Zeci de mii de porţii de fasole cu ciolan vor fi împărţite în Bucureşti de Ziua Naţională a României

De aproape 10 ani, locuitorii sectorului 2 al Capitalei se înghesuie de fiecare dată de Ziua Naţională pentru o porţie de fasole cu ciolan. Puţini ştiu însă că tot de atâta timp bucătăresele de la centrul „Colţ Alb” muncesc din greu în fiecare noapte dinaintea sărbătorii naţionale ca să pregătească mâncarea.

„Facem tradiţionala fasole cu costiţă pentru ziua de 1 decembrie. M-am apucat să o fac la ora 5, la ora 17 şi terminăm în jurul orei 9 de dimineaţă”, a declarat bucătăreasa.

„Pregătim 13.000 de porţii. Oricine poate să mănânce şi e binevenit. Îi aşteptăm cu o porţie de fasole şi la un pahar de ţuică fiartă”, a declarat şeful centrului Colţ Alb, Adrian Boţa.

Bucătăresele au nevoie de peste 24 de ore ca să fiarbă o tonă de fasole, după o reţetă tradiţională, care are câteva ingrediente secrete. Angajaţii de la Colţ Alb spun că sunt mândri să gătească pentru români, de 1 Decembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.