Florin Cîțu, arestat în SUA. Ce spune premierul

UPDATE: Florin Cîțu a recunoscut

El a fost întrebat, la finalul şedinţei de Guvern, cum comentează informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora în anul 2000, în SUA, a fost „închis” două zile pentru că ar fi condus „sub influenţa drogurilor sau a alcoolului”.

„Da, acum 20 de ani, a fost vorba de un DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este ‘a misdemeanor’, este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă el se afla la volan şi dacă preşedintele Klaus Iohannis şi liderul liberalilor, Ludovic Orban, au fost informaţi despre acest incident din SUA la momentul numirii sale ca ministru al Finanţelor şi, ulterior, premier, Cîţu a explicat: „Eu am condus, a fost o greşeală, repet, am condus, am plătit foarte scump, asta este, a trebuit să îmi vând şi maşina atunci, să merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani de zile, vă daţi seama că nu este un eveniment cu care să te mândreşti, dar asta a fost. (…) Este o contravenţie, ştiţi că am mai plătit şi în România amenzi de circulaţie”.

 

 

Dezvăluirea a fost făcută inițial  Flux24.ro care prezintă și un document edificator.

Un alt mister neelucidat până în acest moment a ținut capul de afiș al unei anumite părți a presei în ultimul an: studiile actualului premier Florin Cîțu în Statele Unite ale Americii. S-a vorbit mult de finanțare și alte lucruri.

Conform datelor oficiale: Florin Vasile Cîțu este licențiat în științe economice, absolvind Grinnell College din Iowa, SUA în 1996. Pregătirea academică a acestuia a continuat cu un masterat în științe economice în cadrul Iowa State University, și un doctorat la aceeași universitate, în macroeconomie și afaceri internaționale. Educaţia lui Cîţu a continuat, după absolvirea Grinnell College, cu un masterat, între 1997 şi 1999, tot în Statele Unite ale Americii, la Iowa Sate University în domeniului politicii monetare aplicate, macroeconomie, econometrie, iar între anii 1999 şi 2002 premierul desemnat urmând un program doctoral completat, însă fără a susţine lucrarea de disertaţie, la aceeaşi universitate din Iowa unde a făcut şi studii de masterat.

Ce informații însă putem obține dacă dăm un search pe www.iowacourts.state.ia.usUn document din martie 2000 indică că actualul premier Florin Vasile Cîțu a fost încarcerat 2 zile în SUA. Pentru condus sub influența alcoolului sau drogurilor/legislația americană nu face diferență între ele.

Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, Florin Vasile Cîțu a fost reținut 2 zile în anul 2000 și a primit și o amendă de 1000 de dolari americani. Decizia este a unui judecător american și Cîțu și-a recunoscut fapta.

Relatare din presă în trecut:

Dosarul din liceu al premierului, TINUT LA SECRET! Ordin pe unitate: PROTEJATI-L pe Citu, sa nu afle romanii cat de slab la invatatura (ca sa nu zicem prost!) a fost in liceu. Primul ministru Florin Vasile Citu, prin inspectorul general scolar de la Valcea, Mihaela Andreianu, face presiuni asupra directorului de la Colegiul Energetic Ramnicu Valcea pentru ca acesta sa nu furnizeze presei fisa matricola a fostului elev Citu, scrie Ziarul de Vâlcea.

