pe obrazul multor dr sin sistemul de siguranta nationala , de astazi .
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.
Au ieșit la atac trântorii din justiție din cauza cărora zeci de dosare cu autori pentru infracțiuni de corupție și delapidări de sume imense din bugetul statului dosare „dosite ‘ prin sertare ani la rand, acum au devenit maculatură pentru wc iar infractorii, liberi ca păsările cerului. Statul român și românii, cu banii furați. Trântorii din justiție vor pentru asta și pensii speciale de zeci de mi de lei in timp ce poporul furat trăiește cu pensii de mizerie
@Eu, poate o fi asa cum spui tu dar te asigur ca acolo armata e armata nu frecare de menta ca la noi si cetateanul de rand e si el respectat isi primste pensia pentru care a cotizat. Sa nu ne comparam numai cu ce ne convine noua! Altfel ai vedea pe strazile parisului numai militari !!!
Miturile referitoare la pensionări anticipate sau pentru limită de varstă în jurul a 40 de ani, cu pensii uriașe, sunt, evident… mituri.
Nu sunt mituri iertarea de pacate a penalilor, intrati sau nu in politica, condamnati sau nu la puscarie. Constitutional desigur. Nu cum zic olandezii din vitrina!
Noi, esentialii ne-am facut datoria. Va prescriem ciordelile. Constitutional desigur.
De ce va luati de pensiile noastre. Cele speciale.
Nu mai sunt contributivi care sa munceasca pentru ele?
Nu mai aveti de unde ciordi de la buget?
Sa va fie rusine politicienilor!
Noi va aparam si daca furati si daca……si daca……
În Franța, baza de calcul (numită soldă brută) este reprezentată de media remuneraţiei primite de militar în ultimele şase luni de serviciu efectiv înainte de ieşirea la pensie, fără a fi luate în calcul diversele prime de care a beneficiat.
Formula de calcul (numărul de trimestre lucrate / numărul de trimestre necesare pentru pensionare) × 75% × solda brută.
Pensia militarilor este recalculată anual în funcţie de inflaţie, pe baza indicilor menţionaţi în raportul financiar, economic şi social al legii finanţelor din anul în curs.
Pentru a beneficia de pensie, durata minimă serviciului militar efectiv (include şi anii de şcoală militară) este de 27 de ani pentru ofiţeri şi 17 ani pentru subofiţeri. În medie, un militar francez poate ieşi la pensie în jurul vârstei de 43 de ani.
Exemplele pot continua, dar soluțiile sunt similare în majoritatea țărilor NATO și, cu mici excepții, ale Uniunii Europene. În toate aceste țări, la fel ca în România, pensiile militare sunt asigurate pe baza unor reglementări separate, dar nicio altă țară în afară de a noastră, acest sistem nu este considerat „special”.
Merită, poate, adus în discuție și faptul că modelul pensiilor militare de stat, existent de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost replicat în România post-decembristă și pentru alte categorii socio-profesionale: magistrații și personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, membrii corpului diplomatic şi consular, parlamentarii, primarii, funcţionarii publici parlamentari, specialiștii de la Curtea de Conturi și alții au beneficiat, justificat sau mai puțin, nu putem stabili noi acest lucru, pe baza unor legi adoptate de Parlament, de algoritmi de calcul inspirați din sistemul pensiilor militare de stat.
Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat in România este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor care urmează să se pensioneze, fără includerea unei serii de prime, sporuri, indemnizații specificate în textul legii.
Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, începând cu 65%, pentru o vechime cumulată de cel puțin 25 de ani, la care se adaugă 1% pentru fiecare an care depășește această vechime, dar nu mai mult de 85%.
Această limită poate fi redusă pentru perioada în care militarii şi-au desfăşurat activitatea în condiţii de muncă deosebite, speciale sau alte condiţii cu perioade corespunzătoare. Reducerea vârstei standard de pensionare nu poate fi mai mare de 13 ani.
