Câciu, despre riscul de a pierde 1,1 miliarde de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a comentat joi la Digi24, despre riscul României de a pierde temporar suma de 1,1 miliarde de euro din PNRR. Acesta a spus că probleme vor fi rezolvate în șase luni și că în cele din urmă România va primi fondurile europene:

„Nu se pierde niciun ban, nu se plătesc în același timp. Da, o plată parțială vom avea, cum am avut și la cererea de plată numărul doi. Nu am exact cifra. Aștept scrisoarea oficială. Nu merg nici pe elementele de surse care au apărut astăzi în presă, dar pot să zic că, totuși, evoluția sumei este una de la o săptămână, alta, a mai crescut, pentru că s-a văzut această chestiune politică din România care nu trebuia să existe, din punctul meu de vedere. Mențin ce am zis”, a declarat Adrian Câciu.

Din cele 74 de jaloane pentru cererea de plată numărul trei, 68 sunt îndeplinite, șase sunt considerate neîndeplinite sau parțial îndeplinite. Despre acest lucru, Adrian Câciu a spus că singurul jalon unde s-a lucrat a fost cel legat de numirea conducerii Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), care va fi finalizat în decembrie.

„Sunt angajamente la Comisie. Finanțezi o țară care are își asumă că face niște lucruri. Bașca că nu le-a făcut pe unele dintre ele, că de cele șase jaloane de descărcare, poate intrăm în detalii, totuși, discutăm de aproape un an de zile. Singurul unde s-a lucrat a fost partea cu AMEPIP „Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice- n.r.), cu reluarea procedurii la AMEPIP, dar nu s-a terminat, ca ai reluat procedura, n-ai închis-o și se consideră parțial îndeplinit. Trebuie să se închidă procedura. Undeva în decembrie se va închide și atunci acest jalon va fi îndeplinit”, a mai explicat Câciu.

Recomanda

2 Comentarii

  1. Sa mai aveti si voi un ban de buzunar, sa mai platiti niste „pensionari” la 45 de ani si niste bugetari de lux.

  2. Asta este cerșetorie nu guvernare. Cum dezvolți țara, așteptând bani de la UE ? Să facă un calcul ministrul ăsta să vadă cam câte miliarde se scurg anual din țară ? Când se va aplica impozitul progresiv , nu poți impozita pe toată lumea la fel (cu 10%). Nici o țară normală nu face asta. De câți ani e taxa asta unică ,și ce învestiții mărețe s-au realizat ? Nu prea se vede mai nimic, dar continuăm , România e vaca de muls a vesticilor, iar PNRR-ul ăsta ar cam trebui aruncat la coșul de gunoi. Naționalizați resursele țării și vedeți cam ce bani se scot de acolo ? Câte miliarde se sifonează din producția de energie electrică , dar gaze , dar petrol , dar păduri tăiate ? Există date pe undeva cam ce valori se scurg din țară ? Cam câți bani se scurd prin sistemul bancar ? Isărescule ne poți răspunde , ești la BNR de câți ani ? Câte zeci de miliarde s-au sifona pe împrumuturile bidon la dobânzi astronomice ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.