Băsescu: Am primit o scrisoare prin care aflu că sunt suspect

Fostul președinte Traian Băsescu are calitatea de suspect în dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea l-a acuzat de șantaj și amenințare. Băsescu este urmărit penal pentru ameninţare, conform Realitatea TV.

Băsescu a confirmat, luni, că este cercetat în calitate de suspect în cazul plângerii Gabrielei Firea, lansând în același timp o nouă acuzație la adresa senatoarei.

”Am primit o scrisoare prin care aflu că sunt suspect pentru că am făcut o declarație. O să mă duc la Parchet. Rog organele statului să se uite în Grivco să vadă câți bani au fost transferați de doamna Firea de la Crescent, în 2007-2011, când era administrator la o firmă din grupul Grivco. Sunt un suspect pentru că am deranjat-o pe doamna Firea. Eu cred că ar trebui să aibă grijă, și nu e șantaj, câți bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu. Să își aducă aminte dacă a semnat acte când transfera bani de la Crescent în trustul lui Voiculescu. Dacă își aduce aminte, Firica să se spovedească public. CCR i-a explicat că președintele poate să facă orice declarație politică în timpul mandatului”, a spus Băsescu.

Totodată, fostul președinte a lansat un nou atac la adresa procurorului general, Tiberiu Nițu, pe care îl acuză că a „împușcat” oameni la Revoluție.

„Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă”, a acuzat Traian Băsescu.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie anul trecut o plângere penală în care îl acuza Traian Băsescu de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

Plângerea a fost depusă după ce Băsescu a afirmat, în contextul activităţii Comisiei Nana, că Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu este atentă”.

La sfârșitul anului trecut, procurorii au redeschis acest dosar, după ce Băsescu și-a terminat mandatul și nu a mai beneficiat de imunitate.

Dosarul se află pe masa Parchetului General.

Traian Băsescu a fost citat să se prezinte la audieri în acest caz miercuri, potrivit avocatului Lucian Bolcaș, apărătorul Gabrielei Firea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.