Pleșoianu zice că a depus sesizare

Cu „ofițerii” Kovesi și Coldea la Parchet

Coldea, Kovesi şi Ghiţă, artizanii operaţiunii de preluare a Realităţii TV

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu susține că a sesizat Parchetul General, după ce Sebastian Ghiţă a afirmat că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar fi ofiţeri ai unui serviciu secret străin. Pleșoianu reclamă posibile infracţiuni împotriva securităţii naţionale.

“Pentru că am observat, la nivel instituţional, o linişte totală în ceea ce priveşte afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă cu referire la faptul că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi ar fi <ofiţeri ai unui serviciu secret străin>, am sesizat chiar acum Ministerul Public cu privire la posibile infracţiuni contra securităţii naţionale”, a scris deputatul luni seară pe contul său de Facebook.

Pleșoianu redă în continuare conținutul sesizării:

„Subsemnatul Pleșoianu Liviu Ioan Adrian, deputat în Parlamentul României, doresc să sesizez Ministerul Public cu privire la următoarea situație:

În cadrul unei serii de înregistrări / interviuri, difuzate și preluate la scară națională de către cea mai mare parte a presei (atât în anul 2017, cât și în anul curent), fostul deputat Sebastian Ghiță a făcut mai multe afirmații în ceea ce privește o posibilă TRĂDARE a interesului național de către domnul Florian Coldea și de către doamna Laura Codruța Kovesi. Înainte de a reda câteva pasaje ilustrative în acest sens, trebuie să menționez faptul că domnul Sebastian Ghiță (conform propriilor afirmații) face referire la anumite situații și momente în calitate de martor al acestora.

În data de 16 ianuarie 2017, a fost difuzată de către presă o înregistrare în care Sebastian Ghiță vorbește despre faptul că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi „sunt, de fapt, ofițeri ai unui serviciu secret străin”:

„Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţia sa de exlusivitate cu Kovesi. Amândoi sunt, de fapt, ofiţeri ai unui serviciu secret străin. Un serviciu secret al unei ţări partenere României, dar totuşi ai unui serviciu secret străin. Acesta este motivul pentru care Coldea obliga SRI şi pe colegii din SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcţie”.

În altă înregistrare, difuzată tot în 2017, Sebastian Ghiță detaliază și dă chiar numele unor „șefi ai stației CIA din România”:

„Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI. La K2, la K4 şi la T14. Acolo ne întîlneam de minimum două ori pe săptămană încă din anul 2010. Și a durat această serie de întîlniri pînă în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întîlniri au existat în acești ani. La unele dintre întîlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi. Iar al doilea este Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi”.

De asemenea, în cadrul unui interviu difuzat anul acesta, Sebastian Ghiță reia afirmațiile din 2017 și le completează, adăugând un element de o maximă gravitate – faptul că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi ar fi primit ordine de la șeful antenei CIA din România, iar că unul dintre aceste ordine ar fi fost acela de a distruge trusturile de presă românești.

Într-o secvență a interviului, Sebastian Ghiță spune așa: „Evident că între Coldea și Kovesi erau și alte lucruri în afara celor de siguranță națională. Cred că SRI a ajutat-o mai mult pe Codruța decât pe alții. O ajuta și personal, și instituțional. Era meritul Codruței că stătea atât de aproape de Coldea. E o chestiune de evidență că Florian Coldea și Kovesi aveau legătură cu CIA. CIA are una dintre cele mai puternice ”antene” din zonă în România”.

Jurnalistul Ion Cristoiu, realizatorul interviului cu Sebastian Ghiță, completează informațiile:

„Sebastian Ghiță se întâlnea, alături de Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, cu șeful antenei CIA din România. El spune că Dan Voiculescu și condamnarea sa a fost cerută din SUA. Americanii au dat ordin ca trusturile de presă românești să fie distruse. Ghiță a recunoscut că a pus la cale preluarea Realitatea TV la aceste întâlniri, misiunea sa a fost să fie manager la Realitatea TV”.

Consider că Ministerul Public are datoria și obligația de a cerceta dacă informațiile furnizate de către Sebastian Ghiță sunt reale. Mai consider și că Ministerul Public are datoria și obligația de a demara cu celeritate cerecetări în acest caz având în vedere gravitatea posibilelor fapte, calitatea posibililor făptuitori, precum și interesul public uriaș. În cazul în care afirmațiile lui Sebastian Ghiță se dovedesc a face referire la fapte, situații și împrejurări reale, în cazul în care, așa cum declară Sebastian Ghiță, Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea au fost / sunt ofițeri ai unui serviciu secret străin sau au executat / execută ordinele acestuia, pe lângă alte infracțiuni incidente, consider că trebuie acordată o deosebită atenție articolelor 394 și 395 din Codul penal (Infracțiuni contra securității naționale – Trădarea și Trădarea prin transmitere de informaţii secrete de stat). Necesitatea derulării cu celeritate a unor cercetări rezultă tocmai din posibila afectare a securității naționale. Cu așa ceva NU ne putem juca și e imperios necesar ca societatea românească să constate că Ministerul Public ia în serios orice posibilă infracțiune care aduce atingere securității statului nostru!

