Aşchia nu sare departe

Fiul lui Gheorghe Dincă i-a bătut pe jurnaliştii de la România TV şi Antena 3

Dovada că între Gheorghe Dincă şi procurorii DIICOT există o înţelegere în care monstrul din Caracal a cerut protecţie totală faţă de familia sa, în schimbul aşa-ziselor lui declaraţii de recunoaştere, a fost oferită chiar de fiul acestuia, Daniel Dincă!

Marţi la prînz, la ieşirea din sediul CNA, unde – culmea! – depusese o plîngere împotriva jurnaliştilor de la Antena 3 şi România TV, vîzînd cuburile microfoanelor pe care erau imprimate siglele celor două televiziuni, s-a repezit pur şi simplu asupra cameramanilor acestora, bătîndu-i în chip bestial şi distrugîndu-le aparatura! Întreaga scenă era transmisă în direct de România TV şi Antena 3, aşa încît telespectatorii au putut să vadă îngroziţi scenele incredibile şi să le audă pe reporteriţe cum strigau speriate după ajutor!

Sediul CNA este în Piaţa Parlamentului, în vecinătatea unor instituţii importante, între care Ministerul Justiţiei şi Parchetul General. Cu toate acestea, nici unul dintre jandarmii şi poliţiştii care asigurau paza şi supravegherea acestora nu a intervenit la strigătele jurnaliştilor care erau bătuţi de fiul lui Gheorghe Dincă.

Jurnaliştii agresaţi au apelat atunci la 112 pentru a sesiza evenimentul, dar, pînă să ajungă la faţa locului un echipaj de poliţie, Daniel Dincă şi sora acestuia au dispărut, astfel că poliţiştii au fost în situaţia de a declanşa o amplă operaţiune de căutare, aşa cum rezultă dintr-un Comunicat al Poliţiei Capitalei:

„Astăzi, la ora 15,01, prin apel 112, un jurnalist a sesizat faptul că el, precum şi alţi colegi din presă au fost loviţi de către un bărbat pe care doreau să-l intervieveze. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 17, precum şi un echipaj de prim ajutor. La acest moment persoanele vătămate sunt audiate şi, de asemenea, bărbatul reclamat ca agresor este căutat în vederea audierii”.

Abia după două ore şi jumătate, după ce a fost contactat telefonic, agresorul s-a predat la Secţia 2, fiind apoi audiat timp de şapte ore. În mod incredibil, la ora 0:30, Daniel Dincă şi sora sa au fost lăsaţi în libertate!

La fel de şocante au fost şi declaraţiile pe care Daniel Dincă şi sora sa, Daniela, le-au făcut înainte de predare:

Daniela Dincă: „Unul dintre cameramani l-a jignit pe fratele meu. A dorit să caute scandal pentru că vedeau că noi ne continuăm drumul și nu vrem să comentăm. Nu s-a întâmplat ce spun ei. Fratele meu nu l-a lovit pe cameraman, el s-a împiedicat singur. Nu mințim, de ce vi se pare că mințim. Camera i-a căzut din mână domnului, noi nu l-am lovit. Fratele meu e cu mine, suntem în drum spre Arad. Nu știm că e căutat de poliție. Dacă Poliția o să ne comunice, o să luăm legătura cu ei”!

Daniel Dincă: „Nu s-a întâmplat nimic, din punctul meu de vedere. Dau declarații când mă întâlnesc cu Poliția, nu este nicio problemă. Sunt la Lugoj. Am impresia că aveți chef de glume, faceți tot posibilul să înscenați tot pentru puțină publicitate”!

Despre comportamentul agresiv al lui Daniel Dincă am aflat şi din destăinuirea socrului acestuia, care, într-un dialog cu jurnalista Evghenia Kironaki de la Antena 3, pe care a crezut-o prostituată, a mărturisit că fiul lui Dincă l-a bătut în aşa hal, încît i-a rupt două coaste ca nu cumva să dea vreo declaraţie împotriva lui:

De asemenea, ne amintim că, în 22 august, atunci cînd a fost chemat la DNA împreună cu mama şi sora sa, Daniel Dincă i-a agresat prima oară pe jurnaliştii care-l aşteptau după audiere, fără ca forţele de ordine prezente să încerce să-l oprească.
Evident, mulţi se întreabă de unde vine atitudinea aceasta pasivă a autorităţilor faţă de familia lui Gheorghe Dincă, în general, şi faţă de Daniel Dincă, în mod cu totul special. Răspunsul îl găsim chiar în „Dosarul Caracal”! Avocata Carmen Obîrşanu, care reprezintă familia Luizei Melencu, ne-a spus că a fost şocată de faptul că a găsit în dosarul cauzei o declaraţie a Elenei Dincă, soţia monstrului, în care aceasta spune că la prima întrevedere cu Gheorghe Dincă, acesta i-a spus: „Am auzit că te-au adus în cătuşe. Eu le-am cerut să nu se atingă de familie, indiferent ce se va întîmpla”!

