Alifantis – cîntec nesfîrșit pentru a nu știu cîta noapte

Miercuri seara, sub coroana înaltă a copacului din curtea Muzeului Național al Literaturii Române, Nicu Alifantis a mai făcut o demonstrație de artă. Adică a dat încă un semn important că nimic nu-i pierdut, că numărul celor care n-au organe pentru manele și hip-hop, pentru maimuțăreală și vulgaritate este încă destul de mare. Nu gloate, nu armate, dar suficient de mulți cît să rămînă puternici, să le arate și să le descrie celorlalți cum arată calea decăderii pe cont propriu.

Surprinzătorul album ”A treisprezecea noapte – Memorabilia”, scos la editura Muzeului Literaturii Române, vine după o expoziție de afișe ale unor spectacole de teatru, vernisată în luna iunie a acestui an, la care Nicu Alifantis a scos din sertarele și cuferele colecțiilor sale piese demne de o memorie de aur a teatrului românesc. Menestrelul de Brăila, marcat de întîlnirea cu regizorul Alexandru Tocilescu și cu muzicianul Mircea Florian, în afara carierei sale muzicale de excepție, se dovedește a fi și un om de carte, un om de teatru, un cantautor de literatură română și un anticar cultural care nu vinde nimic pentru că păstrează totul.

El se arată a fi mai degrabă un depozitar de inefabilă memorie a teatrului și a muzicii. Alifantis a dat multă muzică teatrului românesc, fiind parte în peste 100 de piese de teatru, unele dintre ele capodopere intrate în antologie. Alifantis a publicat poezie și a cîntat opera poeților români, de la Leonid Dimov la Nichiata Stănescu, respectînd opera poeților și fugind ca Dracul de tămîie de textele cretine.

Alifantis a dus literatura română contemporană pe scenă. El n-a avut ambiția stadioanelor care să-i scandeze numele și nici damblaua șlagărelor de chef. În schimb, a avut organ pentru adîncimea gîndului, pentru rafinamentul expresiei, pentru formă și armonie. Pe tot ce a pus mîna acest cîntăreț solitar arată într-un fel al său. Cu finețe, cu deschideri metaforice, cu rezolvări laborioase, cu cîmpuri semantice suprapuse, cu semne dureroase ale trecerii timpului. Întîlnirea cu ”lucrările” (fie muzicale, grafice sau literare) lui Nicu Alifantis este ca o călătorie într-o cutie cu miracole și parfumuri, plină de surprize și care călătorie nu se se ferește să invoce un sfîrșit inevitabil. A treisprezecea noapte este ultima și cea mai lungă noapte.

Nicu Alifantis este un muzician care lucrează sub lupă, sub bătăile inimii și îndoielile creierului, ca un ceasornicar elvețian care simte timpul, îl măsoară, dar nu-l poate opri. Ai zice că muzica sa vine dintr-o tristețe trăită cu discreție și dintr-o singurătate cosmică asumată ca un poet.

”Stingem lumina și dăm liniștea mai tare. Ca un ecou, rămîne cântecul de-aproape, poate cea de-a nu știu cîta noapte”, scrie Nicu Alifantis în deschiderea minunatei casete Memorabilia, editată în 2018. Ca să înțelegem că muzica și ”lucrările sale” sunt un mod de a înfrunta ”cea de-a nu știu cîta noapte” a reluat textul în deschiderea albumului lansat miercuri seara.

Alifantis ne-a dăruit discuri, antologii, volume de versuri și s-a străduit să strîngă afișe și obiecte din teatru, cu ajutorul cărora să înoate înapoi prin valurile timpului, cît mai departe, cît mai departe de ”cea de-a nu știu cîta noapte”.

Între noi, de multe ori în văzul sălilor pline, viețuiește un muzician care-și întoarce paginile durerii și ale solitudinii cu o delicatețe și cu un rafinament proprii marilor artiști.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 51

85 de Comentarii

 1. De pe vremea cand se facea muzica adevarata. Alifantis, Baniciu, Iris, Compact si multi altii. Ce ciudat este ca atunci eram in comunism….

 2. Foarte sensibil, discret, educat si inteligent. Un adevarat suflet de artist.

 3. Nea Cornel ne demonstreaza pentru a cata oara ca locul sau e in alta parte, departe de lumea analistilor politici…Aluzia sa cu „stadioanele” il viza cumva pe IDOL LATRAUL lui Ceausescu, Paunescu? Nostalgia lui nea Cornel dupa iepoca de aur e irepresibila
  marcandu-i pentru eternitate existenta…

 4. Sharlica ,tu chiar ai probleme la „ginditor „(teasta).Ce a scris Cornel si ce ai inteles tu. Chiar ma faci ( nu numai pe mine) sa cred ca ai evadat de la „Sapoca”. Ca numai de pe acolo apar „elevati „ca tine. Si narcisisti. Citeste ce a scris @Cenzura=FRICA DE ADEVAR . Daca iti mai functioneaza „ginditorul”vei vedea ca are dreptate cu acele valori.Hai ca te-am bagat prea mult in seama …

 5. Sa fiu sincer,daca nu era si lingau ar fi fost o personalitate. Asa este doar un artist talentat cum este si Salam.Difera doar genul de muzica. Cine spune ca Salam nu are talent ,nu cunoste muzica.

 6. E frumos, e prea frumos la tine-n suflet!
  E târziu, e prea târziu la mine-n gând!
  Împărtășim, împărtășim aceeași taină,
  Dar nu se știe, nu se știe, până când.
  Visăm frumos aceeași moară
  Ascunsă-n tragicul bufon.
  Și măcinăm aceleași lacrimi
  Când dau părinții telefon.
  Suntem lucizi până la sânge,
  Nedespărțiți până la cer
  Și nici nu știu după iubire
  Ce se cuvine să-ți mai cer.
  E frumos, e prea frumos la tine-n suflet!
  E târziu, e prea târziu la mine-n gând!
  Împărtășim, împărtășim aceeași taină,
  Dar nu se știe, nu se știe, până când.
  Cuvintele îşi pierd căldura
  Într-un sărut de protocol.
  Și tot mai vinovate păsări
  Dau eşafoadelor ocol.
  Sub fruntea mea se face noapte
  În ochii tăi se face zi.
  Şi renunțăm să mai cunoaștem

  (George Tarnea, Nicu Alifantis)
  Nicu Alifantis – Balada blondelor iubiri

 7. Am fost recent intr-un sat de sub Brazda lui Novac. Invitat de un prieten bun. Intr-o zi, tot satul a rasunat/bubuit de manele. De pe la 8:00 AM la ore 12:00 PM. Se pregateau de nunta. S-a sfarsit cu focuri de artificii. Dar dupa ora 12:00 PM, aceiasi care cantasera o zi intreaga „manele” au interpretat, cu mare MAIESTRIE, si Balada lui Porumbescu si Rapsodia lui Enescu si Ciocarlia …
  ASADAR … cei care interpreteaza muzica de manele (a la Cantemir/1600) sau lautareasca (a la Barbu/1800) … sunt foarte MARI cunoscatori si interpreti de MUZICA. De muzica ADEVARATA. De muzica ADEVARATA de sorginte Romaneasca.
  La Venetia, in piata San-Marco, cei mai BUNI interpreti de muzica de tip cafe-concert sunt tot ROMANI. M-am delectat, de multe ori, cu muzica lor.
  Daca IUBESTI cu adevarat MUZICA … iubesti toate stilurile … de la cele antice grecesti si traco-dacice … la cele bizantine si latine bizericesti … la muzica preclasica, clasica, romantica, jazz si cea moderna (dodecafonica).
  Inclusiv romante, muzica usoara, manele si muzica lautareasca romaneasca. Inclusiv cîntecul nesfîrșit a lui Alifantis.
  Cei care nu iubesc anumite genuri muzicale din lume … sunt cam AFONI si nu prea REcunosc MUZICA cea ADEVARATA.
  Omul are nevoie de dragoste. Viața fără duioșie și fara iubire nu e decât un mecanism uscat, scârțâitor și sfâșietor. (V. Hugo)!

 8. Emotie de toamna.

  A venit, a venit toamna,
  Acopera-mi inima cu ceva,
  Cu umbra unui copac sau mai bine
  Sau mai bine cu umbra ta…
  Mă tem ca n-am să te mai vad, uneori,
  Ca au să-mi creasca aripi ascutite pan’ la nori,
  Ca ai să te ascunzi intr-un ochi strain,
  Si el o să se-nchida cu o frunza de pelin.
  Si-atunci mă apropii de pietre si tac,
  Iau cuvintele si le-nec în mare.
  Suier luna si o rasar si o prefac
  Intr-o dragoste mare…

  (Nichita Stanescu, Nicu Alifantis)

  https://youtu.be/V2-RZJlo2eQ

 9. 9:00, stii cum se defineste Karma?