CE SUSȚINE ZIARUL DE VÂLCEA:

La aceasta data pe rolul Tribunalului Valcea exista un dosar (vezi aici: http://portal.just.ro/90/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000102343&id_inst=90) in care directorul Ziarului de Valcea, Tiberiu Pirnau, solicita Colegiului Energetic Ramnicu Valcea – foaia matricola a fostului elev Florin Vasile Citu. In plangerea depusa la Tribunalul Valcea se mentioneaza:  Temeiul juridic al PLANGERII, cererii de chemare in judecata, este Legea 544/2001 privitoare la liberul acces la informatiile de interes public. Solicit obligarea paratei Colegiul Energetic Ramnicu Valcea, sa imi furnizeze informatiile de interes public solicitate de subsemnatul, jurnalist, director al publicatiei Ziarul de Valcea, prin adresa nr. 3009/14.12.2020, la care mi s-a raspuns negativ, la data de 17.12.2020, într-o adresa semnată de Simion Mihaita Constantin, director al institutiei de invatamant. Documentele de interes public solicitate sunt următoarele: in conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privitoare la accesul liber la informatiile de interes public, va rog sa imi furnizati o copie de pe foaia matricola a fostului elev Florin-Vasile Cîțu  (absolvent in anul 1990),  copia de pe dosarul fostului elev Florin-Vasile Cîțu. Documentele solicitate se încadrează în categoria informațiilor de interes public, din următoarele considerente: Mentionez ca exista un interes public si jurnalistic in legatura cu anumite informatii concludente din foaia matricola a lui FlorinVasile Cîțu, persoana publica cu functii inalte in stat, PREMIERUL ROMANIEI. Consider ca, prin decizia directorului Colegiului Energetic Ramnicu Valcea, Simion Mihaita Constantin, de a nu furniza unui jurnalist informațiile de interes public solicitate în scris/în format electronic, dreptul meu la informații de interes public, conform legii, a fost lezat.

Imediat dupa depunerea plangerii de catre Ziarul de Valcea, PNL Valcea si-a mobilizat avocatii care au facut zid in fata premierului Citu pentru ca romanii sa nu afle ce note a avut in liceu…

Actualul premier Florin Cîțu a obtinut in anul 1988, la examenul de treapta la Liceul Energetic din Ramnicu Valcea, nota 4 si a fost nevoit sa studieze la… scoala profesionala! In acest moment au fost puse in functiune relatiile familiei Cîțu si directorul liceului din acea perioada, profesorul Ion Urea, l-a mutat din pix pe tanarul Cîțu la liceu! Dupa terminarea studiilor liceale, actualul ministru a dat examen la Academia de Studii Economice Bucuresti –  fara succes, de vreo doua ori, dupa care s-a lasat pagubas intrand la o universitate privata Romano-Americana.

De la nota 4 in liceu, Cîțu a facut facultate si masterat în economie la Iowa State University  (2002) și doctorand al aceleiași universități. Fost economist al Băncii Naționale a Noii Zeelande și în cadrul Băncii Europene de Investiții. Economist-șef în ING Bank (2006-2007) și șef al departamentului Piețe Financiare. Consultant și analist economic. Senator din 2016.În calitate de ministru de Finanțe, din 2019, Cîțu și-a asumat construirea bugetului pe un deficit bugetar de 3,6^, peste ținta de 3% asumată de România prin tratatele UE. S-a remarcat prin gestul de a fi tăiat din bugetul pe 2020 cea mai mare parte din bugetul PNDL 2 – programul de dezvoltare locală destinat primariilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

50 de Comentarii

  1. Nimic nou sub soare! Repetenții, pușcăriașii și scolitii lui Soros au ajuns la butoane. Halal țară, vivat popor de prosti! Huuo Johannis, capul răutăților!

  2. Doamne fa ca Catu sa fie prim ministru si apoi presendinte, cu cat se distruge Rromania mai repede cu atat mai bine

  3. bah baiatule:
    acum 20 de ani in SUA?!
    -unde era si ce facea pe 11 septembrie?
    (Five Izraelis were seen filming as jet liners ploughed into the Twin …
    http://www.heraldscotland.com › news › 12768362.fi…
    1 nov. 2003 · THERE was ruin and terror in Manhattan, but, over the Hudson River in New Jersey, a handful of men were dancing. As the World Trade Centre …)

  4. E limpede :
    – PSD este racordat la Arhiva Serviciilor din est ,
    PNL la cele din SUA iar
    USR la Arhivele Serviciilor franceze si germane .