Opinia noastră în legătură cu acest subiect, dedusă din analiza felului în care este tratat Gheorghe Dincă şi familia sa de către anchetatori, este că procurorii au făcut o astfel de înţelegere cu monstrul, în care, în schimbul protejării familiei sale, Dincă îi ajută să încheie dosarul aşa cum doresc ei. Că intuiţia mea este sau nu corectă, rămîne să vedem, dar semnele unei astfel de înţelegeri sînt destul de clare.

Chiar ieri, cînd a avut loc agresiunea fiului său faţă de jurnalişti în faţa CNA, lui Gheorghe Dincă i s-a prelungit pentru ultima oară mandatul de arestare preventivă, întrucît în ianuarie expiră cele 180 de zile în care o persoană poate fi arestată în cadrul urmării penale. Mai pe scurt, dacă procurorii nu izbutesc să încheie ancheta şi să-l trimită în judecată pînă în 27 ianuarie, Gheorghe Dincă va fi eliberat, putînd cel mult să fie pus în arest la domiciliu sau să fie pus sub control judiciar!
Sau, cum am anticipat noi cu mult timp în urmă, i se va face un alt dosar, în care să fie emis şi un mandat de arestare, care va curge pentru încă şase luni. Şi, după cum se ştie, deja s-a deschis un alt dosar, cel cu violul lui „Fane”, în care Gheorghe Dincă este… complice!

Revenind la agresiunea jurnaliştilor, ne întrebăm doar atît: oare ce o fi zis Gheorghe Dincă în gîndul lui cînd a aflat ce bătăuş este fiul său, o să-l certe?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ion Spânu 1818 Articole
Author

24 de Comentarii

  1. – Batusi din neam … prost neam ! Dar, ciurucii/lucratori la stat/cu salarii si pensii speciale, cei care i-au obladuit, ce fel de neam sunt ?!

  2. Ca si invatatura de minte pentru „reporteri” . Cel de la antena 3 a declarata ca l-a urmarit pe strada 70 metri incercand sa-i ia o declaratie. Cand un om e hartuit asa poate reactiona si violent. Sa alergi 70 de metri dupa un om asta nu inseamna hartuire?

  3. Se da feroce in fata celor slabi,exact ca tat-su!Poate ca, impreuna in puscarie, vor lua ce li se cuvine de la detinuti,ca de la Justitia din Romania slaba nadejde…

  4. Pare a fi „o uriasa cloaca complice” in spatele acestui ucigas! Nu ma mira atitudinea familiei ucigasului violator fata de ceialti din jur,daca nu erau vinovati, reactionau ca orice om fara violenta de orice fel! Au atentionat direct acesti: fiu si fiica(nu suntem singuri,lasati-ne in pace ca v-o furati)! Si in legatura cu CNA-ul: bugetarilor inscaunati pilitic prin numire, televiziunile nu au altceva de facut decat sa informeze populatia, dar primul care a aparut a fost neamul victimelor lor, cumpanasu care a fost prezent permanent pe micile ecrane! De fapt, ce voiau acesti dinca? Sa nu se auda nimic de ei si complicii care s-au dezvaluit singuri din start cand au pazit noaptea poarta ucigasului sa nu intre nimeni pentru ca acest dovedit ucigas sa isi duca la indeplinire sarcina de ucigas in serie si sa poata continua uciderile pe motiv de viol sau psihiatrie? TELEVIZIUNILE NU TREBUIESC SANCTIONATE PENTRU ACEASTA ACTIUNE! Au destule derapaje care nu au legatura cu informarea si educarea telespectatorilor! Sa va fie clar!