  Tradus mot a mot, „Karma” înseamnă „acțiune” în limba sanscrită (primele limbi indo-europene scrise). Cu toate acestea, conceptul nu este ceva rău și este diferit de ideea de „păcat”. Aceasta poate fi considerată sinonim cu legea firii. Karma, doctrina esențială a Buddhismului și a Hinduismului, este un concept religios și filozofic prin care fiecare activitate, decizie fizică sau spirituală are o urmare obligatorie, pozitivă sau negativă.

  Revazandu-ti nickul la care nu vrei sa renunti, m-am gandit la cum isi influenteaza cineva karma, din prostie.

 10. Daca IUBESTI cu adevarat MUZICA … iubesti toate stilurile … de la cele antice grecesti si traco-dacice … la cele bizantine si latine bisericesti … la muzica preclasica, clasica, romantica, jazz si cea moderna (dodecafonica).
  Inclusiv romante, muzica usoara, manele si muzica lautareasca romaneasca. Inclusiv cîntecul nesfîrșit a lui Alifantis.

 11. Intrebare: Ce-l uneste pe Alifantes de Lady Gaga,Ducesa de Cambridge,Anastasia Fotachi,Ilie Micolov,Nicolae Sabau,etc?
  Raspuns:palaria!

 12. „Deci, acest Nicu Alifantis este mai învechit, mai retrograd până și decât mine. Păi dacă n-a auzit el nici până acum că noi nu mai suntem români, ci romglezi! E atât de retrograd și înapoiat încât în cuvântul de început al cărții ce însoțește cd-ul, el zice că el a înțeles că limba în care înveți să devii om e cea căreia îi rămâi dator pe veci, iar el a rămas tributar limbii române. Dacă mi-ar fi ieșit în cale când a scris aceste cuvinte, l-aș fi huiduit și aș fi chemat televiziunile alea moderne, în frunte cu televiziunea ANTI-națională, să-l înfiereze. Păi, el nu știe că limba americană este cea căreia trebuie să-i fim datori? Nu i-a văzut pe ăia de la televiziuni cum își bat joc de cei care nu știu limba americană?!?
  N-a auzit că asta nu mai este țara de unde vin, ci țara din care plecăm? Aici mai venim când ne cheamă câte un bolșevic cotrocean să colindăm JOS GUVERNUL, MU_E P_D, sau când venim cu COVIDUL.”

  Tara de unde vin.

  (Nicu Alifantis, Petre Ghelmez)

  https://youtu.be/VrUyGIMoTos

 13. Pentru ca am abordat chestiunea filiatiei securistoid-cominternistoide a majoritatii persoanelor legendate la varf, HAITA
  humoroid-securistoid-legionara a trecut din nou la atac, in loc ca pretinsi „dizidenti” si „persecutati” ai IDEOLOGIEI GENOCIDULUI sa-mi salute interventiile!!! Dar ce poti cere de la acesti diversionisti spargatori de UNITATE daca dejecteaza cretinisme…JALNICE precum: „nu se guverneaza eficient pt ca popolul e dezbinat”!? Deci, nu Securitatea dezbina poporul, care e „istoriceste demonstrat dezbinat”, prin agentii de la varf si din media si din acest motiv agentii nu pot guverna eficient!? Ce mai, poporul roman e de vina ca nu se aliniaza precum HAITA securistoida de pe forum!!! Cand se vede clar ca AGENTII Securitatii TERGIVERSEAZA de luni de zile pentru indeplinirea Planului…CINCINAL, adica pana in 2024, LA VICTIME!!!

 14. Intreg poporul cel ROMANESC reprezinta HAITA LUPILOR DACICI ! Strabo arată că dacii îşi spuneau ”lupi”, adică ”daoi”.
  Alte neamuri sunt neamuri „porcesti” care insa nu mananca carne de porc. Mananca doar „insecte” desertice si desartice.

 15. Intreg poporul cel ROMANESC reprezentam HAITA LUPILOR DACICI. Strabo arată că dacii îşi spuneau ”lupi”, adică ”daoi”.
  Iar Draco (sau Dracon) a fost stindardul de luptă al dacilor, al costobocilor și tyrageților de pe actualul teritoriu al Moldovei precum și a daco-tracilor moesi de la sud de Dunăre. Avea forma unui cap de lup cu gura deschisă, care se continua cu un corp de balaur (cuvant dacic), confecționat din material textil sau din piele care se umfla în bătaia vântului iscând un zgomot/muzica care imita urletul lupilor îngrozind dușmanul și alcătuia o flamură serpentiformă orizontală.
  DEH. ASTA este ETERNITATEA noastra STRAVECHE. Cea de pe acest TARAM al ROMANILOR de astazi.
  Alte neamuri sunt neamuri „porcesti” care insa nu mananca carne de porc. Mananca doar „insecte” desertice si desartice.

 16. Intreg poporul cel ROMANESC reprezentam HAITA LUPILOR DACICI. Strabo arată că dacii îşi spuneau ”lupi”, adică ”daoi”.
  Iar Draco (sau Dracon) a fost stindardul de luptă al dacilor, al costobocilor și tyrageților de pe actualul teritoriu al Moldovei precum și a daco-tracilor moesi de la sud de Dunăre. Avea forma unui cap de lup cu gura deschisă, care se continua cu un corp de balaur (cuvant dacic), confecționat din material textil sau din piele care se umfla în bătaia vântului iscând un zgomot/muzica care imita urletul lupilor îngrozind dușmanul și alcătuia o flamură serpentiformă orizontală.
  DEH. ASTA este ETERNITATEA noastra STRAVECHE. Cea de pe acest TARAM al ROMANILOR de astazi.

 17. Râdeți, râdeți, râdeți, râdeți cu pământ cu tot,
  Până când vă mai suportă ultimul Charlot.
  Nu de el când râdeți, râdeți voi de voi
  Că sunteți grăbiți și cinici și inculți și goi.

  O, Charlie Chaplin, înger vagabond
  Hai bătrâne, vino pe sub orizont
  O, Charlie Chaplin, hohot interzis
  Redeschide teatrul ce ni l-au închis

  Facem bancă mondială și băgăm în ea
  Prețul sărăcimii triste ca dobânzi să dea.
  Nu există omenie unde nu ești tu,
  Că tu ești curajul nostru de a spune nu.
  Învârtește-te prin cosmos, spune ce-ai de spus,
  Între-atâtea stele moarte, tu planeta râs.

 18. Marele Anton Pann avea o vorba : „Aia nu e nunta fara o manea „! Nu-s fan manele ,dar exista si manele bune.Si da , cui ii place muzica asculta si…..manele.

 19. Nu cred, Yahweh, ca aveau ceva comun cu manelele de acum.
  Manea Anton Pan

  https://youtu.be/UqIgBIB_c4w

  Vorba cuiva, seamana cu o melodie religioasa.

  Pana cand nu te iubeam, Anton Pan

  https://youtu.be/iCojnFh3azQ

  Manea Sarki orchestra Anton Pan

  https://youtu.be/QnPJizwEUFY

  Tudor Gheorghe: „Romanul, in simplitatea si in genialitatea lui creatoare, a fost departe de asemenea muzica. Cine este omul care a introdus, intr-un anume fel, aceasta muzica in acest spatiu? Un domn pe care il respect foarte tare pentru aportul lui la cultura romana, negat de multi, de origine incerta, ba ca e bulgar, ba ca e turc, balcanic in orice caz…”

  Un amestec balcanic pe care-l aducea Anton Pann in cantarile lui pentru domnitele care incepusera sa aiba ifose de „pansion”, carora nu le mai placeau doinele, baladele, voiau ceva exotic.

  Inima mi-e plina

  „Inima mi-e plina de a ta fiinta

  Si-ncotro m-as duce eu te intalnesc

  Dar tu fugi de mine, nu ai umilinta

  Ma faci ca sa sufar, aaah, si sa patimesc

  Orisice ti-as zice, imi treci cu vederea

  Imi tratezi amorul, ma dispretuiesti

  Imi adaugi rana, imi atati durerea

  Si vad bine, crudo, aaah, ca nu ma iubesti

  Iti bati joc de mine, ma faci nestatornic

  Imi tratezi amorul, ma dispretuiesti

  Si vad bine, crudo, cand eu pe jerfelnic

  Iti aduc o jertfa, aaah, o nesocotesti”

 20. Vă aduceți aminte, cetățeni ai Republicii Cotidianul, versurile minunatului cântec, intitulat „Ștefan la Putna”?
  Îl puteți găsi pe YouTube, să-l ascultați și să apreciați singuri dacă sugestia mea poate fi un răspuns pentru cei ce denigrează România. Apreciez și versurile despre Charlie, sunt geniale. Evident, nu este vorba despre Tică, alias Charlie, alias nas de cununie sau, de la caz la caz, conu Jorj, sau Darius.