    PS… carevasazica ….Fl Citu a devenit colaborator CIA de aprox 20 ani ?

  5. Cea mai tare informatie de pina acum . Va fi catalogata ca rea intentie spusa si adusa in fata publicului de catre contracandidatul lui Citu . Coroborat cu cele doua articole despre Orban si Drula, referitoare la parintii lor, toti votantii din filiale PNL se vor repezi sa voteze Citu .

  6. Suntem convinși că nu era alcool. Trăsese pe nas si el, acolo cateva grame de făină de ovaz. Si uite asa după un hot de case si vânzător de copii în fruntea țării ne-am pricopsit si cu un redus intelectual puscarias in fruntea guvernului. Neomarxistii au numai genii in randurile lor. Unul e impiedecat pe treapta liceului, altul e un impostor intermediar. Toti sunt educați după același calapod, calapodul antinationalismului, minciunii, urii, parvenitismului, fluiditatii de gen, anticrestinismului , antifamiliei, intr-un cuvant o ceata de rebuturi care s-au cocoțat pe trupul țării si-l sfarteca cu plăcerea unui sadic sclav pupincurist de dosuri străine.

  7. …cum rămâne cu…fără penali în funcții publice?…

  8. Colegii si prietenii penelisti si useristi se ocupa de Cutu mai bine decat pesedistii!

  9. Ca Catu repetent si prostii prostilor in Romania s-a dus in USA sa studieze pentru ca acolo exista facultati facute chiar pentru prosti ca prostii sa poata sa le termine daca platesti taxele. Si cum orice prost care se respecta nu e prost destul daca nu trage si pe nas si gura dupa care se urca beat si drogat la volan. Asta da CV beton pentru a ocupa functia de PM al Romaniei. Asa ca Johanni(editat) trebuie sa se spele pe cap cu (editat) lui impins din dos chiar de el la Palatul Victoriei. Pacat ca Catu nu a ramas gravid, ar fi trebuit ficusul sa-i fi platit pensie alimentara.

  10. He he ! A uitat doar sa ne spuna ca, atunci cind s-a dat jos din masina tinindu-se de portiera sa nu cada de manga ce era, tocmai venea de la un atac de banca (se antrena pentru mai tirziu, cu leul …), trasese citeva „linute” (dar nu din alea din „Fast and Furious” !) si avea si cinci mexicani („coyotes”) in portbagaj, luati din desertul Sonora ! … Pe urma, cam asa se explica si „studiile” facute ulterior, la Sing Sing College si University of Alcatraz, sectia Inot !

  11. se spune ca este PENAL condusul sub influenta alcoolului, nu sunt nici sofer si nici nu am studii juridice, dar daca asa este atunci cum sta ”un penal” in guvern si in parlament daca se striga ”fara penali in functii publice”?

  12. Si secretarul general adunct NATO,Mirciulica”mihaieladragostea mea „Geoana a condus beat zilele trecute zice presa si ce era sa faca politia romana,ca avea imunitate…Tot ai lui Orban l-au dat in gat si pe Citu..

  13. He he ! Baietilor astora li se face racolarea, eventual santajarea, mai apoi „incalzirea”, nu de ieri de alaltaieri ! … Nu vi se pare ciudat cum o (editat) de Valcea, ca si una de Sibiu, ajung „peste noapte” (?) in functii cheie in statul roman ? … Macar KGB-ul parca functiona mai interesnt, chiar ma atractiv : o Natasa sau o Ludmila, cu grade de pina la maior, bagate in pat !

  14. Ce-l recomandă pe CÂȚU ca sef al PNL?nimic! Zero calități!Poate cine il recomandă?
    Ei,aici e aici.johannis,serviciile interne, externe,străine? Nu suntem siguri.
    Totuși cineva il împinge in față cât mai sus. El,CÂȚU nu are aptitudini pentru politică, poate e un șmecher, util pentru…pentru cine?
    Poate știți voi.

