Portofelul digital, aprobat de Parlamentul European. Ce va conţine

Parlamentul European a aprobat, joi, regulamentul privind portofelul digital european (eID), dosar pe care eurodeputatul REPER Alin Mituţa l-a coordonat din partea Renew Europe. Prin această iniţiativă de digitalizare a relaţiei dintre cetăţeni şi stat, ar urma sa fie eliminat timpul petrecut la ghişee, cozile interminabile sau teancuri de documente de careeste nevoie atunci când cetăţenii apelează la diverse servicii, fie ele publice (taxe, impozite, spitale) sau private (bănci, asigurări).

Portofelul digital va funcţiona sub forma unei aplicaţii pe telefon, în care vom putea stoca documente, certificate, inclusiv acte de identitate precum cartea de identitate sau paşaportul şi prin care vom putea accesa servicii publice şi private de la distanţă, oriunde în UE, acestea fiind criptate şi având valoare juridică echivalentă documentelor în format hârtie, mai arată comunicatul de presă al partidului REPER.

„Prin portofelul digital european vom putea, spre exemplu, să accesăm orice fel de document, adeverinţă sau certificat prin câteva click-uri în aplicaţie sau vom putea solicita deschiderea unui cont bancar prin simpla partajare via telefon a documentelor cu banca noastră, fără să mai fie nevoie să ne deplasăm şi să aşteptăm ore întregi la ghişee.” a precizat europarlamentarul REPER Alin Mituţa, conform sursei citate.

Portofelul digital va fi dezvoltat de fiecare stat membru şi va fi pus în mod gratuit şi voluntar la dispoziţia cetăţenilor. Deţinătorii portofelului digital vor avea control absolut asupra propriilor date şi documente şi vor fi singurii care va decide cu cine şi când să le partajeze. De asemenea, la propunerea europarlamentarului Alin Mituţa, portofelul digital va include şi o semnătură electronică gratuită pentru toţi cetăţenii europeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

21 de Comentarii

 1. Daca nu mă înșel, conține un QR pentru transfer plati in alte QR-uri de firme a căror adresa nu ai cum sa o descoperi și nici informații clare și corecte nu ai de unde sa primești. Totul pentru escrocherii și fonduri financiare mutate pe neve dintr-un cont in altul sau mai multe conturi alimentate dintr-un singur cont! Garanția securității contului personal, ciuciu.

 2. “Portofelul digital” se va afla sigur pe serverele STS conectate la serverele USA. Deţinătorii portofelului digital vor avea control absolut asupra propriilor date şi documente şi vor fi singurii care va decide cu cine şi când să le partajeze. Ei da, ne-am liniștit cu protecția datelor. Când telefonul nu este încărcat sau “nu funcționează sistemul” e bine să aveți actele pe suport clasic (hârtie) la dumneavoastră.

 3. asta e pentru prostii care vor sa fie controlati total de sistem…..

 4. Acum cativa ani erai catalogat drept conspirationist si retrograd daca vorbeai despre acest portofel digital.si uite ca am ajuns si la acest moment.stim,totul e spre binele si confortul nostru.

 5. Și dacă la un moment dat cineva îți șterge toate aceste documente,acte de proprietate etc…, din acel cloud,pt că nu te-ai aliniat la niște aberații ,desigur ei te ademenesc cu facilități de ușurare menite pentru ați face viața ușoară,dar în fapt se pot ascunde lucruri monstruoasei sub acest aspect

 6. Cine nu sare portofelu i dispare!
  Adica te pune cu botu pe labe.

 7. CV spune:
  29 feb. 2024 la 20:29
  Nu, nu zice nimeni de satana. Dar tu cand ai sa-l vezi va fi prea tarziu pentru tine. Internetul cand a aparut, a fost o inventie extraordinara, acum a devenit un instrument teribil de manipulare. Telefonul mobil dintr-un dispozitiv util a devenit un obiect de indobitocire. UE cand a aparut a avut idealuri de libertate acum se ocupa doar de razboi. Si mai sunt si altele, camerele de supraveghere, va ferim noi de facke news ca voi nu sunteti in stare, va facem orase de 15 minute. Totul pentru binele vostru. Asa si cu banii digitali, portofelul electronic, aparent sunt pentru binele nostru. Dar cei aproximativ 40% analfabeti functionali si pe langa ei si cei lenesi in gandire nu-si dau seama ca toate aceste masuri sunt gandite pentru restrangerea libertatii. Din pacate cand isi vor da seama, daca si-o vor da, va fi prea tarziu.