 21. Am sentimentul că am citit un Imn închinat lui Nicu-Bunicu-Simfonicu. La mine-n târg i se mai spune „Copilu’ teatrului”. Cei născuți mai devreme știm că i se trage (și) de la muzica pentru fabulosul spectacol Nevestele vesele din Windsor de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Tocilescu, pus la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț (premiera a fost pe… 28 ianuarie 1978!).
  Mă înclin cu sinceră prețuire!

 22. Draga Yahweh, poti da exemplu o manea care ti-a placut? Eu am gasit o manea:

  F. Salam
  Asculta de mine!
  Si nu fugi de mine, Viata mea
  Te rog nu fugi!
  CA doar a mea vei fi!
  In orce zi,
  Ma vei iubi, ma vei iubi
  In orce zii.

  Claudia
  N-am interes sa te mint
  Eu iti spun exact ce simt
  Cu-adevarat, eu simt ceva
  Ca mi s-a schimbat viata.

  F. Salam
  N-am interes ca sa te mint
  Eu iti spun mereu ce simt
  CU-adevarat, eu simt ceva
  Ca mi s-a schimbat viata.

  Claudia
  Ce bine ti-ar sta langa mine
  Ce bine ti-ar sta
  Te-ai potrivi perfect cu mine
  Pe-amandoi ne-ar aranja…

  https://www.versuri.ro/w/7an6

  Si, dupa mine, toate sunt la fel.

 23. @ Core-corect ce ai spus dar nu ai obsevat suspansul ? ” asculta si….manele”. Ineobste un vecin m-a facut sa urasc manelele si pe manelisti. Plecam la serviciu in „ritm de manele „si ma culcam la miezul noptii cu ele…. Asa ca am oroare. Dar fiind un gen muzical ,l-am amintit pe cel ce a pus pe muzica Imnul actual ( Un rasunet) . Cu stima .

 24. Bine, exista pe YouTube o melodie despre „căpitanul Radu”, despre „vine valu și-mi ia calul” pe forum, vine Valu și ia cu fulgi cu tot pe tica sau Charlie, depinde cine este pe cal ?

 25. Manelele (singular manea) sunt un gen muzical din România. Provenind din muzica turcească de la începutul secolului XIX, manelele au rămas în cultura populară datorită popularității în comunitățile de lăutari din sudul și estul României, dar și din Banat. Deși au făcut parte dintr-o cultură de nișă până în a doua jumătate a secolului XX, manelele fac parte dintr-un curent muzical pan-balcanic, prezent în Bulgaria (cealga), Serbia (turbofolk), Albania (tallava), Grecia (laïka) sau în Turcia (arabesk).
  Genul are influențe din muzica populară aromână, greacă, turcă, arabă și sârbă și din muzica lăutărească românească. Este remarcabilă capacitatea genului de a încorpora elemente din toate celelalte genuri muzicale accesibile culturii de masă din România (muzică pop, rap sau hip-hop, muzică dance, techno până la jazz, muzică rock sau chiar muzică cultă). Numeroase surse au plasat apariția manelelor în epoca fanariotă (1711–1821), citând în acest sens mărturii de până la Dimitrie Cantemir. În fapt, termenul „manea” nu a fost depistat de cercetător decât în texte de după 1820.
  „La masă beau adesea vin străin,
  Tocai, Bordo, Șampanie iubesc.
  Iar mai ales prefer vinul de Rin,
  Dacă nu am Cotnar și Odobesc;
  Când însă am, deșert pline pahare,
  Apoi încep să cânt vre-o manea,
  Și sunt tot beat cât țin zilele-amare!
  Eu sunt Român, mi-e dragă țara mea!” ( Eu sunt român…, Costache Negruzzi, 1853).

 26. Muzica folk, Stefan catre Daniil Sihastrul

  Ajuns în vale, pe un râu în spume,
  aşa cum scris-a pana de poet,
  bătrânul Ştefan glăsui încet
  către sihastrul ce-a fugit de lume:

  Când am simţit pe-al ţării trup, nepace
  m-am răsucit la Putna în mormânt
  şi-am răsturnat cinci veacuri de pământ
  de pe pieptarul meu, să vin încoace.
  Au mă sminteşte ochiul ce se bate
  sau nu-mi ajută mintea să dezleg?
  Hotarul drept vi l-am lăsat întreg
  şi aflu-acum Moldova, jumătate.

  De ce nu bate ceasul de vecernii
  în pieptul Putnei – clopot necuprins?
  Au taci şi tu, bătrâne? Sau ţi-au stins
  făclia vieţii, viscolele iernii?

  Târziu abia, în noaptea de cărbune,
  cu ochii grei de-atâta nepătruns,
  s-a îndurat sihastrul cu răspuns:
  – Măria Ta, eram în rugăciune.

  Ci nu păstra în inimă sminteală,
  că nu plăieşii şi-au ieşit din minţi
  precupeţind Moldova pe arginţi,
  cum le-ai adus în cuget bănuială.

  Măria Ta, înseninează-ţi faţa:
  arcaşii n-au uitat să dea la semn,
  ci doar aşteaptă marele îndemn
  să rupă lanţul şi să ia sâneaţa….

  https://youtu.be/opjX-HpPmcY

 27. Yahweh, stii cum se zice, nu e bine sa razi de raul altuia dar… ti-am inteles chinul. Doamne fereste! Eu am noroc, aud din vecini numai un minut sau doua…

 28. Drag de România! Persoana din spatele acestui pseudonim ești caracterizată la perfecție de două persoane. Unul este Vanghelie! Citez din spusele dânsului când a fost întrebat de „cheia” succesului? Citez: Apă, aer și fraieri! Citez din Schiller la adresa ta, citez: Împotriva prostiei chiar și zeii sunt neputincioși…Cat ai pensie „nemuncită”? 120, 130 de Milioane de lei vechi? Sau sări de 200 de milioane? Ai remușcări? Nu? Anticipam…

 29. Mulțumesc frumos , Doamnă Core! Avem o țară,să o lăsăm așa cum noi înșine am primit-o de la străbuni, nepoților. Așa să ne ajute Dumnezeu!

 30. Frumos. Mulțumim, maestre.
  Îmi amintesc cu nostalgie ce emoție plăcută mă cuprindea când în orașul meu ajungeau Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Vali Sterian, Mircea Baniciu sau trupe ca Phoenix si Sfinx. După aceea căutam cu înfrigurare prin librării discurile de vinil cu acești minunați artiști. Sunt dealtfel fericitul posesor al unei mici comori constând discuri vinil cu mai tot ce era muzică folk și rock ante 89. Nu cred că mai au mulți albumul „După melci” al lui Alifantis pe versurile lui Ion Barbu sau Phoenix cu „Cei ce ne-au dat nume”, „Muguri de fluier” si „Cantafabule” sau „Tainicul Vârtej” al lui Mircea Florian, că tot a fost pomenit în articol. După Zamolxe al lui Sfinx am umblat un an până să îl găsesc dormind într-o librărie din Herculane.

 31. Citesc la comentarii și mă închin! Lb română, Dragoste de Țară, Dragoste de România, Dragoste de Draci, Laci, Corupție, Josnicie Sufleteasca! Trăiască Frații Muraru in America, cu 25 000 de Dolari lunar Viloaie de 45 de camere! La Dracu cu românii profund antisemiti unde Fratele meu Muraru ii ține în „lanț” ca pe câini, ca pe ființe involuate! Trăiască America, Jos România! God Bless America! Mintia? Păi ce? Poporul ăsta de maimuțe urlatoare merită „independența” energetică? CA-TE-GO-RIC nu!

 32. În acest articol este vorba despre Alifantis si cântecul său nesfârșit. Ca și cântul cel nesfârșit/străvechi al poporului nostru, cel de pe acest taram Românesc. ȘI ATAT!

 33. Ticuta, ceasu’rau, pisica neagra!
  Tu stii care este subiectul editorialului? Iti place Nicu Alifantis? Pasarea Colibri?