  15. Durex își cere scuze pentru componența guvernului! Succesuri rromani!

  16. Oare, „dezvaluirea” sa fie un semnal potrivit caruia americanii, parafrazand zicala romaneasca, bat …samaru’ sa priceapa magaru’!?
    Al cui catâr e Vasilica Cîțu, se stie.

  17. woaw, adica iau dat scoala si diploma la penalu, si noi acum sa credem ca el a fost „ales” in mod capitalist „democrat”, intro tara extrem de bogata populata de oameni extrem de prosti. Adica nu lau bagat „ei” pa treaba sa inlesneasca furatul legal denumit „export” si sa infometeze tara cu DNA, MCV un aparat corrupt de „justitie”, sal invete pa roman cum se construeste capitalismu ca sa le „placa munca” si fara mancare si fara bani.

    va vine randu, aleagasar cenusa de voi si de neamu vostru, tatari blestemati. Intra mintenas afganistanu paste voi, sa vezi circ.

  18. Nu l-au prins cu ecstasy afumat de la marihaune și cânepă, nu e progresivist.

  19. Nu stiu de ce se mira lumea ca penalul asta a ajuns prim ministru.Asta nu e de 20 de ani agent CIA,ci de 30 de ani e agent al noii Secu,ca altfel nu ajungea nici in SUA si nici in NEW ZEALAND.Ac’u au fost rechemati sa conduca si el si altii,iar cum noi nu
    vrem penali de tip DRAGNEA de ex,ii preamarim si votam cu bucurie penali din astia,Citu,IoHanIs-tip Secu,ca au si grade.

  20. Stirea luata de pe FLUX- agentie KGB la Chisinau. M-am uitat acum cateva minute , de curiozitate, pa Latrina. La astia o amenda echivaleaza cu condamnarea. Cate amenzi de circulatie am luat eu in tinerete, cred ca latrinistii ma punea la zid.
    A picat fake-ul cu alegerile la S1 acum au gasit altceva. Astia intra in sevraj daca nu mesteca rahat in fiecare zi.

  21. ba ca ce nume de tatar amputit mai are si capitalistu asta, Catu Florin Vasile. Pa scurt, Ciocan Vasile. Ia dat drumu dupa 2 zile can au intrat pa treaba cu licuricii la jefuit romania, lucru care sen tampla acum. Cu bani fabricati din aer. Numitu Catu san prumutat $50 Billioane cu B mare. Acum valorile FIZICE ai acestor bani fac papuci afara din romania, pa cale ferata trenuri marfa cu vagoane ce nu se mai termin. Cal doare drept in fata garii pa numitu Catu, kel pleaca la ei napoi can se terna treaba. Ei lau bagat, ei al scot.

  22. Florin Cîțu a obtinut in anul 1988, la examenul de treapta la Liceul Energetic din Ramnicu Valcea, nota 4 si a fost nevoit sa studieze la… scoala profesionala! ????
    GuverNull meu de nota 4.

  23. Hei! @Mihnea, admiratorul si pupatorul din umbra, ce zice???!
    Apropo, personal le-am studiat mecla la fiecare dintre ei inainte de a lua hotararea sa ii cataloghez ca fiind „guvern din adunaturu de clanuri infractionale”! Ce sa aud, tocmai ce scriu de mult timp! Mai cautati sa vedeti ca pute guvernul de asemenea lepre! Dar studiile, studiile unde le-a facut, sunt in forma legala sau nu?

  24. Ca sa fiu corect revin. A fost condamnare. Legea din Iowa este foarte drastica, pedepseste cu inchisoare conducerea sub influenta alcoolului.
    Daca ai peste 0.2 la mie pedeapsa este de la 2 zile la un an, functie de alcolemie si amenda de minimum o mie dolari.
    La doua zile condamnare putea sa bea un pahar cu bere. Furtuna in lighean.

