Băsescu: România are nevoie de proiectul Roşia Montană

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Sulina că el a susţinut dintotdeauna proiectul de la Roşia Montană.

„Cred că proiectul Roşia Montană trebuie făcut. România are nevoie de el, cu condiţia să fie renegociate condiţiile de partajare a beneficiilor din operarea zăcămintelor de aur şi argint de la Roşia Montană. Mă uitam la preţul aurului în ultimii cinci ani: acum cinci ani preţul aurului era 600 de dolari uncia, astăzi este 1.700 de dolari uncia, cu perspectiva ca până la sfârşitul anului să depăşească 2.200-2.500 uncia. (…) Ce ţară stă cu o asemenea avere în pământ fără să găsească soluţii s-o pună în valoare? Pentru că recolta asta nu este nici a ONG-urilor, nu este nici a Ungariei, care nu ştiu ce avize trebuie să-i dea României. Nu trebuie să-i dea niciun aviz. Suntem încă stat suveran”, a afirmat şeful statului, la Sulina, citat de Agerpres

Preşedintele Băsescu a afirmat că el a susţinut dintotdeauna proiectul de la Roşia Montană, inclusiv în perioada în care se afla în opoziţie.

„Trebuie însă foarte bine planificată protejarea mediului, iar pe cei care vorbesc de distrugerea mediului eu îi invit să meargă acum la Roşia Montană. Eu am fost acolo de trei ori. Este adevărat, niciodată ca preşedinte al României. (…) Am susţinut şi susţin proiectul, la fel cum susţin orice tip de dezvoltare industrială”, a mai spus Băsescu.

Şcoala de vară de la Sulina, care are ca temă ‘Comunităţi româneşti şi identitate europeană’, este organizată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţiei.Evenimentul se află la a şasea ediţie şi reprezintă continuarea unui program lansat în 2006 de preşedintele Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.