  Cautand in aer prada,
  O pisica trece strada
  Si e neagra, vai de noi,
  Chiar si veacul se opreste
  Si privind-o, se gandeste
  Cum s-o stearga inapoi!

  Ca un om fara de minte,
  Numai eu merg inainte.
  Toti imi striga, esti nebun!?
  Dar de ce imi este draga
  Si iubesc pisica neagra,
  Asta n-am cum sa le-o spun.

  Nu te speria, iubito,
  Chiar de spune lumea-ntreaga
  C-ai avea pe inserate
  Ochii de pisica neagra,
  Daca tu provoci dezastre,
  Doar dezastrul meu sa fii,
  Taie-mi calea viata toata,
  Si de zece ori pe zi.

  Uite o pisica neagra,
  Lumea ianpoi alearga
  Dand cu pietre dupa ea.
  Cand o vad cum schipoateaza
  Inima imi sangereaza
  Si-i fac loc in viata mea.

  https://youtu.be/qN9fVQtylMI

 34. Tică, Ești doar una din maimuțele ce umblă în patru labe, te târăști pentru că nu ai demnitate și ai sufletul avariat, îți place să crezi că românii sunt toți lași, hoți, neputincioși, dar lumea merge mai departe fără detractorii cu deficiențe comportamentale. Ești un sociopat cu ifose de om drept, corect. Te crezi degeaba un avertizor de integritate, corect și cu pretenții de la țara despre care spui că pute a veceu, porcule care ești! Ce cauți printre români, care e menirea ta, să scurmi ca un godac florile din Gradina Maicii Domnului? Să te freci cu hemoroizii de pământ, în loc să te ștergi cu hârtie igienică ? De ce trebuie să iti exhibi toată nemernicia karmei tale moștenită din tată în fiu? Nu știu pe cine vrei să manipulezi, dar nu pot maimuțele ca tine, să urască România, cât o pot iubi românii cu drag de România. Evident, ești un reziduu uman, infirm sufletește, imobil în bula ta existențială. Râde Doru de tine, maimuță avortată care ești, Costică nefericit. Crezi ca sunt românii prea fericiți și vrei să le aduci aminte că viața nu este doar lapte și miere? Toți trăim ca oameni iubitori de aproapele nostru, dar tu vrei să ne umpli de scârbă, să Bălești cu fierea sufletului tău viata noastră în care iubim,
  Ne ridicăm în picioare și mergem cu fruntea sus, mai departe. Nu bocim, fiecare din români are decență și respect pentru viața dată nouă de Dumnezeu.

 35. Vreau să-i mulțumesc Corei pentru toată frumusețea versurilor pe care cu iscusință, dragoste și pricepere le aduce pentru a completa stările de bine iscate din minunatele articole , devenite marcă a Republicii noastre, dar și de unele comentarii de excepție.
  Personal, ca fost interpret de muzică ușoară , în ansambluri studențești ( la câteva serbări , mai întâi școlare și mai apoi populare am cântat și muzică populară) , nu pot decât să mă bucur că un interpret de talia lui Nicu Alifantis, mai bine zis genul de muzică ce l-a făcut pe el celebru și pe noi fericiți ,face obiectul unui articol (și-i mulțumesc maestrului Cornel Nistorescu !)în aceste zile pline de războaie, scumpiri, vânzare și trădare, inclusiv de Țară, droguri, pedofilie, violuri, , schimbări climatice și clitorice (de sex !), dar și de manele, care încep să ne sufoce nu atât prin calitatea lor melodică, ci prin omniprezența lor în viața publică, dar și prin suficiența și impertinența cântăreților .
  Să recunoaștem că pe mulți nu cele auzite ne tracasează până la a ne scoate din sărite, ci și ceea ce vedem .
  Cui îi place salamul și ceilalți pitici minunați , de pe la Craiova, sau aiurea, dar mai ales moacele lor transpirate cu bancnote lipite de frunte, sau băgate prin sutiene, sau chiloți, averile și disprețul față de fisc a acestora nu are ce le reproșa, dar nu la toți le place tot acest ansamblu artistic.
  Până la urmă prefer să văd o manea decât niște tineri desfigurați moral și fizic , sărind în tranșă ore în șir pe alte tipuri de muzică.
  P.S. Versurile excepționale de la „Ștefan către Daniil Sihastru” sunt mult peste melodia pe care au fost puse oarecum forțat, astfel că nici interpretarea nu le poate salva….

 36. Poti fi si cu Salam, si cu Pomohaci si cu Alifantis. Deosebirea mare este ca in timp ce cei cu Alifantis pot fi tangential si cu ceilalti doi, cei cu Pomohaci sau cu Salam in suflete nu vor fi niciodata cu Alifantis&co .

 37. Alifantis – un artist si un Roman !
  Respect si apreciere.

 38. Maimuța urlătoare Tică are independența energetică în pampersi, biogaz și bioxid la liber. În bunătatea lui de ateu practicant, ne asfixiază cu har și talent de victimă a escarelor sale sufletești. De, e o maimuță ce face inhalații și economii la factura de gaz. Are să dea tuturor, la concurență cu Rusia și Romgaz. Un chibrit și face bum.

 39. Nea Cornel e pazit de Dulaii-bodyguarzi mai ceva ca Alogenul Secu-i din Deal…Ieri mi-au latrat doua comentarii in care-i ilustram nostalgiile iepocii de aur…Nu am folosit niciun cuvant care sa le dea ocazia sa latre…Personalitatea lui Alifantis nu are nevoie de confirmari bazate pe discriminarea altor genuri muzicale cu artistii si publicul lor larg…Ii replicam si AGENTULUI SOVIETIC Yahweh care nu intelege texte si comentarii…Eu de fapt il laudasem pe nea Cornel sustinand ca are alte talente decat analizele politice, modul cum l-a pus in valoare pe Alifantis fiind de o certa valoare beletristica daca lasam la o parte atacul la manelistii care se adreseaza unui public doritor de un astfel de gen muzical…L-am laudat pe doru popescu in premiera…

 40. Drag de imbecili, Drag de banii cancerului pulmonar PSD-PNL, Drag de pensii speciale, drag de rectul lui Buscu Doru, Drag de Magraonul Buzat cu cotețul Lacrimi și Sfinți! Drag de România m-am jucat cu „cortexul” tău, ca pisica cu șoarecele! Ești precum „câinele” lui Pavlov, zici ceva de Buscu Doru cap de cal și apari „tu”, tu ființă de lumină ce ii iei apărarea! Ești un Mare Nimic, un Mare Vid, un escroc/ escroaca furajat/furajata precum porcii/ suinele din Bani Publici nemunciți! Sunteți 3, 4 Gunoaie Sociale care sub Miliarde de Pseudonime, apărați Securitatea, Cancerul generalizat PSD-PNL, pensiile speciale, Banii Nemunciți, Corupția! Vă place în România la Timona, departe de Sfânta Muncă? Vă place ai! Vai mama voastră care v-a născut!

 41. Cuib-ul Editat al Securitatii prin grupul operativ bolsevic a reusit o escaladare nemaintalnita a marsaviei care a atins cele mai inalte culmi printr-o procedura insolita…Daca pana acum aceste Editat uman oide imi foloseau pseudonimul „Charlie” initial pentru a posta dejectii si ulterior pentru a-mi posta comentarii vechi, initial asa cum le concepusem si ulterior prelucrandu-le, de ieri Editat folosesc alta metoda, reclama cu pseudonimul meu comentarii ce-mi apartin, ca si cum nu mi-ar apartine!? Minti diabolice apatinand unor brute lipsite de caracter si de morala! Am reclamat ieri in doua randuri, dar aceste fiare turbate au relatii peste tot…

 42. Asta înseamnă un creier scotocit de soartă, cu degete ce au negru sub unghi, cel cu ură împotriva frumosului și nădejdii că vom renaște ca popor.
  Despre asta evorba, tu, Cavaler al Intunericului absolut și veșnic.
  Te definește negrul, doliul după sine însuți, fără măcar o nuanță de gri sau umanitate. Rămâi cum ești,fără dileme existențiale, imobil, fixist, cu certitudinile tale morbide. Pentru eternitate. AMIN.