  5. Monstrul Jr le-a aplicat cameramanilor lovitura patentata de monstrul tata cea cu care se lauda Dinca ca le-a doborat pe cele doua fete. Cat despre intrebarea naiva despre ce parere are tatal, eu cred ca asta este nimic fata de ce a vazut el la fi-su sau ce a vazut fi-su la tata. In ce priveste reclamatia la CNA, aici sigur au fost indrumati de cei care protejeaza clanul Dinca cu reteaua lor si-si doresc cu ardoare sa inchida gura tv-urilor sacaitoare.

  6. De ce s-au dus monstruletii la CNA, nu ca sa se planga ca nu sunt ascultati? Atunci de ce fug de reporteri? Puteau sa-si expuna nemultumirile acolo in strada sau puteau sa le ceara reporterilor sa dea interviuri. Fiica monstrului sustinea fara rusine ca reporterii i-au jignit cu cuvinte pe care nu le poate reproduce. Cand Ciutacu a incurajat-o sa le reproduca, a intors-o cu tupeul caracteristic clanului. Oricum, toti acesti ticalosi nu ar avea nici un sfert din infumurare daca nu s-ar baza pe un spate solid.

  7. Un Colectiv de Procurori isi exprima ingrijorarea referitor la comportamentul agresiv al mercenarilor de la Antena 3 si Romania TV care hartuiesc Cetatenii pentru a cistiga audienta. Aceasta practica folosita de Diletanti in Jurnalism a fost folosita de Daniel Dinca – fiul Inventatorului Caracalean al Butoiului Atomic ADN – ca prilej pentru a le aplica o Corectie Civica.

  8. @@jack Sa alergi 70 de metri dupa un om cu camera si microfonul iti pare normal? Eu nu scuz violenta respectivului ins, dar daca ceri o declaratie si omul iti spune ca nu da, ca mu e nimeni obligat sa raspunda intrebarilor puse de un „ziarist”. Nu doar voi aveti drepturi si noi”pu*imea” cum ne spunem avem drepturi. Asta ca sa lamurim lucrurile. Sa luam exemplul acestui articol, insul asta deja e mare interlop, sef de clan mafiot, etc. Voi va auziti ce spuneti? Desigur trebuia i diversiune sa treaca nevazut reducerea cu 23% a bugetului sanatatii.

  9. gena, maică, de-aia de-a noastră neaoşă, de la legiunea XIII-a citire, criminali adevăreaţi, nu pârâţi…

  10. Tu te auzi ce spui, Jack? „noi”pu*imea” Daca tu esti din categoria Dinca Jr., sa-ti fie de bine! Noi de p’acilea, nu suntem. Jack, juniorul are „scoala”!

  11. BINE le-a facut ! Ce se-ntâmpla cu „ancheta” DIICOT fiind un dezastru. Toata procedura trebuie anulata, fiindca NICI UNUL din principiile de drept n-a fost respectat de asa-zisii „anchetatori”. NICI UNUL. Privind bataile pe care le-au încasat ziaristii: chiar daca tu însuti esti ziarist, BINE LE-A FACUT BAIATUL LUI DINCA ! BINE le-a facut! Individului, nescolit, atribuindu-se puteri de Superman: „carat fata/fetele „ (despre care, în paranteza fie spus, nici dracu’ nu stie dac-or fi murit, NU S-A DESCOPERIT NICI UN INDICIU. NU vorbim, aicea, de trafic de persoane, ci de CRIME, PENTRU CARE NU EXISTA NICI UN INDICIU), „carat fetele la el în curte” (UNDE-N CURTE?), „închis în dracu’ stie ce hangar” (DE NEGASIT), „omorât” (modalitatile difera, fiindca imaginatia „anchetatorilor” si „ziaristilor” debordeaza), numai ca NICI UN CADAVRU NU S-A GASIT. Si NICI O URMA DE SÂNGE. NICI UN ADN, etc. Poate sa-mi explice si mie vreun destept cum de DINCA, FARA MINIMUM DE CUNOSTINTE DE MEDICINA LEGALA, O FI FOST ÏN STARE SA FACA SA DISPARA CADAVRELE (MAI MULTE, fiindca asa vor DIICOT si „ziaristii”)? „butoiul” fluturat luni de zile de parca lumea, în general, careia i s-ar fi adresat „informatiile” o fi fost cretina. FBI, care-l SCOATE PE DINCA DIN CAUZA. HARTUIALA asa-zisilor „ziaristi”, care, nici ei, n-au respectat si nu respecta nici o regula a jocului. Ori, Spânu draga, HARTUIALA SE PEDEPSESTE PENAL. Familia lui Dinca de LUNI DE ZILE o suporta (din partea unor paparazzi). La ce te-asteptai? s-o-nghita la infinit, de parca saci de box? DINCA TREBUIND URGENT ELIBERAT, în bataia de joc pe care unii au tupeul de-a o numi „ancheta”. ps @Cotidianul, ispraviti cu „monstrul” si altele asemenea.

