WikiLeaks: Rusia a dat Israelului codul rachetelor iraniene

Rusia a oferit Israelului codurile necesare pentru penetrarea sistemului de apărare antiaeriană al Iranului, susţine WikiLeaks, care a accesat mesajele companiei private de informaţii Stratfor, notează Ynetnews, potrivit realitatea.net.

Rusia a oferit Israelului codurile pentru penetrarea sistemului de apărare antiaeriană Tor-M1, pe care Moscova l-a vândut Teheranului, susţine organizaţia WikiLeaks.

În schimb, Israelul a oferit Rusiei codurile dronelor pe care le-a vândut Georgiei.

Informaţia a fost obţinută de Wikileaks dintr-un schimb de mesaje între angajaţii companiei private de informaţii Stratfor. În jur de 5 milioane de mailuri ale Stratfor au fost obţinute şi date publicităţii de WikiLeaks.

Penetrarea sistemului de apărare antiaeriană ar facilita un atac al Israelului asupra instalaţiilor nucleare iraniene. Zvonuri privind iminenţa unui atac circulă deja de luni bune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.