De asemenea, în situația în care se probează afirmația lui Sebastian Ghiță (redată de jurnalistul Ion Cristoiu, cel care a realizat interviul cu Sebastian Ghiță) conform căreia „Dan Voiculescu și condamnarea sa a fost cerută din SUA. Americanii au dat ordin ca trusturile de presă românești să fie distruse”, am avea de a face atât cu o foarte gravă încălcare a Constituției României, articolul 30, alineatul 4 („Nici o publicaţie nu poate fi suprimată”), cât și, cel puțin, cu infracțiunea de represiune nedreaptă.

Față de cele prezentate, chestiuni care consider că pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni prevăzute de lege, vă rog să luați măsurile legale care se impun.

Aceasta este declarația pe care o susțin și o semnez pe propria răspundere!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Ioana Radu 8519 Articole
Author

21 de Comentarii

  1. hai fetele, bagati material! buiaca, lili, nasty, lamuritorul, unu, polio21 ,etc nu va mai obositi sa va tot schimbati polecrele, puneti simplu :UM SRI Baneasa.

    • MYSEBI ,ce si-a schimbat Peneș Curcanu șĭ-a schimbat în renume?

  2. ghita bate campii, iar plesoianu pluseaza. oameni fara ocupatie…

    • Citez din postarea unui dezertor din gaska Plesoianu(decembrie,douazeci saptispe)”Liviu Plesoianu nu intruchipeaza o suma de virtuti, ci indica sansa pe care o capata cei lipsiti de calitati daca invata cum sa urasca, sa injure, sa devina intoleranti si sa-i refuze celuilalt dreptul la opinie egala” ??!Acestt PLesoianu a fost/este membru al fundatiei muribunde a lui Nastase ,numita pompos Casa NATO ,fundatie care a tocat muilioane de la bugetul statului, care fundatie avea paza militara(subliniez) si care isi justifica existenta prin „nevoia de a informa opinia publica despre obligatiile pe care le avem in Alianta”>)))Intrebare: cum a reusit sa treaca Plesoianu cu arme si bagaje de la Casa NATO la Sputnik.md via Parlamentul Romaniei?????

    • tu ce ocupatie ai , daca numeri gaurile din ciorapii lui Dancila si din flausatele lui Draqnea…?

    • @Ta’Major-atat stiti:injuraturi,oracaieli,jigniri,postari fara logica ,fara documentare!Intr-un cuvant, postacPSD!

  3. Aveti niste scapari in materie, trebuia sa nu ii uitati pe soros, statul paralel, Iohannis, amerlocii, burghezii, etc.

    • E de ajuns ca să aperi tu de prin boscheţi ca să ne aducem aminte, cu scîrba cuvenită de toţi cei pomeniţi, dar în primul rând de tine, un cerşetor scribălău care transmite toate ordinele primite fără măcar să le citească, măcar printre rânduri ! Abject !
      Bine că publicaţi toate mizeriile unora ca lili, sau acest fiu al p(o)loi, dar refuzaţi să publicaţi reacţiile fireşti la mârşăviile lor ! Dovadă că sunteţi de-o teapă……

  4. Chiar și fără a fi în slujba vreunui serviciu de informații străin , cei doi derbedei care sau implicat în cele mai diabolice activiti antiumane și și-au bătut joc de libertatea multor romăni nevinovați , ar trebui să intre pe la parchet și să iasă de acolo în spectacol de cătușe și camere de filmat , fix așa cum au distrus demnitatea celor ce figurau pe listele lui Băsău , Macovei , Johanis , Ponta …

    • …dar se interpretează exact aşa :
      Nişte trădători de neam şi Ţară ! ( pentru l-aura )

  5. VRAJELI PENTRU PROSTI! TOTI SUNT MANA-N-MANA. DAMI-O MIE, IATI-O TIE; ASTA-I POLITICA ACTUALA A ROMANIEI. VIVA!

  6. In mod sigur are dreptate dar , mai ales , este absolut remarcabil faptul ca este patriot(lucru tot mai rar), cu demnitate si mai ales curaj ! Multi cunosc cele semnalate , dar din pacate , sunt putini ca el , multi sunt slugoi , lasi , cu un snobism superprostesc . Am tot respectul si consideratia pt.acest om , Doamne-ajuta !