Prin aplicarea acestor reduceri, vârsta standard de pensionare nu poate fi mai mică de 45 de ani, pentru cei născuți până în 1959, respectiv 47 de ani, pentru cei născuți după 1970. Miturile referitoare la pensionări anticipate sau pentru limită de varstă în jurul a 40 de ani, cu pensii uriașe, sunt, evident… mituri.
Existenta favoritismelor tip pensii speciale si pensie de la 50 de ani arata ca Romania nu este stat de drept si nu are Constutie,o lege pentru toti, totul se misca in Romania „ca pisatul boului”a boilor din Parlament si a gastilor de arghirofili de la CCR,ICCJ,etc!
A venit momentul că românii sa spună NU ! clasei politice românești.
Kelemen da cumva lecții politicienilor români asupra pensiii speciale uriașe într-o țară in care circa sau peste 90 % dintre pensionari trăiesc lq sau sub nivelul sărăciei. Dece nu-l întrebați și pe creatorul lor politicianul liberal Valeriu Stoica ?????, cum o gașcă minoritară primește pensii de lux in timp ce un popor întreg trăiește în sărăcie ???.
Corect o zas !
@ Vreti,. Tot nu te-ai deșteptat bre,. Mai ascultă imnul,..și mai spală-te,. Poate-poate,….
sa iesiti la pensie la 50 de ani? Nu mai bagati in Parlament Asociatia UDMR. Va vor ramane banii ciorditi din doua judete!
Din cauza sistemului securistic parazito-bugetar, romanii emigreaza in masa. Succes tuturor celor ce parasesc aceasta colonie parazitata de bugetari cu diplome de la taraba, foste si actuale neveste, beizadele, matusi, siktir.
Nu era nici un gheșeft daca se aplica asta in 2006 cand am iesit eu la pensie (spec) la 51 se ani.
Mai aveam eu azi la activ peste 15 ani de pensie specială ? Acum poa sa modifice ca – hi, hi – ”mortu
de la groapa nu se mai intoarce” , si nu ma refer (inca) la mine ci la boboru caprei vecinului care s-a otravit in tot acest timp in care eu imi rontaiam drepturile legitime.
Dle Kelemen , e absolut corect ce spuneți.
Primul pas ar trebui sa fie abrogarea legilor,actelor normative care au permis acest jaf, furt din bugetul de stat prin aceste pensii hoațe.
Până la o nouă lege trebui urgent făcute modificările zise de dv astfel încât să oprim jaful, dezmățul financiar.
Felicitări dle Kelemen Hunor!
Păi in primul rând de ce sunt ”speciale” ?? Cum poți avea pensie mai mare decât ai avut salariul, evident incălcând legile,. De ce la ”gafă”, mai exact ilegalitate, poate penală, ești automat pensionat ? De ce poți ieși la pensie din sistemul adminstrativ la vârste diferite ?? De ce mai există indemnizația de revoluționar ?? De ce asistatul social nu este pus la treabă in folosul urbei ?? Deci ar fi ceva de clarificat și mulți patrioți buni români care de mult e cazul să incaseze a treia cizmă..
Hopa …. Se pare ca-i singurul care vine si ne spune de recomandarile Bancii Mondiale .Recomandari primite zilele trecute. Hai @ misteaux , @parere ,@antiPSD, @ teteasi ceilalti ,nimik ,nimik ? Ca in materie de profetit si de „informatii „din si despre Ukraina sunteti „toba „! Si cit din acel 9,4% din PIB reprezinta „pensiile speciale „si cele ale alora de 50 de primaveri ce lucreaza la stat ? Ca noi pulifricii nu ne mai putem angaja la stat dupa pensionare ( am lucrat in cadrul RATMIL) .
Pana una, alta are dreptate, e un incept! Parvenitii si profitorii acestor pensii sunt rugati sa mai incerce sa justifice inutil furtul din banii contribuabulului cinstit!
