Zboruri de inspecţie româno-americane deasupra Rusiei şi Belarusului

Inspectori americani şi români survolează Rusia şi Belarusul în perioada 28 iulie-1 august, în cadrul Tratatului internaţional „Cer Deschis”, a anunţat luni Serghei Rîjkov, directorul Centrului naţional rus pentru diminuarea ameninţării nucleare.

„O misiune comună de inspecţie româno-americană va survola Rusia şi Belarusul la bordul unui avion românesc de tip Antonov-30 de la 28 iulie şi până la 1 august, în cadrul Tratatului internaţional Cer Deschis”, a anunţat Rîjkov, potrivit paginii electronice a Mediafax, care citează agenţia Ria Novosti.

La zborul de inspecţie vor participa şi specialişti ruşi, care vor monitoriza respectarea parametrilor de zbor.

Avionul de tip AN-30 nu este înarmat. Aeronava şi echipamentele de fotografiere aeriană au fost certificate la nivel internaţional, cu participarea Rusiei, garantând absenţa mijloacelor tehnice interzise la bord, mai precizeatză agenţia rusă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.