 43. TU Nici măcar nu mă mai impresionezi cu ceva! Ce ai bun în postări? Ce ai bun? Citez din Nicolae Văcăroiu citez: România a vândut Industrie de 350 de Miliarde de Dolari pe 11 Milioane de Dolari!!!! Dar parandaratul, dar parandaratul? Mintia? Suferința și muncă unui popor inclusiv Duminica! Miliarde de tone de Steril îndepărtate, mii de litri de lacrimi…Dar rezultatul???? Serghei Mizil citire: alt parandarat! Drag de neRomamia! Vii la mort cu ciorapi și chiloți și cu prăjituri de casă? Ridicolă ființă ești! Cât îți dă la postare cancerul generalizat PSD-PNL? Cât îți dă? Patrioata lu’ Pește Prăjit! Fără cuvinte…

 44. Humoroidul sef al Agenturii AGENTILOR SOVIETICI de pe forum ne demonstreaza inca o data cine traseaza, respectiv transmite pe verticala linia Partidului…Linia Partidului fiind propaganda republicana. Nu,nu american-republicana,ci BOLSEVIC-REPUBLICANA…
  In postura de PSEUDO-ANTIBOLSEVIC, el fiind ANTIPOPORUL EVREU, era firesc sa IDOL LATRAizeze republica instaurata de BOLSEVICII KHAZARI/”OVREI” cu TANCURILE SOVIETICE, la ORDINUL LUI STALIN!!! Batutul de Dumnezeu rene/URA(fatza)de Romania care nu a invatat nimic din lovitura primita a fost initiatorul, in cardasie cu varianta sa TRAVESTITA core, declararii Cotidianului „republica”!?
  Faptul ca nea Cornel nu a reactionat ca om de „dreapta capitalista” ne arata toleranta sa…democratica!

 45. Radu Humor, asteptam comentariul tau. Multumesc.

  Mai avem nevoie si de soare si de poezie si de cantec. Cum intelept spune „Drag de viata”, „Ne ridicăm în picioare și mergem cu fruntea sus, mai departe. Nu bocim, fiecare dintre români are decență și respect pentru viața dată nouă de Dumnezeu.”.

  Cata frumusete, cata duiosie, cata dragoste exprimata in versurile „Pisica neagra” (Pasarea Colibri):
  Cand o vad cum schipoateaza
  Inima imi sangereaza
  Si-i fac loc in viata mea.
  Toti asteapta acum dezastrul
  Si sa-mi cada-n cap albastrul cerului asa pe loc,..

  Si trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului, sa recunoastem talentul autorilor versurilor, George Tarnea, Nichita Stanescu, Adrian Paunescu atat de frumos cantate de folkistii nostri. Talentul lor, poeti si interpreti aduce bucurie in sufletele iubitorilor, peste timp.

 46. Core, Incapacitatea ta de intelegere a unei fraze sau text tine de lipsa de cultura in general si filosofica in special! Ca dovada te uiti ca vaca la poarta noua la formularile care mustesc de metafore, dar si de rigoare pentru a se face inteligibile incultilor, respectiv neprofesionistilor… Spune-i sfertodoctului „rene” ca profesez diatribele, dar uite-te repede pe wiki, sursa voastra principala de culturalizare a maselor largi populare, ca sa-i poti sopti la ce ma refer…Si mai spune-i ca „Rollason” ii da clase pe toate planurile fiind una din persoanele instruite si informate care comenteaza si daca o face haotic si am apostrofat-o de la bun inceput, atunci cand tu faceai naveta intre… ”bursele” Taticului tau care a oprit pe Centura din Padure sa o contacteze pe „lili”, dar e navalnica, o potopesc ideile si nu vrea sa le scape asezandu-le in fraze asa cum ii vin… Nenorocita securista detasata la legionari, dupa logica ta tampa sunt camarad cu o otreapa ca tine, de „stanga”, simultan si cu jagardelele !? Ai strecurat cuvantul „select” ca sa creezi ceatza, sa ma faci sa cred ca esti jagardean caporalul din garda Secu-iului din Deal… Ma bucur ca v-am devenit o obsesie, ma visati si noaptea, bolsevici nenorociti!

 47. Mulțumesc pentru postarea cu Daniil Sihastrul, versuri memorabile pentru cei cu Drag de România,sintagmă definitorie pentru cei ce își iubesc Țara, limba ei dulce și frumoasă. Iubirea. sintagma „drag de țară” face diferența între cei incapabili de iubire, empatie si comuniune cu cei buni la suflet. Fără atâta ură, nu fi fost necesară sintagma domnului/doamnei ce semnează „Drag de România”.
  Cineva să explice pafaliticei/paraliticului metalist/mentaliste , că fără aberațiile sale, forumul ar fi mai curat, fără postări stridente. Vom putea dialoga cu domnul iaterizat de numele propriu „Doru”, când vom înțelege natura suferinței acestui domn/doamnă, adică limba suinelor scăpate în porumb.

 48. Daca tu ai disparea
  Intr-o noapte oarecare
  Dulcea mea, amara mea
  As pleca mereu pe mare.

  Cu un sac intreg de lut
  Si-o spinare de nuiele
  Sa te fac de la-nceput
  Cu puterea miini mele.

  Lucru lung si monoton
  Sa te inviez femeie
  Eu bolnav Pygmalion
  Hai si umbla Galatee.

  Daca tu ai disparea
  Fir-ar moartea numai viata
  Dulcea mea, amara mea
  As pleca in tarm de gheata.

  Sa te fac din turturi mici
  Sa te-mbrac in promoroaca
  Si apoi sa poti sa pleci
  Ori si unde o sa-ti placa.

  De-ai cadea intr-adevar
  In momentul marii fringeri,
  As veni la tine-ncet
  Sa te recompun din ingeri.

  Si pe urma voi pleca,
  Umilit si iluzoriu,
  Unde este casa mea,
  O mansarda-n purgatoriu.

  Daca tu ai disparea
  Si din risu-mi si din plinsu-mi
  Te-as gasi in sinea mea,
  Te-as cladi din mine insumi.

  (Adrian Paunescu, Nicu Alifantis)

  https://youtu.be/KzTDeo8STXU

 49. Știe cineva cum a reușit Charlie să trimită două postări diferite la aceeași oră, 9,30? Mulțumesc.

 50. Ce metamorfoză! Tică ne binedispune, Charlie plutește isterizat în suspensie, între orele astrale, răsărit și apus cu nimic de spus. Două junghiuri complementare, cu patru picioare.

 51. Charlie, daca tu ai disparea…ti-as simti lipsa.
  Studiile mele nu au legatura cu poezia, cantecul, filosofia si, totusi, fara ele, fara logica si abstractizarea pe care ele se fundamenteaza, nu am avea intelegerea timpului…

  Cineva spunea ca poezia nu ne da de mancare si este adevarat si cel mai bine o stiu poetii care au trebuit sa incerce sa invinga vremurile cedand sau infruntand cerbicii, nedreptati, dusmanii…
  Lor le datoram poezia, mangaierea sufletului.

 52. Sunt prostaci Secu cu care nu poti dialoga! Le vorbesti frumos, le explici cum arata realitatea dincolo de fixatiile lor doctrinare dublate de scopul misiunii pe care o indeplinesc, dar nu-i poti zgaltzai, ei stiu una si buna, mai nou, de cand s-a creat CUIB-ul legionar de rezervisti, apar in haita. Un gen aparte fatza de haitele altor jivine, dupa ce doboara prada in loc sa se lupte intre ele pt cea mai gustoasa ciozvarta se invita mieros una pe alta prin ragete dragastoase, pana vine… regele Padurii „Humoroid” s-o insface cu un marait superior de general satisfacut, batranetzurile nu i-au molesit reflexele de fiara. Pt aceasta forma monstruoasa de viata „reconstructia” POST-MACEL BOLSEVIC MONDIAL a Romaniei s-a facut cu „costuri”, dar ce costuri? „Costuri imense…politice, economice, culturale si istorice”!? Ce denota aceasta dejectare descreierata, eu delicat am numit-o SOMNAMBULA, ca milionul de cadavre ale oamenilor politici, intreprinzatorilor de la orase si sate, ale oamenilor de cultura autentici, ale transformarii samavolnice a Romaniei in „republica bolsevica” NU CONTEAZA nici macar statistic… Acestea sunt BRUTELE marxist/bolsevice care pretind respect si dupa ce le explici ca numai niste brute pot judeca astfel… Mai mult, se foloseste marsav de bolsevismul lui „Core” pt a da o explicatie aparitiei Garzii de Fier, pe care o numeste cu denumirea inselatoare initiala, „Legiunea…”,menita sa prosteasca romanii credinciosi canalizandu-i catre crime abominabile contra umanitatii. Si atunci sa mai ai pretentia sa accepte ca Garda e concretizarea unui travaliu bolsevic de decenii initiat de narodnicii bolsevizati Iorga ai AC Cuza? Mars de aici baba sferodoct nesimtita, ai uitat cand iti faceam cinste la Select / Ai ?