  25. In mod normal nu mai are nici o sansa sa intre in SUA. Prima intrebare care ti-o pune la frontiera e daca ai avut de-a face cu justitia. Daca te lasa sa intri inseamna ca ai protectie. Sa puna piciorul in SUA sau Canada intr-o fabrica ce tine de aparare exclus.
    Nu e contraventie (in sensul unui grad redus de pericol social) cand faci puscarie si la judecata ti se recunoaste vina deci apare in cazierul tau judiciar.
    Nu e o mandrie pentru un PM.

  26. Dragii Mei Transsylvaneni, Valahi si Moldovenii-astia,
    Maidanezul Vasilica, este al Meu, in Lesa Mea, Lucreaza pentru Mine ca Sef de Echipa al Governului Meu.
    Da, este Adevarat ca a fost Arestat acum 20 de ani in America de catre Gangsterii din Iowa care au crezut ca este un Prapadit de Interlop Mexican.
    Ulterior, dupa numai 2 ( doua zile ) a fost Eliberat cu Scuzele de Rigoare de catre Diriginta sa de la „College of Retards and Politically Correct Losers” din Lanurile de Porumb din Grinnell IA.
    Vasilica va fi Presedintele Vostru de Partid si de Stat. Secatura ungureasca Orban Ludovic a fost Dat la Scarbe pentru Totdeauna. Uitati-l !
    BOBORU O CERE….

  27. Ca majoritatea oamenilor , Citu are un nume predestinat …
    Cotoiul batrin Ludovic l-a mirosit pe Citu ca-i pirnaias , dupa moaca , apucaturi , limbaj si tupeul specific …
    Asadar , agentul CIA Citu Fl poate sa-si faca bagajele , in Romania va sta doar in Opozitie …..

  28. Asa si? Cati pesedei au facut puscarie in tinerete sau au fost condamnati in prezent si voi i-ati apreciat? 2 zile e fix nimic. Nu a furat in timpul mandatului .Dar cei de la AUR ce au condamnari. Ce prefacuti sunt romanii . Si farisei. Marga, te astept sa scrii un articol despre Catu. Oricum, ma doare la basca .Spuneam ca principiu sa fiti corecti tovarasi forumisti. Si apropo, s-a intamplat in SUA,nu a prejudiciat statul roman cu ceva. Amenda a platit-o ,a stat si 2 zile cu demnitate la carcera. Si acum sa revenim la fauna politicienilor. Cati pesedei leprosi au incalcat legea, au fraudat ,au instigat la furt si nu au patit nimic. Ba mai mult au modificat legi sa dezincrimineze faptele. Deci,fiti corecti tovarasei.

  29. parere… Ba baiatule, macani ca o moara stricata. Pe cati adversari a lui Catu i-ai iertat si scutit de criticile tale? Hai sa te dai oleaca mare. Daca tu ai fi fost intr-o functie de conducere,cate am fi aflat despre tine… Dar aici in spatele tastelor toti sunteti albi. De ciuda bine inteles. Asa-i ca ti-ai mai revenit? Ai material de laba o perioada pe subiectul Catu.

  30. Mai…Dobitocu.le..tetea…asa cum ti-ai pus nume asa prost ..esti…si din pacate multi sunt ca tine…ce DOVADA MAI CLARA vrei…ca (editat) asta care n-a putut sa treaca o amarata de clasa a opta la un liceu de nivel mediu din Valcea..pe langa faptul ca e (editat) gramada da dovada si de IRESPONSABILITATE..nu vezi..Neterminatule care esti tu Neterminat..cu cata nonsalanta cretinoida se lauda ca economie duduie si el se imprumuta in fiecare zi …partea dureroasa este..(editat) patentat..ca vor plati si copii nostri datoriile unui (editat) iresponsabil…nu numai ai tai…caci altfel iti uram sa-l pupi in BAS…si sa te speli tu pe capul ala (editat) al tau!

