(VIDEO) Ziua și împușcăturile la EURO!

Cotidianul v-a relatat sâmbătă despre un grav incident petrecut cel mai probabil într-un loc unde se aflau imigranți pe teritoriul Germaniei, reuniți să urmărească partida de deschidere de vineri seară, dintre naționala țării gazdă și Scoția, scor 5-1. Acesta s-a petrecut în partea de est a Germaniei, într-o localitate situată în apropiere de orașul Magdeburg.

Un individ înarmat cu un cuțit a ucis un om în casa acestuia după care a dat buzna într-o locație unde era strânsă mai multă lume și a mai înjunghiat alte trei persoane până să apară poliția, alertată de vecini. Cum individul s-a îndreptat amenințător și spre oamenii legii aceștia au considerat că este legitimă apărare și l-au împușcat. Agresorul a murit în scurt timp la spital.
Se pare însă că dincolo de ploaia de goluri care a căzut la fiecare meci de până acum episoadele grave, care necesită intervenția în forță a poliției par a deveni și ele nedorite clișee zilnice ale Europenelor. Pentru că duminică loc episodul doi din acest nedorit serial, locația fiind orașul port Hamburg.
Cu doar 2 ore și jumătate înainte de startul întâlnirii Polonia – Olanda, care deschide Grupa D de la EURO 2024, polițiștii germani au fost nevoiți să folosească focuri de armă pentru a înăbuși un incident extrem de grav.
Un bărbat înarmat cu un topor amenința fanii olandezi aflați în zonă și care se pregăteau să meargă spre stadion. Într-o primă fază, poliția a folosit spray cu piper împotriva atacatorului.
Acesta nu s-a predat, iar poliția a tras mai întâi un foc de avertisment la care agresorul nu s-a oprit și în această situație individul periculos a fost împușcat.
După ce a fost împușcat, bărbatul a fost reținut de forțele de ordine. Acesta a fost înfășurat într-o pătură de salvare și tratat de medicii de pe ambulanță înainte de a fi transportat de urgență la spital.
Ceea ce este mai grav este că s-a descoperit că atacatorul mai avea asupra sa și un cocktail Molotov pe care îl ținea ascuns în rucsac și pe care poliția crede că ar fi urmat să-l folosească în forfota creată de zecile de mii de suporteri veniți la partidă.
”O persoană i-a amenințat pe polițiști cu un topor și un dispozitiv incendiar. Apoi, serviciile de urgență și-au folosit armele de foc. Atacatorul a fost rănit și în prezent primește îngrijiri medicale”, se arată într-un mesaj al polției din Hamburg.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Pana la Euro2024 a fost liniste de catedrala din care se auzea „Für Elise” ?

 2. Societățile eșuate ale occidentului. Se tot încăpățânează să ne explice noua înapoiaților cum sta treabă. Dar realitatea anulează teoriile lor.

 3. In primul caz agresorul a fost afgan zice mass-media straina, partea „incorecta politic” de moment ce-si permite sa spuna adevarul pe numele sau.
  Asteptam cliseul oficial conform caruia criminalul a fost in primul rand bolnav psihic…

 4. In primul caz autorul a fost Afgan. Asta de azi era unu din Buchholz care era cat se poate de alb. Nebunii sunt de orice culoare si etnie.

 5. Cine a vazut aseara fosgaiala de albanezi din tribune (toti cu mecle de „academicieni” !) de la meciul cu Italia isi poate lesne da seama ce hazna a devenit Europa !

 6. Afgan de origine dar e nemturian că domiciliu😯. Asta e reforma viscerala pentru ură de moarte între cetățeni.

 7. Prea cald și prea multă bere. Psihiatrii nu-și prea pot lua concediu vara.

 8. da, dar diversitatea s-ar putea să-i aducă Germaniei trofeul. așa că ce mai contrază câteva crime, câteva atentate teroriste, câteva violuri!?

 9. Dacă incidentul ar fi avut loc în Franța, acest „bărbat” cu cuțite ar fi primit apelativul de „jeune”.Das diversität, Aber mein,Mulți Multiculti?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.