 53. Conform definitiei, prin karma se intelege ca nicio acțiune nu rămâne fără urmare. Budiștii consideră că acțiunea cu pricina poate avea o urmare și în viața viitoare, nu neapărat în aceasta.
  Istoria se repetă până când ne învățăm lecția și până când ne dăm seama ce trebuie să schimbăm în drumul nostru.
  „Dacă vrei să îți cunoști viața trecută, uită-te la condițiile vieții tale actuale. Dacă vrei sa afli cum va fi viata ta viitoare, uita-te la acțiunile tale din prezent”, a spus Padmasambhava, un cunoscut călugăr budist indian, rezumând karma în câteva cuvinte.

  Si o gluma amara: „Dragă Iceberg-ule, Chiar îmi pare rau de încălzirea globală. Karma asta nenorocită. Cu drag, Titanic„

 54. @ Charlie -parca esti in mic „Hitler”(ca al nostru „Ghinion „) . Care vezi peste tot „ciuma rosie ” si vrei s-o distrugi.Mai Sharlica ,daca ai lipsi aici pe forum ,noi am avea „frisoane” ,intelegi „elevatule „? Tu nici nu stii ce esti. Ba anticomunist ,ba antinazi…. Iti place cu „curu”in mai multe luntrii. Vezi ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca . Tu cel care-i lauzi pe unii trintindu-le cite una in moalele capului.Unde ai adunat atita venin in tine ? Sau esti un „reptiloid de Komodo „? Esti ca o molusca din aia otravitoare. ti-a scapat ceva si cineva pe care sa nu-ti versi „balele „? Ce ai zice sa te intorci la „kibutzul”de la „Sapoca „? Poate-ti mai salvezi vreun neuron acolo….

 55. Livrez cele mai elevate comentarii care pe acest forum, chiar unice, pe cand voi, recitati cu totii, in cor, ceea ce acuzati la mine si care va baga in turbare, bolsevicii care fac jocurile in continuare, cuvant cu cuvant, ca niste papusi mecanice. Eu repet ceea ce ma obliga sa o fac situatia si realitatile in care mereu noi cartitze ale Securitatii sunt scoase din conservare, mereu diversiuni, fraude si rapturi sunt devoalate sau prea transparente si de aceea ajung in situatia ca niste dusmani ai Romaniei sa ma acuze ca ii demasc pe bolsevicii care fac toate astea? V-am spus de zeci de ori, chiar daca nu a-ti fi o unica masina de clonat, e cu atat mai grava asemanarea voastra de siamezi. Am incercat cu stil si eleganta sa va deschid ochii, dar sunteti irecuperabili si nimic nu va poate clinti.

 56. Va-ti suparat pt. o sarja prieteneasca ? Nu era cazul ! Era pt. destinderea atmosferei .

 57. poate am o karma proasta
  poate d’aia n-am noroc, da’ poate
  poate-a fost ceva in apa
  poate d-aia stau la bloc
  poate nu vad ce se-ntampla
  d’aia nu pricep nimic
  da’ poate n-am avut caldura, si pa-
  pusi cand eram mic

  m-am nascut cu trei manute
  nimic mai adevarat
  ce ma fac cu karma asta
  ma fac tata, ma fac tata de… putat

  fa-te avocat, Sandele
  fa-te deputat, of, of,
  fa-te sef de stat!

  poate la maternitate
  poate mai tarziu la cresa
  aia m-au schimbat cu altu’
  si mi-au dat alta adresa
  poate ca de mine insumi
  mana-mi sade prea aproape
  poate asta nu-i iubire… da’ io sper ca… poate

  io am vrut sa fiu contabil
  da’ nimeni nu m-a-ntrebat
  toti mi-au spus: cu fata asta
  fa-te, tata, avocat
  si-o sa ai o casa-n centru
  si-o masina mai de neam
  si-o sa ai in loc de geamuri
  la ferestre, la ferestre termopan

  (Florin Chilian)

  https://youtu.be/A1SH6JLy4R0

 58. Vaaaaiiiii Sharlica , cum se poate ? Tu narcisistul „elevat”cu „mii de ochi ” precum mustele (din ce „hazna „vii) sau arahnidele ,care ai vedere multipla si „multipolara ” ai ajuns sa te jaluiesti aici ? Vezi Sharlica , este ceva numit „Zidul plingerii” ,intelegi ? Mergi „Narcis”si da-te cu „teasta „de citeva ori acolo . Poate „Preamaritul Zeu” isi face mila de tine . Se pare ca nu mai ai „resurse”si dai copy-paste la comentarii mai vechi ( vezi asta cu: „livrez cele mai elevate,blablabla”etc) ???????Si intrebare-ntrebatoare : Ce putem invata de la tine ? Cum sa ne vaitam ? Stim asta din vremi de primejdii si de bajenie….

 59. „yahwehh”, eu am vorbit doar despre batracienii care
  sforaie in mocirla sordida, uneori pe cate-o frunza de nufar, nu si de scorpionii care sunt ori negrii, ori rosii precum culorile ideologiei pe care o serviti/servesti. Cand eu citeam, inclusiv
  fabule nu fusesei inca clonat in vitro. Sunteti sinistrii, dupa ce m-ati amenintat ca-mi veti contabiliza comentariile si
  ati inceput sa le postati in numele meu, cu nesimtirea tipic „rene” nu mai
  recunoasteti, va deziceti de voi insiva! Intre noi nu exista niciun fel de asemanare, in primul rand in plan caracterial si moral, nu mai spun cultural si de intelect… Daca-mi explici rezonabil de ce scorpionul s-a decis sa „calareasca” o broasca imi voi revizui perceptia asupra ta…Si sa
  nu invoci posibila mea…ignoranta! Nu mai spun ca presupunand prin absurd ca ati fi doua broaste, raioase, nu una singura ca in realitate, „scorpionul” trebuia sa va calareasca simultan, tot ca in realitate…

 60. Vine iarna, frig, scumpete, dar nu aveți frică, Tică nu va ieși de sub pătură, vor fi trei în unul cu Charlie nas de cununie, Jorj,Darius. Va îngheța Tică? Vor dispare toate capetele seci de pe forum, instant si simultan. Ajunge o singură rețetă compensată și o pensie specială, un singur atestat medical și verdict, un singur pat la Săpoca pentru toți.

 61. Cum, Charlie, te tragi dintr-o broască râioasă, călărită de un Scorpion? Fratele siamez Tică, te recunoște de broască deselată sau ce?

 62. Charlie, esti atat de mic! Eu am spus prima oara fabula cu scorpionul si broasca testoasa pe care am modificat-o ca sa nu moara scorpionul in mijlocul apei. Avea scopul de a-ti spune ca naravul din fire nu are lecuire. Tu ti-ai pierdut de mult omenia, karma de scorpion, te-a ajuns. Si se observa ca urasti din suflet feminitatea ca forma de exprimare. Si asta spune ceva. Ai iubit si ai fost ranit? Esti singur si ursuz? Daca dai ura, ce te astepti sa primesti?

 63. Centrala Mintia a fost pusă în funcțiune în 3 etape: 1969 – 1971 (4 centrale de câte 210 MW), 1977 – a cincea centrală și în 1980 – grupul 6. Deci centrala Mintia a fost construita post anul 1947 si pre 1989. Si a fost închisă în anul 2022.
  Cenaclul Flacăra a fost un fenomen cultural desfășurat între anii 1973 și 1985 condus de poetul Adrian Păunescu. Printre participanți erau: Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Dan Andrei Aldea, Adrian Ivanițchi, Dan Chebac, Valeriu Sterian, Evandro Rosetti, Florian Pittiș, Anda Călugăreanu, Zoia Alecu, Tatiana Stepa, Vasile Șeicaru, Marcela Saftiuc, Alexandru Zărnescu și Ștefan Hrușcă.
  După armată, Nicu Alifantis devine membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu, și participă la majoritatea „întâmplărilor artistice”, melodii ale sale figurând pe compilațiile Folk 1 și Folk 2 apărute la Electrecord în 1977 și, respectiv, în 1978. În 1983, la apariția triplului LP care marca 10 ani de activitate a cenaclului, Nicu Alifantis este cel mai bine reprezentat cantautor de pe acest album, figurând cu trei piese. Între 1973 și 2002 a susținut 4.036 concerte.
  Exista vreo legătură directa între Mintia si Flacăra ? Cred ca da … anii 1973-1985.
  Cum se numea oranduirea politica din Romania acelor ani?
  Are aceasta vreo legătură cu elitele intelectuale și culturale ale acelor vremuri (1973-1985) ?
  A stat pe loc cumva România, post 1947 si pre 1990 ?
  Din păcate, acum in 2022, dpv energetic, România cam sta pe loc. Pardon …pe eco-loc.