  12. @Ileana R., cum numesti tu pe cineva care a rapit niste fete, le-a violat, le-a omorat dintr-un pumn si le-a ars intr-un butoi (conform declaratiilor lui)? Numai pentru faptul ca a rapit, batut si violat o copila ca un inger (conform strigatului ei de ajutor de la 112),isi merita numele de monstru. @Ileana, a rasunat strigatul de ajutor al Alexandrei in Parlamentul Romaniei! Pe tine nu te-a impresionat?

    • De unde stii ca le-a rapit Dinca? ca de violat ori de omoarât, n-ai nici o dovada, nici în ce-l priveste pe Dinca, nici pe altcineva. ps tu numesti „parlament” ce-are România? tipii aia-s parlamentari?

  13. @Ileana R., tu stii ce facea baiatul acela, operatorul, caruia i-a umflat monstruletul capul cu un pumn? Isi castiga o paine, isi facea serviciul lui, facea poze.

    • @Operatorul: i-auzi! paparazzi. Halal. „Poze”. O creatura fara bun simt, asta e „baiatul ala” al tau. „Câstiga o pâine”. Zau? buzna peste tine ti-ar place sa-si „câstige” individul „pâinea”? Baiatul lui Dinca bine i-a facut. Individ cu care n-as vrea s-am de-a face pentru nimic în lume. Un pericol public.

  14. am citit parerile… Doar doua-trei arata ca s-a inteles ceva din „cazul Caracal”, in rest, diletanti care se „informeaza” la teveu, desi vad ca stiu sa si apese pe tastele unui calculator. Mare inventie si teveul asta.

  15. Mai chiparosule, nu ai vrea sa ne luminezi tu cu ideile tale pretioase pentru ca noi, oameni simpli, ne luam informatiile din media scrisa sau audio-video.

  16. La inchisoare cu el! Trebuie reintrodusa si munca silnica. Iar pentru tat-su trebuie reintrodusa pedeapsa capitala. Si trebuie pedepsiti si politistii care nu au intervenit sa apere victimele atacului.

  17. Durerea mamei Alexandrei: „criminalii, violatorii, interlopii, tot felul de specimene, sunt libere să circule pe străzile României. Noi, în schimb, când plecăm de acasă trebuie să ne închinăm, să zicem «Doamne, ajută să nu ne întâlnim cu interlopii, că poate ne dă în cap…”

  18. Dupa mine , toate au o limita ! Cum v-ar place sa fiti urmariti de ziarisri ? Sa fugi spre dreapta ? Nu poti ! Ei sunt acolo si-ti baga microfonul in gura ! Sa fugi spre stanga? Nu poti ! Ei sunt acolo , tipa la tine si-ti baga camera de filmare in ochi ! Ce ti-a mai ramas? Sa zbori ? Nu poti ! N-ai aripi ! Si atunci ce faci ? Te lasi haituit , hartuit si agresat de ziaristi . Tu n-ai niciun drept ! Ti-ai pierdut rabdarea si te revolti ? Te umfla politia !

  19. In tot acest timp au gasit si primul vinovat: Cumpanasu! Ceilalti sunt curati si cinstiti!

  20. @didos, o persoana matura, daca nu vrea sa raspunda, ii ignora pur si simplu; nu o ia la fuga ca un las, le spune ca nu da declaratii, isi cauta masina, se suie si pleaca. Pumni in cap, picioare si camere sparte… mafioti tata. Eu sunt mafiot, eu imi rezolv problemele cu pumnu.

    • @Corect : de ce nu esti tu-n locul „unei persoane mature”, sa vedem ce-ai face-n situatie?! „n-o ia la fuga”: Unde s-o ia la fuga, omule, sa dea peste cineva, care-i taie drumul sa s-o ia la dreapta ori înapoi sa dea peste altcineva, care-i taie drumul! de ce „masina” fabulezi? nu stii ce-i aia „distanta”, amice? „Se suie si pleaca”. Ia sa te vad pe tine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.