  31. #tetea. Se vede dupa limbaj nivelul tau de educatie. De la Abecedar incoace ai mai deschis vreo carte? Pune mana macar pe „Capra cu trei iezi” Dar cred ca nici de acolo nu intelegi morala.

  32. Toata povestea PUTE FOARTE URAT !!Dintr-un repetent al unui obscur liceu de provincie,individul termina o facultate de prestigiu din SUA plus vreo doua doctorate ??!!!Cine dracu’ a mai pomenit asa ceva ??!!Cine dracu’ e acest „Citu” si cine dracu’ e in spatele lui ??!!Iar daca amenda „mare”, cum zice el,pe care a platit-o nu e contraventie inseamna ca e PENALA si atunci NU VREM DERBEDEI sefi de guvern in Romania !!Unde e gunoiul cotrocean,cel care clama non-stop „FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE” ????Unde e USR care clama zi de zi in campania electorala „FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE” ???Ce cauta acest derbedeu in fruntea guvernului ????!!!Ce cauta hotul de case in fruntea unei tari,membra a UE ???Romani,mai rezistati ???????????

  33. @tetea, al cui tatuc esti tu cu comentariile tale natangi???
    Se vede treaba ca pupatu-n fund al catzului a deveniti sport de partid in pdnl… Scarba totaala ptr sustinatorii/aparatorii repetentului/puscarias/tragator pe nas/betzivan catzu. Bahhh!

  34. @Tetea spune:
    11 AUGUST 2021 LA 17:58
    Mai baieti, va dau un sfat ca la nepotii mei. Inainte sa deschideti gura, prima data deschideti o carte. Altfell, aia in targ.
    Te uiti unde a aparut stirea, vezi cine e proprietarul siteul, vezi in ce context a aparut stirea, vezi cam ce urmareste, vezi cine are beneficii din dezordinea provocata, rumegi informatia, si pe urma iti dai cu parerea

  35. Jegurile globaliste astea spuneau.
    Serviciole maghiare din Amerruca care sprijina agentii maghuari Horban, Barna,Ciolos l-au dat in gat pe puscarias.

  36. Jegurile globaliste astea spuneau.
    Serviciile maghiare din Amerruca care sprijina agentii maghiari Horban, Barna,Ciolos l-au dat in gat pe puscarias.

  37. Catu e peeeenaaaalllll pentru ca:
    1) A condus in state de ebrietate si/sau drogat (legea statului Iowa nu face diferenta intre alcool si dro@guri.
    2) A COMIS FALS IN ACTE declarand/MINTIND CA NU A COMIS FAPTE PENALE.
    3) INFRACTIUNEA COMISA DE catu SE PEDEPSESTE IN ROMANIA CU INCHISOARE DE LA 1 LA 5 ANI!!!!
    3) Oricine ar publica stirea ea este confirmata si de documentul emis de politia statului american.
    @teteooooo oricate argumente mentionezi tu cu cine, cand si de ce publica stirea nu convingi pentru ca astea sunt argumente care nu valoreaza nici doi bani emise pentru a acoperi editatul cu motz si urat mirositor marca pdnl!
    Bati campii exact ca si clotilda care declara cand gasca usr a fost prinsa/filmata la furat voturi: „am fost asigurati ca nu functioneaza camerele”!!!!! Asta era important ptr. userista nu fapta penala a ei si gastii ei.
    Ia spune tu teteooo ce spume ai fi facut tu si pdnl-ul tau la gura daca erati in opozitie si catu ar fi fost prim ministru intr-un guvern socialist???
    DUBLA MASURA SI IPOCRIZIEEEEE
    Iar preshul vostru ar fi iesit fix la ora 19 la TV ca sa infieteze cu manie proletara peee-seee-deee.

