Cafenelele iau atitudine. Cât îți trebuie să bei o cafea?

Proprietarii cafenelelor spun că cei care lucrează de la distanță stau ore în șir la masă și, de cele mai multe ori, cumpără doar o singură cafea, conform G4media.  Ei  au luat măsuri ca să scurteze timpul petrecut la mese. 

În Spania, în Valencia, Santiago și Barcelona, cafenelele au închis Wi-Fi-ul, altele au lipit afișe pe uși care spun că munca de la distanță este interzisă între orele 8.30 și 12.30

Sunt și cafenele care acceptă clienții cu laptorui  la masă, dar pentru grupuri sau mai mulți clienți ei trebuie să se mute.

Și în Paris, Lisabona, Brighton și Berlin s-au luat măsuri. Unele localuri au interzis utilizarea laptopurilor, iar altele cer o taxă pe oră pentru cei care vor să le folosească.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

8 Comentarii

  1. Cafeaua se bea la bank in maxim 5 minute și a.ti (editat) la munca sclavetilor!

  2. Munca pe dracu. Munca inseamna sa creezi ceva, un bun fizic, tangibil, asa digital, sunt dooar sforaituri. Societatea digitala nu face fata daca nu ar exista agricultori, fermieri, producatori, constructori etc. Acei oameni trebuie apreciati, in primul rand. IT-ul este o bula pe un val al tehnologiei, insa in cazul unei resetari dure a modului de viata, ei sunt primii care o mierlesc.

  3. Agricultura se digitalizeaza si automatizeaza cu, fara numita bigtech
    In viitor cu un anumit aport adus si de inteligenta artificiala. Cu sau fara Europa si tarile dezvoltate.

  4. Numai munca fizica trebuie apreciata ? Celelalte activitati trebuie rezervate… strainilor ?
    Am rezerve fata de un asemenea punct de vedere.

  5. @Wessin y Wessin spune:
    17 mai 2024 la 11:24

    „Numai munca fizica trebuie apreciata ? Celelalte activitati trebuie rezervate… strainilor ?
    Am rezerve fata de un asemenea punct de vedere.”
    Pai munceste de acasa. De acea se numeste homeoffice si nu birtoffice. Nici aia cu munca fizica nu bat fierul pe masa din cafenea. Proprietarii au dreptate, li se blocheaza afacerea de niste pitiponci care iau o cafea si stau cu orele .

  6. Oful lor cu cafenelekr este una ca le tin locurile pe scaune ocupate si alti clienti nu mai au loc de workaholicii cu laptop.
    A doua ar fi legata tot de prima ocupantii cafenelei sunt platiti sa stea la laptop in consecinta stau si fac socoteala de la chelneri, la sefi si patroni ei trebuie dea salarii, chirie, curent, taxe pe la stat si se aleg cu bani de cafea ca nu vin familii intregi sa stea cu laptopuri si tablete, sa faca consumatie pe masura vin unii platesc minimal sa castige maximal. Patronii de cafenele sa instituie taxa pe laptop, tablete, telefon etc mai ales ca platitorii nu sunt saraci, avand din ce si cu ce plati.

    Neintelegerea pleaca de la bani. Si se rezolva la fel cu bani.

  7. La tefelisti sa le ceara in euro la restul lumii in lei. Nu 10lei cafeaua, 10 euroi, tot voteaza USR se lauda ca ei sunt proeuropeni, sa plateasca ca atare.

  8. Cred ca tipii de la @Capsa & co. fac o greseala: solutia ar fi sa scumpeasca ceasca de cafea. Mai ales ca arborii de cafea sunt în suferinta, în tarile producatoare. Si sa taxeze în pretul cafelei si folosirea ordinatoarelor (curent electric, conectare internet, etc.). @Digitaliada: si-a cauta pe net un site pornografic ori unul de divertisment, TV, youtube, plus mail-urile personale care indivizii le opereaza de prin cafenele e-o „munca” pe care-n mod sigur respectivii si-o contabilizeaza-n orele de … birou. Si tot pentru @Capsa & co: si privelistea se plateste: statul la masa pe terasa ori în calmul localului (curat si elegant), spectacolul strazii. Si alta propunere : puneti-le voi însiva laptop-uri la dispozitie clientilor. Plus ca, si nu-n ultimul rând, cafenelele sunt locuri strategice:laptopurile se localizeaza prin GPS, si cafenelele contribuie la activitatea politiei si serviciilor secrete, care, si ele, ar trebui sa contribuie la plata cheltuielilor. Plus alte secrete, pe care le stiu cafegii si singuri. O celebritate sau mai multe care sa fi baut o cafea-n local trebuie sa intre, si asta, în pretul unei cafele. Si daca nu, se deconecteaza de la internet si evita parazitarea din partea laptop-urile abuzive.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.