 64. Nimeni nu a demascat mai aplicat, mergand la esenta, dar si prezentand toate aspectele modului de subminare, de tradare a Romaniei decat mine!!! Am ajuns sa fiu balacarit de stalinistii de pe „dreapta” ca „bolsevic”, „securist”, ciumat rosu eu fiind un intelectual cu vederi de CENTRU-DREAPTA si de aceea atacurile mele la marxism/bolsevism provoaca reactii mult mai dure de la voi, legendatii pe „stanga”, nostalgicii MARXISMULUI – IDEOLOGIA GENOCIDULUI… Va framanta identitatea mea? Intrebati ofiterii coordonatori! Te asigur ca unii dintre analistii ce publica aici s-au interesat de identitatea mea eu stricandu-va jucarica, jocul de-a „democratia”. Cine ti-a soptit ca sunt „liberal”? Chiar daca stalinistii de azi legendati pe „dreapta” se declara liberali si se considera scoboratori din Bratieni, eu nu ma identific cu ei, cei din secolele 19 si 20 sau cu cei de azi.

 65. Am înțeles, Charlie a demascat, demască și va demasca securiștii, Cominternul și tot ce primește ordin. Întrebare :cu ce folos, ce ai realizat practic? După atâta luptă , nu au crescut pensiile, eu văd că se fură se trădează, nu se mișcă nimic, deși te bați cu pumnul în piept că ești deștept și războinic. Fapte, Charlie, nu vorbe, produci? Totuși, nu te admir așa de mult să avem broscuțe mici de crescut. Ba chiar vomit la așa gând, moșule.

 66. totusi muzica folk este ceva mai modesta in privinta cromaticii, iar in aceasta privinta ar prinde bine daca am afla, de pilda, opinia doamnei Angela Gheorghiu

 67. Bufonul regilor străini … Poti sa ne spui unde te-ai născut. Tu, părinții tăi, bunicii și străbunicii tai. Și ce religie aveți tu și străbunii tai ? Nu ne interesează numele vostru ! Ne interesează doar dacă sunteți de neam și religie NEAOȘ/pământeana de tip ROMÂNEASCĂ. ATAT ! Ce este așa de secret în aceste date ? Nu ne interesează de fel „securiștii TAI cei coordinatori”. NOi neavand nimic de a face cu securiștii tăi cei sovietici. Vrem doar MĂRTURIA ta! Clar? Așteptăm mărturia ta !

 68. Angela Gheorghiu, este cea căreia îi pute George Enescu, marii dirijori români, ceilalți artiști ce nu au pupat clanțe la Scala?
  Nu ea este cea are a umblat cu cel u voce de soprană ouată înainte de pubertate?
  Da, „unu” , tu ești unu, ea e una, naș de cununie are de lucru.

 69. Da, Angela Gheorghiu e mare, deosebită, dar cu un caracter de om mărunt.
  Părerea mea!

 70. Mie, personal … bufonul regilor străini … nu îmi poate strica viziunea mea asupra democrației. Deoarece, de mic copil sunt stângist (scriu cu mâna stângă și gândesc cu emisfera DREAPTĂ a creierului) și progresist/democratic/evoluționist/adept al evoluției cunoașterii umane (ador știința despre EL/Universul Extragalactic și Geneza sa a Cerurilor, Pământului si a lumii).

 71. Cezar Ouatu, ceartă cu Angela Gheorghiu, găsiți pe YouTube ce mare caracter are doamna. Dar și Ouatu, care, dacă era bărbat cu ouă întregi, tăcea chitic. Nu bârfea ca o tanti părăsită pe centură, cu burta la gură.

 72. Mie, personal … bufonul regilor străini … nu îmi poate strica viziunea mea asupra democrației, cunoașterii umane, a științei despre LUME și lume. Deoarece, de mic copil sunt stângist (scriu cu mâna stângă și gândesc cu emisfera DREAPTĂ a creierului) și progresist/democratic/evoluționist/adept al evoluției cunoașterii umane (ador știința despre EL/Universul Extragalactic și Geneza sa a Cerurilor și a Pământului/muzica cea celesta a sferelor cerești, precum și științele lumii ).

 73. În Colentina a venit la mine aproape „plângând! Un șofer de Tir dim Ucraina! Vroia ca să ajungă la Ruse! Am condus în fața Tirului lui cu luminile pe avarie! L-am dus până pe Șoseaua Giurgiului! Câte înjurături și sex oral ne-am luat ambii! Am condus 2.2 ore. Avea 67 de ani, slab mort, fără dinți în Gură! Ziua de „azi” a fost a amaratului din Ucraina! Mi-am șters scuipatii dați de românii mei și am ajuns de pe Șoseaua Giurgiului la Eroii Revoluției! Iar am avut un gol în suflet, oameni morți de tineri cu proiectil cinetic de 7.63 mm în cap! Azi am adus zero lei în firmă, am fost ghid pt un sărman Ucrainian care mi-a pupat mâinile, am fost înjurat, blestemat, dracuit, scuipat! Virgil Popescu vinde Mintia, Nicolae Văcăroiu cum ca Noi(?) ( care noi?) am vândut Industrie de 350 de Miliarde de Euro cu 11 milioane de Euro! Frații Muraru cum că „suntem” gunoaiele Europei ca Antisemiti Feroce! Ce Dracu mai caută Tică din Baragan în România, Rușinea Europei? De ce mai plătește taxe și impozite? Bunătatea Românească? Vise taică, vise… Drum bun Tirist Bătrân din Ucraina, drum bun! Te pup pe suflet, om amărât…

  • Muzica folk este un gen muzical care a reprezentat o adevărată stare de spirit a poporului român. Ea se bazeaza pe mesaj, pe poezie. O iubesti sau nu. Intelegi mesajul sau nu.
   In perioada Cenaclului Flacăra, folkul a fost iubit de o mare parte a românilor.
   Apucăturile de modernizare de dupa ’89, au dat posibilitatea, ca în muzica folk să apară indivizi care nu mai cântă poezie, ci versuri aruncate cu lopata, texte de multe ori fără niciun mesaj, manelizând tot ce este frumos, doar de dragul de a se crede artiști.
   Si totusi, in muzica folk mai există oameni frumoși, folkiști care prin modestia și creația muzicală, transmit românilor mesajul poeziei cântate, sperând că într-o zi, lucrurile vor arăta așa cum merită acest gen muzical. (Nicolae Dobos)

 74. Am „vazut” pe propria piele bunătatea Românească, am văzut pe propria piele! Am scârbă la plus infinit! Un șofer de Tir din Ucraina, slab mort, adentat, fără Engleza, l- am dirijat spre Ruse!!!! Poate „sărmanul” de el, avea casa distrusă de bombe, copii și soția, morți de bombele cu fosfor! Eu „numai” că l-am dirijat, era ca să fiu jupuit de viu ca Mihai Viteazul de Valonii generalului Basta? Asta e țară bă? Voi sunteți ființe umane bă? Sau ființe din rangul biologic inferior? Nefericitilor și adentatilor, vânzătorilor de țară!!! Fugiți ca lăcustele la Vanghelie, Piedone, Buzatu, Olguta Vasilescu, după 5 mici și 3 halbe cu bere! Atât vă este valoarea sufletului atat: 5 mici și 3 halbe cu bere! Plus Salam, Florin Salam, 07, agentul 007! Țară de Ev Mediu ce SUN-TE-TI..
  Dacă eram Virgil Popescu și Ozonul(O3) din aer vi-l vindeam…

 75. Ticuta, tu cand l-ai ajutat pe soferul ucrainean ai fost bun? Da!
  Crezi ca unii dintre colegii nostri ar fi procedat la fel ca tine? Sunt convinsa ca da. Tu esti roman? Da! Atunci de ce zici ca romanii nu sunt buni?
  Ti se intampla de multe ori sa vorbesti rau despre romani, tu insuti fiind roman? Da! Ti se intampla sa-ti pierzi firea, sa jignesti, sa doresti raul cuiva pana la dispariti lui numai pentru ca, nu gandeste la fel ca tine? Da! Esti roman? Da! Daca tu ai calitati dar si defecte, de ce esti atat de categoric? Si discutia imaginara ar putea continua… Cateodata, poate ar fi bine sa lasam tacerea sa se auda.