  38. Singura soluție este demisia acestui pușcăriaș. Și-a ascuns trecutul și acum trebuie să renunțe la funcție.Nu are ce căuta în funcția de prim ministru! Trebuie sa facem presiuni pentru ca acest individ să zboare din aceasta functie Nu are nicio scuza acest dobitoc!

  39. PeSeDe e de vina ! PeSeDeul i-a dat de baut si mafia pesedista la bagat la puscarie…
    Mai sunt #tâmpiței pe forum care cred ca si Antena3 ar fi de vina…

  40. E deja ceva clasic. Tanarul trimis la studii in SUA face o greseala tinereasca si ajunge in arestul politiei. Niste baieti la costum si cu ochelari de soare il abordeaza si-i spun ca poate scapa usor din aceasta neplacere, daca accepta sa dea niste detalii despre economia din tara de origine, si sa colaboreze in continuare pentru o lume mai buna si mai dreapta.
    20 years later, cum scrie in filme, iata-l pe tanarul de atunci proptit intr-o functie importanta in statul sau de origine, si avand in sfarsit ocazia sa-i rasplateasca pe salvatorii lui din trecutul nebulos….
    Lumea e complexa si are multe aspecte.
    Suna neverosimil? Poate.

  41. Cum cuvanta haimanalele : Fara penali in functii publice !
    Si conu Cutu ezact asta e , un mic penal

  42. Dl Nastase si-a pierdut simtul umorului. A devenit serios si, in acelasi timp, mai putin profund. Dl Catu a platit pentru o greseala personala, care ar fi putut periclita viata altora. E cu totul altceva decat motivul pentru care onorabilul Domn Nastase a platit pentru furtul din bani publici, infractiune comisa si nu care ar fi putut fi comisa. Eroarea sustinatorilor initiativei „fara penali in functii publice” este si ea evidenta, intrucat nu exista o diferenta clara intre a fi pricinuit un rau si ar fi putut pricinui un rau. Raul facut e gata facut si basta, el nu mai poate fi indreptat, ci doar penalizat. Raul care ar fi putut fi facut si nu a fost facut se poate corecta. Cazul Primului Ministru. OPe mine ma doare insa altceva: impotenta statului de a franarea deteriorarea puterii de cumparare, de a restabili un raport corect preturi/venituri si impotenta in fata mafiei,coruptiei (amestecului distructiv politic-afaceri-justitie) si rolului conducator al serviciilor de informatii.

  43. Dl Nastase si-a pierdut simtul umorului. A devenit serios si, in acelasi timp, mai putin profund. Dl Catu a platit pentru o greseala personala, care ar fi putut periclita viata altora. E cu totul altceva decat motivul pentru care onorabilul Domn Nastase a platit pentru furtul din bani publici, infractiune comisa si nu care ar fi putut fi comisa. Eroarea sustinatorilor initiativei „fara penali in functii publice” este si ea evidenta, intrucat nu exista o diferenta clara intre a fi pricinuit un rau si ar fi putut pricinui un rau. Raul facut e gata facut si basta, el nu mai poate fi indreptat, ci doar penalizat. Raul care ar fi putut fi facut si nu a fost facut se poate corecta. Cazul Primului Ministru. OPe mine ma doare insa altceva: impotenta statului de a franarea deteriorarea puterii de cumparare, de a restabili un raport corect preturi/venituri si impotenta in fata mafiei,coruptiei (amestecului distructiv politic-afaceri-justitie) si rolului conducator al serviciilor de informatii.

  44. @Basti Ion
    „Dintr-un repetent al unui obscur liceu de provincie,”
    sa-ti spuna maxtor despre jegurile di sf. sava bucuresti city…..

  45. Pai Partzu merita sa devina Presedinte acum daca are si arestari si gauri date bancilor din America. este un profesionist si daca Leana era savanta cu renume mondial, poate si Partzu sa fie Presedintele Romaniei ca are experienta cam peste tot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.