150 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Academiei Române

Miercuri, începând cu ora 10, în Aula Academiei Române va avea loc sesiunea festivă dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Academiei Române. La eveniment vor participa conducerea şi membrii Academiei Române, oficialităţi ale statului, invitaţi din partea ambasadelor şi reprezentanţi ai instituţiilor culturale româneşti, anunțăAcademia Română într-un comunicat. Sesiunea festivă va fi condusă de acad. Florin Gheorghe Filip, directorul general al Bibliotecii Academiei Române.

Manifestarea va fi urmată în sala „Theodor Pallady“ de vernisajul expoziţiei „Biblioteca Academiei Române – Tezaur de cunoaştere“, în care vor fi prezentate exponate din colecţiile Bibliotecii Academiei Române. Vor expune Cabinetul de Manuscrise – Carte rară, Cabinetul de Stampe şi Cabinetul de Numismatică.

Seria de evenimente dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Academiei Române continuă joi şi vineri, 14-15 septembrie, în amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“, cu Simpozionul „Valori patrimoniale ale Bibliotecii Academiei Române“.

Biblioteca Academiei Române, fondată la data de 6 august 1867, este prin statut şi misiune cea mai reprezentativă bibliotecă cu rol naţional patrimonial din România. Deţine aproape 14 milioane de unităţi de bibliotecă, concretizate în carte rară, carte veche, manuscrise, hrisoave domneşti, documente de arhivă, stampe, fotografii, atlase şi hărţi, presă, numismatică. Biblioteca Academiei Române este, în prezent, o bibliotecă de şi pentru cercetare ştiinţifică, vizitată anual de cercetători din ţară şi străinătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.