  7. interesant e faptul ca subiectul nu a ajuns la saturatie. deci cit inghite sacul? prea multa vorbarie. sa se faca legile siguranetei nationale cit mai repede. amestecul SRI-DNA a fost permeditat tocmai pentru a-i scapa pe unii dintre ei prin vicii de procedura, la un anumit moment. citi prosti pot popula structurile institutiilor publice! dar au acceptat dintr-un motiv lesne: putereasi controlul. ei au crezut ca le detin pe amindoua. cer de peste 10 ani: desfiintati mizeria DNA si reinfintati SRI! altfel ne ducem dracului cu totul.

  8. buna,
    Tradatori? Trebuie dovezi! Pleso cred ca poti sa reclami vanzarea pe nimic(cu exceptia comisionului?) de catre A.Nastase a petrolului si gazelor Romaniei catre OMV .Poate stii ceva si despre Tel Drum,Belina,actiuni la purtator,Brazilia si cum si-a facut Dragnea(satrapp de Teleorman) imensa avere . Vezi si palatul satrapului! Ce zici? Nu e mai concret? Interpeleaza-l direct intr-o sedinta! Sa vezi cum te zboara din PSD. Fii tare pana la capat!

  9. Liviu, bati la porti deschise ! Toti tradatorii de neam si tara din institutiile de forta, exceptie Hellvig si altii cativa, sunt agenti FBI si CIA, scoliti la Quantico, Guantanamo etc. Si ca tradarea sa fie totala ofiterii CIA si FBI sunt prezenti fizic in structurile de comanda si executie politica si publica romanesti. Da eu sunt sigur ca stii aceste lucruri.Liviu, pe mine m-ar lasa rece ca sunt spioni CIA si FBI daca ne-ar „trada” tara si poporul construindu-ne fro doua autostrazi cum na mai vazut Parisu, Ai ! Eu asa vreau sa ne „tradeze”. Asa, sunt niste gainari de doi lei ce merita doar Scarba si Sictirul romanilor.

  10. Se vede si de pe Luna ca Lulutza este caporal american, insarcinata cu paza dormitoarelor agentilor FBI din Romania. Plesoianu s-ar putea sa sfarseasca prost. Nu americanii il vor toca, ci romanii. Pentru ca se constituie in REPER DE REFERINTA la care nu le place romanilor sa se raporteze, ei neavand nici coloana vertebrala neondulabila, ca Plesoianu, nici creier functional, ca el, nici vointa de a spune lucrurilor pe nume, pe care o are Plesoianu.

    • deci un fel de Pleşoianu dedublat, un fel de Jekill şi Hyde, versiunea cu gambetă aiurită…

  11. Bre oameni buni,ia sa ne băgăm noi nasu-n codul penal și sa vedem ce scrie despre tradare:”Art. 395
    Trădarea prin transmitere de informaţii secrete de stat
    Transmiterea de informaţii secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, precum şi procurarea ori deţinerea de documente sau date ce constituie informaţii secrete de stat de către cei care nu au calitatea de a le cunoaşte, în scopul transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, săvârşite de un cetăţean român, se pedepsesc cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”Ce ocservam noi acilea?Pai noi ocservam ca nu e prezazuta fro esceptie și ca căci ,prin urmare, n-ai voie sa transmiți secrete de stat aliaților strategici sau nestrategici,Dac’ai făcut ăsta poa’ sa te bage la cremenal.Așa ca madam Corduta și musiu Flocian Sclodea ,daca’au făcutăra așa ceva,mai devreme sau mai târziu ,or s-ajungă la temniță cu capace unde șobolanii zace,cu toate proptele pa care cred ei ca le au.Pen’ca si proptele alea se mai subrezesc și ele,mai pierd din puteri,vin altii-n locu’lor,iar ăia care vin sunt imprevizibili sau poa’sa fie nervoși, sau ,pur și simplu ,sa nu le placa trădătorii.Baaa demnitarilor,oriunde-ați fi voi în stat,nici nu știți când istoria întoarce roata și dac’ați fost ticăloși și va băteti joc de popor și nu-i respectați nici cele mai elementare drepturi ,sau dacă trădați, o s-ajungeți ori la pușcărie ori ,Doamne ferește ,la zidu’de la Târgoviște. Puneți dracu’ mana și citiți prin istorie ,a noastra sau a altora, și-o sa vedeți ca am dreptate!Vă credeți veșnici și cu puțin nelimitate? Vai de capu’vostru plin de miliarde de neuroni ,dar fără sinapse!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.