A fost ales „locotenentul” lui Kelemen Hunor

Peter Kovacs a fost ales sâmbătă în funcția de președinte executiv al UDMR, în cadrul Consiliului Reprezentanților Unionali care a avut loc la Târgu Mureș.

Au fost 53 de voturi pentru și 21 împotrivă.

Peter Kovacs a fost propus pentru această funcție de președintele UDMR, Kelemen Hunor, fiind singurul candidat. Acesta era secretar general al Uniunii.

„Prin desfiinţarea funcţiei de vicepreşedinte politic la Congresul din aprilie, o bună parte din munca depusă de Borbely Laszlo va cădea pe umerii mei. Eu sunt gata pentru această provocare. Dacă până acum am călătorit foarte mult în Transilvania, în zonele în care trăiesc potenţialii noştri alegători, maghiarii, o să fiu mai mult în Bucureşti, în relaţiile cu partidele, cu diferite instituţii guvernamentale. O să am mai multe responsabilităţi şi pe linie politică”, a spus Kovacs.

UDMR a renunțat la ultimul său Congres la funcția de vicepreședinte politic al Uniunii, funcție care era deținută de Laszlo Borbely, revenind la structura Prezidiului Executiv.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.