Blaga: Partidul îi datorează multe lui Traian Băsescu, vom colabora în continuare

Cine îşi imagina că PDL se va schimba după debracarea lui Boc şi-a făcut iluzii. Blaga se pregăteşte deja să le bage pumnul în gură pedeliştilor. Succesorul lui Boc precizează în moţiunea „Pentru o societate dreaptă”, cu care candidează pentru şefia PDL, că este necesară reorganizarea activităţii structurilor PDL, menţionând că „diversitatea de opinie este încurajată doar în interiorul partidului”.

În ceea ce priveşte funcţionarea internă a partidului, este necesară o reorganizare a activităţii structurilor partidului în scopul creşterii forţei şi impactului electoral al acţiunilor politice, se precizează în moţiunea lui Vasile Blaga.

„Deciziile politice sau cele de poziţionare politică ale PDL se iau în urma dezbaterilor în forurile statutare – odată ce decizia a fost luată, toţi membrii partidului trebuie să o respecte, să o apere şi să o aplice; diversitatea de opinie politică este încurajată în interiorul partidului şi este descurajată în manifestările sale în afara partidului; dialogul politic şi cooperarea între generaţii sunt încurajate în cadrul partidului, înţelegând faptul că acestea reprezintă izvoare esenţiale de înnoire a partidului, pe de o parte, şi de transmitere a experienţei politice, pe de altă parte”, se arată în moţiune.

„PDL va acţiona pentru unificarea tuturor forţelor politice de dreapta şi centru-dreapta precum şi pentru dezvoltarea şi instituţionalizarea unui parteneriat cu acea parte a societăţii civile care împărtăşeşte valorile şi principiile de centru-dreapta”, se menţionează în moţiunea lui Blaga.

Blaga a declarat, joi că îşi doreşte un partid unit şi puternic, precizând că formaţiunea îi datorează multe lui Traian Băsescu şi va colabora cu acesta, dar trebuie şi să îşi intensifice şi propria activitate.

„Partidul îi datorează multe lui Traian Băsescu, în continuare vom colabora cu domnia sa. În acelaşi timp, va trebui să intensificăm propria activitate în sediul central al PDL”, a precizat Vasile Blaga.

Preşedintele Comisiei de pregătire a Convenţiei PDL, Gheorghe Albu, a anunţat, joi Vasile Blaga este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL şi că moţiunea prezentată de acesta îndeplineşte condiţiile statutare.

Albu a arătat că moţiunea lui Vasile Blaga a avut peste 150 de susţinători, deşi potrivit pevederilor statutare erau necesari 35.

Gheorghe Albu a mai spus că la ora 18:00 s-a încheiat termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia PDL, Vasile Blaga singurul candidat, depunându-şi moţiunea la sediul partidului la ora 17:30.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8519 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.