Unguru tot ungur ramane oricate functii gras platite,ranguri sidecoratii iar oferi statul roman(vezi ca ex.idolul maghiarilor Laszlo Tokes,oare cine la decorat cu Steaua Romaniei?).Pesemne ca asta a ordonat Budapesta sa desfiinteze sistemul de salarizare prin prabusirea investitiilor(masini de lux BMW) si continuarea propagandei de demoralizare a lucratorilor din serviciile secrete,politie si armata, inducandu-le ideea ca trebuie sa paraseasca sistemul, ca nu vor mai primi bani de pensii decat dupa 65 de ani ,daca vor mai trai. Kelemen Hunor presedintele UDMR conlucreaza impreuna cu presedintia.Orice roman cu scaun la cap observa ca politicianul maghiar nutreste o ura criminala impotriva autoritatilor de forta ale statului si militeaza pentru aducerea acestora in incapacitate de functionare,este sprijinit tot mai vizibil de actiunile presedintelui care a lasat Romania fara ministru al apararii de ziua armatei,in situatia grava cand trupe inarmate rusesti ameninta frontiera tarii noastre.Iata si adevarul rezultatului muncii presedintelui dupa 8 ani de administrare dezastruoasa a tarii, de ruinare a Romaniei, prin cresterea fulminanta a datoriilor statului si aducerea in incapacitate de plata a datoriilor. Scopul este dezmembrarea tarii cu sprijinul celor mai corupti politicieni pe care ia ales pe baza dosarelor de mare coruptie.Romanii au fost declarati cei mai saraci din UE chia de UE,75 la suta se duce pe plata alimentelor si utilitatilor),datorita politicii presedintelui Werner si a partidului stat PNL si a prietenilor apropiati din UDMR.Romania este saraca, ruinata si distrusa din interior.Un mare lider politic al Germaniei iesit la pensie a spus ca este randul Romaniei sa fie impartita in zone de influenta ,pentru ca este greu de administrat(furat),fiind o situatie incredibila ca Romania din cauza bogatiei naturale gaseste portite de salvare si scapare.
de acord, toti securistii si ”militari” care au iesit la ”pensie” la aceste varste fragede ne fura practic banii.
La prima citire suna bine dar padurarul udemerist vorbeste de pensiile de servici. Or fi tot una cu pensiile speciale? Sa ne spuna cum a votat UDMR-ul la ultima lege cu pensiile parlamentarilor, primarilor si care or mai fi fost. Nimeni nu te obliga sa fii primar sau parlamentar.
44 la suta din populatie e analfabeta….razboiul este la usa si voua va arde pensii ….o tara de ….analfabeti…..
Măi nea Kelemen solutia e foarte simpla,FĂRĂ PENSII SPECIALE,toata lumea pe contributivitate.Ce o tot dați atâta după cireș ??!!
generatia mea nu va mai avea pensie. nu va mai fi nimeni si nimic sa o plateasca…. nu ca as astepta, sunt pregatita sa mor intr-un fel sau altul. asta este lumea voastra si a copiilor vostri… a mea a fost si trebuie sa ramana o lume LIBERA SI FERICITA. altfel, deloc…
PENSIILE „RIVOLUTIONARILOR” TOATE NECONTRIBUTIVE SI DATE PE MOCCA, astea unde se incadreaza in PNRR ?! De 32 ani, Bugetul este secat – si nu se mai termina, de PENSIILE „RIVOLUTIONARILOR” TOATE NECONTRIBUTIVE, de la 800 buc. in 90′, azi s-au impaduchiat 2-3 MILIOANE buc., despre frauda asta imensa, MUCLES !
Aloo! tov. Marcel PSD „revolutionar cu merite deosebite” din Buzau Gara, taci ca mutu, despre jaful cu pensiile „rivolutionarilor” escroci. Vedem ca si UDMR este bagat in frauda cu PENSIILE „RIVOLUTIONARILOR” TOATE NECONTRIBUTIVE, se infrupta din escrocherie, si se fac ca ploua, Kelemen asta evita cu grija sa atinga patalamalele cu „eu te recunosc pe tine, tu ma recunosti pe mine”.
Bravo a spus Kelemen exact ce trebuie si doar lucruri de bunsimt.Adevarul despre aceasta indeletnicire de pensionar special ,asta este. Are dreptate si trebuie ascultat , indiferent de grosimea soricului de pe obrazul multor dr sin sistemul de siguranta nationala , de astazi .