Lui Cîțu i se arată mâțu’

Evenimentul penal din viața lui Florin Cîțu s-a petrecut în decembrie 2000, în SUA, pe când era doctorand. În acest răstimp de 21 de ani, Florin Cîțu n-a făcut cerere de reabilitare spre a scăpa de cazierul penal din SUA.

În România, legea nu permite persoanelor cu cazier penal să ocupe funcții ministeriale.

Așadar, actualul premier al României se află în ilegalitate în țară și nu poate reprezenta România în SUA prin propria sa persoană decât cu imunitate diplomatică.

Nu era o problemă deosebită să-și obțină reabilitarea în acest răstimp de 21 de ani, dar Florin Cîțu a ales să ascundă existența unui dosar penal pe numele său.

Informația putea fi cunoscută în structurile SIE. Sigur era cunoscută la CIA. Și ne putem gândi cum a repornit războiul SIE-SRI. E aproape sigur că directorul SRI a aflat informația odată cu publicul românesc, în cursul zilei de marți, 10 august.

Acum, președintele Iohannis ar putea avea o problemă: de ce a repornit războiul SIE cu SRI?

În opinia mea, avem aici echivalentul fotografiilor de la Paris cu Elena Udrea și Alina Bica. Cu acele fotografii, lui Băsescu i s-a dat de înțeles că serviciile nu vor un băsist la Cotroceni după alegerile din 2014.

Mesajul dezvăluirii despre Florin Cîțu este următorul: Iohannis are a înțelege că, după el, nu este dorit un iohannist la Cotroceni. Un partener important al SIE are, se pare, alte planuri. Acest partener poate fi Administrația Biden, iar neiohannistul pentru care se pregătește pârtia poate fi Mircea Geoană, candidat independent, sprijinit de unele partide și de cea mai importantă ambasadă.

Dacă ipoteza de mai sus ar fi o speculație fără realism, ce avem în cazul acestei dezvăluiri despre cazierul penal al premierului Cîțu? O prăbușire în ridicol a campaniei iohanniste „Fără penali în funcții publice” dacă președintele nu va cere demisia premierului și o cădere în mocirlă a PNL dacă va repeta isprava pesedistă de a-și alege drept președinte un penal. Da, dar nu e penal față de legea din România – vor zice liberalii.

Cine s-ar fi așteptat la așa ceva? Cîțu însuși ar fi trebuit să se aștepte ori de câte ori a ales să declare în fals că nu are cazier penal.

Oricât de problematică va fi devenit consolidarea iohannismului după Iohannis, președintele nostru nu-și poate permite să rămână un susținător al lui Florin Cîțu decât dacă vrea să facă extrem de ușoară misiunea celor care doresc înlocuirea iohannismului în 2024, poate chiar în 2022, dacă la finele acelui an Iohannis va deveni șeful structurii politice a NATO.

Cât despre persoana premierului Cîțu, avem dovada că lipsa sa de experiență în treburile țării este întrecută doar de lipsa de maturitate a profilului său moral.

Infracțiunea comisă în SUA, printr-un joc al memoriei cunoscut drept mitomanie, s-a transformat în contravenție. Această boală caracterială nu e ceva ce poate fi tolerat în cazul vreunui premier.

Glumeam, deunăzi, în privința unui nou episod „dragă Stolo”, cu Cîțu în rolul lui Stolojan. Nici când glumești nu mai poți fi sigur de nimic în țara lui Caragiale. Iată cum a întors mangafaua o vară liniștită într-o toamnă furtunoasă… Da, dar a fost lucrat… Nu, bre… Ghinionul vostru e că au avut cu ce să-l lucreze.

Florin Cîțu scrie în CV-ul său că a fost economist-șef la Banca Națională a Noii Zeelande. Cu siguranță, Mugur Isărescu ar fi avut ceva de spus dacă informația n-ar fi adevărată. Un specialist în jocul macroeconomic al banilor precum actualul nostru premier se pregătea, iată, pentru o carieră politică majoră. Nu știe bine regulile acestei lumi. Ar fi trebuit să-și amintească totul, chiar și laptele supt în prima copilărie, și să dezbată cu consultanții săi dacă n-ar fi existat o picătură de lapte cu gust de lupoaică. Abia așa ar fi putut imagina că ar fi putut descăleca la Cotroceni fără toate OK-urile speciale. Nu e suficient să fi câștigat bunăvoința bancherilor, prin împrumuturi torențiale, ori simpatia Big Pharma, cu o comandă de 120 de milioane de doze de vaccin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Ca Catu fotografiat de Politia Americana!!! „Aceste fotografii/ imagini sunt documente guvernamentale federale publice în baza FOIA (Freedom of Information Act) iar prezentarea publică a portretelor arestaţilor nu poate fi interpretată ca o încălcare a vieţii private a unei persoane sau a confidenţialităţii unui dosar, având în vedere accesul public legal la informaţiile guvernamentale, avertizarea publicului în ceea ce priveşte persoanele care au săvârşit infracţiuni şi realizarea actului de justiţie, transparent, în serviciul public. Documentul îl înfăţişează pe Florin Cîţu (28 de ani, la acea vreme), purtând ochelari şi îmbrăcat într-un tricou alb, cu spatele la perete, având numărul de caz: 23665. Nume: Florin Vasile Cîţu. Sex: Bărbat. Rasă: Alb. Înălţime: 1,73 m. Greutate:70,3 kg. Funcţionarul SUA susţine în răspuns că Florin Vasile Cîţu a fost ţinut în Penitenciarul din Story County, aşa cum reiese din bazele de date ale autorităţilor americane şi din documentele puse la dispoziţie de autorităţile judiciare americane şi publicate deja.”

  2. pai nu putea sa ceara „reabilitare” pentru ca are mai mult ca sigur mai multe tinenechele legate de coditza. nu poti cere reabilitare cand dosarul este temeiul pentru care ai urcat ierarhic pe functie de yes-man. daca incerca reabilitarea incepau sa sara ca floricelele in ceaun si celelate dosare pe care le are…hehe. munca securiceasca tovarasi. epoca escu a inceput de la caderea zidului…. dar este ok. joc de glezne si nasucu’ la pungutza.

  3. „O sa-l pupati pe Cîțu/
    Exact unde-i toarce mâțu’”
    Fraierilor, mai discutam de angoasele voastre in 2024,saraciilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.