 8. Suportul clasic: hartie, carton si/sau plastic. Deci, fara cip, fara circuite electrice si/sau electromagnetice.

 9. Satana strânge lațul !Broasca e la fiert si nu va putea sa sara la timp din apa. Omenirea,fara Dumnezeu,pare hipnotizata si neputincioasa.Suferinta va creste si pe buna dreptate.Doamne ajută-ne sa ne întoarcem la Tine !

 10. nu va contine nimic atat timp cat spuneti NU. incetati cu PROPAGANDA! NU SUNTEM FEDERATIE SI AVEM CONSTITUTIE! DREPTURILE FUNDAMENTALE SUNT INCALCATE! NU TREBUIE DECAT SA SPUNETI NU VREAU! NIMENI NU POATE IMPUNE PESTE VOINTA CETATENILOR ROMANI ABERATIILE VENITE DIN AFARA TARII! OPRITI PROPAGANDA!

 11. LAGARUL DIGITAL MONDIAL pregatit de iudeomasonii globalisti satanisti pentru inrobirea sufletului prin „crizele” lor provocate, pentru ca sa fie pregatita venirea „mesiei” evreilor – antihristul pentru a ne stapani ca pe niste sclavi si animale asa cum ne considera evreii ! TREZESTE-TE! RIDICA-TE !

 12. Un amic a pierdut tel mobil zilele trecute cu parole, date, conturi si apps bancare in el … prin ce calvar a trecut omul n-are rost sa va povestesc ca va ingroziti si voi. Toate lucrurile sunt bune dar cu masura ! Asa zice proverbu’ …

 13. De asta la europarlamentare nu mai trebuie trimiși trădători de neam și țară de la PNL, PSD și ong usr, trebuie sa încetăm să mai votam cu dosul

 14. Cand o institutie va spune ca aveti control sigur asupra datelor fiti linistiti ca este exact diametral opus. Acest EID a fost gandit tocmai ca populatia sa fie controlat si santajat prin toate mijloacele posibile. Va mai spune ceva certificatul digital Covid introdus in pandemie? Ei exact la fel, sau ba mai rau va fi si acest sistem gandit cu menirea de-a controlo populatia prin toate mijloacele. Ei, adica Big Brothers vor spune la ce informatie poti avea acces, iti vor bloca conturile daca te supui, deci total control. Orwell probabil este satisfacut ca profetia lui se adevereste pas cu pas.

 15. Nu stiu ce contine Portofelul Digital dar eu mi-am plătit o Parte din Suma la Intretinere ! Nu am avut Bani sa-mi plătesc Toata Intretinerea ! Am sa plătesc tota Intretinerea in Martie 2024 . Circa 500 de lei am sa am de plătit la Intretinere !

 16. Povestea are mai multe fatete. Una e ca prin acel portofel digital se poate controla ce si cum si cind foloseste cineva banii din portofelul digital. Nici nu e o provocare intelectuala sa programezi restrictii si interdictii de tranzactii cu banii din portofelul digital. Asa poate cineva sa fie limitat sa isi plateasca facturile doar la anumite firme de pe o lista digitala, sau sa poata cumpara mincare doar de la anumite magazine si altele nu, sau sa poata intra doar in anumite muzee sau teatre si in altele nu. Sau sa nu poata cumpara nimic daca se afla in alt cartier sau in afara orasului unde i se permite sa isi foloseasca portofelul digital.

  In Germania se practica, in anumite landuri,aceasta metoda la cei ce au facut cerere de azil. Si sunt multe voci care considera ca se incalca demnitatea celor si drepturile la libera circulatie. Drumul spre dictatura este pecetluit cu multe intentii mai mult sau mai putin bune, dar prezentate ca un mare cistig pentru toata lumea! Oricum, cu un click poti face pe oricine homeless fara nici o legatura cu banca unde isi tine economiile, si fara sa blocheze nic macar un cont in banca, si nu e nici nevoie de vre-un judecator sa semneze o hotarire juridica.

 17. ca si cum ai arata un mouse de pc unei maimute care „pedaleaza” i burtica o banana.
  pai idiotii astia nu stiu sa gestioneze purandeii cu flori de la tarabele din orase , unde sunt casa de marcat doar de forma: vei fi refuzat la plata cu cardul ptr ca asa sunt obligati sa dea o parte statului … asa ca de ce i-ar interesa pe babuinii nostri portofelul digital?
  e prea mult ptr o Romanie analfabeta si nomanizata(Romanie condusa de s,atre)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.