 76. Dacă până și la un asemenea subiect cu o temă care ar trebui să ne facă mai buni și mai frumoși, măcar sufletește, dacă fizic nu se mai poate , sau dacă unii n-am fost niciodată, ajungem să ne păruim verbal, trecând peste mesajul vădit artistic și sentimental se ajunge rapid la răfuieli ideologice, jigniri impardonabile pentru un colectiv ce părea mai sudat ca oricând , deoarece cei puși să bruieze au cam fost scoși din cărți de replicile inteligente primite, sau retrași pentru că nu puteau face față nivelului superior de dezbatere, iar cei ce se încăpățânează să combată pe cont propriu fac deliciul celor care le citesc „producțiile” , dar și a celor din umbră, adevărații profesioniști ai manipulării, pe binecunoscutul „întărâtă-i drace !”( că doar atât mai pot face 😉 ).
  Hai să ne revenim și să evităm provocările atât de mizerabile , atât ca formă, dar și conținut și să ne axăm pe mesajul , mai clar, sau mai alambicat ,ce ni se cere să-l comentăm : În ce scop ?
  Iată o întrebare la care sunt sigur că nu vom avea răspunsuri asemănătoare, dar asta este frumusețea și farmecul diversității. De opinii, nu de genul schimbat, de regulă, după chef și toane… 😉

 77. Tică nu are probleme cu oamenii obișnuiți el are probleme cu politicienii-aceleasi probleme pe care le avem toți. Este obositor când repeta același lucru sau când presupune ca nu-i împărtășim vaietele. Tică,ieși la proteste,asta este solutia!

 78. „Să smulgem fildeșii din Alifantis
  și din Mediterana tot ce-a fost Atlantis.
  Să-l auzim cum cade, cum șoimul cel vânat,
  Leneș și în cascade, într-un alt fel, păcat.
  Când cântă parcă moare o taină dintr-un grec
  și tot ce e în mine zare arată a înec.
  Dar nu-n sărata mare, ci în ceva cu mult mai mare.”
  (Nichita Stănescu, 12 spre 13 aprilie 1983)

  “Poeticitatea muzicii?! Ei bine, da, în pofida aparentei nepotriviri terminologice. Vreau să spun că în compoziţiile sale mai tare decât gândirea muzicală e gândirea poetică. Și nu trebuie să fii decât un bun ascultător ca să înţelegi asta…
  Și are sigur legătură cu natura interiorizată și stăruitor reflexivă a unui poet pe care masca histrionică, proprie actorului și, în genere, omului de scenă, începe să-l doară și să i se revele ca o subminare a chipului adevărat, ca o deviere de Destin” (Laurenţiu Ulici, 1997)

  “Sunt oameni care, prin forţa poeziei și a frumuseţii ce izvorăște din sufletul lor, au puterea să transforme lumea în care trăiesc. Datorită acestor oameni minunaţi, viaţa pe Terra poate deveni, dintr-o luptă pentru supravieţuire în junglă, un sejur într-o grădina de plăceri.
  Nicu Alifantis este unul dintre acești emisari pe care, Dumnezeirea, în providenţiala ei mărinimie, ni i-a trimis pentru a îndulci chinurile pe care noi, urmașii lui Adam și ai Evei, am fost pedepsiţi să le îndurăm de când strămoșii noștri au fost alungaţi din Paradis.”
  (Radu Beligan, 26.03.2013)

 79. Seful HAITEI humoroide a pensionarilor Secu ceausiste s-a saturat ca toate ji vinele sa schelalaie in acelasi ton si spirit
  de parca ar fi siameze, descoperind „diversitatea”…Din nou doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE isi exiba BLASFEMIILE la DUMNEZEIRE lasand reci fiarele din HAITA, inclusiv pe „credincioasa” core…Humoroidul vrea „diversitate”, dar core si doru popescu identici si in citari din altii…La 9:30 am postat un singur comentariu, dar surpriza, la aceeasi ora posteaza arhivara core Dulaul imi posteaza un comentariu stravechi!!! Nimic mai clar, complicitatea ji vinelor din fruntea HAITEI humoroide cu Dulaul!
  Asta dupa ce la 8:58 apare o alta postare pirat, marsavia securistoizilor continuand la 11:26, 12:15, 13:23 si 13:56!!! Ce denota
  aceste acte monstruoase daca nu disperarea ca nu ma pot anihila…

 80. Discurs în Parlamentul României :

  „La data de 11 septembrie 2022 are loc un act abominabil împotriva descoperitorului insulinei: Nicolae Paulescu. Statuia din București a lui Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, a fost vandalizată. Dacă vă închipuiți că fenomenul neobolșevic, “cancel culture”, va ocoli România, vă înșelați,

  Dar ce a scris Nicolae Paulescu încât să deranjeze la peste un veac după nașterea sa?

  Una dintre cărtile sale este Spitalul Coranul Talmudul Kahalul și Francmasoneria
  La data de 12 septembrie 2022, naționaliștii din București au curățat statuia și soclul, dând dovadă de conștiință națională și spirit civic. Felicitări!

  Incidentul vine pe fondul unui veritabil atac la adresa statuilor și simbolurilor României din Transilvania, între care se numără Avram Iancu la Turda, Mihai Viteazul și Mihai Eminescu la Oradea, tot Mihai Viteazul și Istoria României la Sfântu Gheorghe, Eroii Armatei Române la Carei sau Crucea și Martirii ardeleni la Cluj Napoca și Crucea și Eroii Anticomuniști la Deva.

  Această atitudine se înscrie în șirul lung de lipsă a recunoașterii valorilor românești, pentru că institutul Ellie Wiesel îi consideră pe românii noștri cetățeni de mâna a doua și îi acuză de anti-Semitism, deși la vremea când aceștia trăiau, termenul nici nu intra măcar în vocabularul nostru. Probabil că urmează Eminescu, al cărui spirit se chinuie să îl omoare de ani de zile.”

 81. Charlie eu sunt născut in Craiova, ROMÂNIA. Părinții mei, bunicii mei și străbunicii mei sunt născuți TOȚI in România (zona Craiova și zona Iași. Eu, părintii mei, bunicii mei suntem botezați TOȚI in rit creștin-ortodox/bizantin. Eu am fost botezat în Craiova/ROMÂNIA.
  Tu, bufonul regilor străini … ești DOAR un STRAIN. Deoarece nu poți dovedi că ești român.
  Tu, bufonul regilor străini … ești un NEROMAN, ANTIROMAN și APATRID deoarece ai dovedit că nu stimezi și nici nu înțelegi spiritualitatea NOASTRA cea ROMÂNEASCA (ca istorie, limba, cultura, religie).
  Tu, bufonul regilor străini … ești PĂGÂN/ATEU. Deoarece nu poți dovedi religia ta.
  Pe mine mă amuză că un STRAIN, APATRID si ATEU poate vorbi despre cine sunt sau nu ROMÂNI.
  RUȘI.NE ȚIE, PĂRINȚILOR tăi și NEAMULUI TAU care NU te-au educat ! Până în 1950, și după 1950 !

 82. NOI Românii, visăm la strămoșii noștri numiți de Stabon poporul lupilor/daoi/daci. Și la TARAMUL nostru cel STRAVECHI geto-dacic, daco-românesc si românesc. Si la ROMANIA (cea de sorginte PIE pre-LATINA dar de tip SATEM) de la 383 AD și până azi. Și la religia noastră cea de rit bizantin a lui Constantin dacul/325 AD.
  Străinii cei apatrizi (fără țară, neam și religie) nu au la ce visa. Sunt bântuiți doar de coșmaruri, de fantome și tenebre de groază. Sărmanii…

 83. Sharlica – ai auzit de Apollo ? Unde s-a nascut si ca-i mai spunea si „Lupul alb si luminos „? Da de resedinta lui Saturn stravechiul zeu grec ai auzit ? Care cica ar fi fost pe un munte „Omoloyos” sau cum ziceau locuitorii acelei tari „Omu” ? Da tu o sharla fara „patrie” nu ai de unde sti. „Legenda lupului alb si luminos”, si faptului ca noi locuitorii vremelnici al acestui pamint suntem urmasii lui , ai „Lupului alb”.Tu faci exact ce stie o „sharla” schelalai si musti pe furis. De „elevat” si de cite „lectii”ne-ai dat trag toti in tine ca in filmele cu Al Capone.”Le-ai deschis ochii”atit de mult ca pur si simplu nu vor sa te mai vada. Mergi Charlie in tenebrele tale.Lasa-ne sa comentam la articol si daca esti in minoritate ori te retragi ( bun simt) ori te pui de acord cu majoritatea fara a arunca cu „laturi” . Asa-i in democratie ( aia utopica in care cred) !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.