Ciolacu dă asigurări privind refugiaţii ucraineni

Premierul Marcel Ciolacu a dat, vineri, asigurări că România va menţine ajutoarele pe care le acordă refugiaţilor ucraineni.

El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, că în momentul de faţă există 84.000 de cetăţeni ucraineni stabiliţi în România după declanşarea războiului, pe 24 februarie 2022.

„O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni. Ştiţi foarte bine, din 84.000 care au rămas pe teritoriul României, mulţi dintre ei sunt mame cu copii, cu nepoţi, i-am încadrat în sistemul şcolar, chiar în limba maternă, indiferent de nivelul de învăţământ.

Până acum am avut un efort de la bugetul statului decontat prin fonduri europene.

România va continua să susţină Ucraina, mai ales în zona umanitară, cum este şi normal. Sperăm să nu mai avem de-a face cu un exod, cum a fost la începutul războiului”, a conchis Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. In plandemie cica nu erau bani pentru testare gratuita anti-covid dar peste noapte s-au gasit bani pentru zeci de mii de refugiati ucrainieni.

  Apropo, ucrainienii cand or sa inceapa sa munceasca in Romania? N-ar fi cazul sa inceapa si ei sa puna osul la treaba? Nu de alta, dar pana cand or sa stea in carca romanilor?

 2. Un batran roman ,ce a muncit 30 de ani pe salariul minim in Romania primeste acum la varsta neputintei de la statul roman 1281 lei
  Intrebare
  Cat prmeste pe luna de la statul roman un handralau ucrainean tanar fugit de razboi .??
  Intreb si eu .
  Ca pentru nativii romani NU SUNT BANI .

 3. Cică primarul PNL de Rădăuți o va lua in buba cu Flutur cu tot! De 5 ani se cacaie sa repare un pod de doi lei și ei nu se mișcă! Huuo liberalilor de doi lei incompetenți! Pe vremea lui Ceaușescu în construcții se lucra și noaptea! Acum libertinii petrec noaptea pana-n zori! Huuo!

 4. Covrigarul asta de Buzau ,fara prea multa carte ,dar cu tupeu si obraznicie ,isi bate joc de noi !

 5. Vrăjeală! Citez din ursar „în momentul de faţă există 84.000 de cetăţeni ucraineni stabiliţi în România după declanşarea războiului, pe 24 februarie 2022.”. Sa înțelegem că, pe lângă peste 1-2 milioane nume și prenume fabricate pe liste la alegeri, mai exista cei 84.000 cetățeni ukraineeni care nu votează în România și voi împărțiți voturile între voi?! Așa sună!

 6. Lui Ciolacu și dacă i se cere ca România să devină haznaua Europei nu zice nu. Orice e posibil după mintea sa numi lui să-i fie bine. Te apucă scârba, nu alta.

 7. Guvernul antiromânesc al României condus de fiul de securist, (editat) Ciolacu a semnat un acord de cedare a grâului către Israel.
  Ministrul Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică la Bucureşti un memorandum de înţelegere cu privire la furnizarea de grâu în situaţii de urgenţă, informează agenţia de presă TPS, citată de Agerpres.
  Potrivit sursei citate, în schimbul grâului, Israelul va furniza României tehnologie şi expertiză agricolă.
  Așadar, vom ceda grâul și vom primi la schimb ceva panouri solare și foarte multă vrăjeală.
  „În perioada actuală de incertitudine globală şi conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziţia Israelului un canal suplimentar de import, în special în situaţiile de urgenţă”, a declarat Avi Dichter.
  Cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter s-a întâlnit cu omologul român, Florin Barbu, precum şi cu liderul comunităţii evreieşti, Silviu Vexler, şi cu liderii Camerei de Comerţ şi Industrie România Israel.
  (editat) Ciuca si Ciolacul la ei acasa https://vk.com/video629036819_456240599

  Ciolanacu la Putna : – Maria Ta, ce sa fac sa ma ierte moldovenii ca i-am jignit ?
  Vocea lui Stefan : – Liceul !
  Si la Iasi pleca Ciolanacul sperand sa obtina Bacul !

 8. MDa, nicio surpriză, Ciolacu parcă e prim ministru al ucrainei, totul pt ucraina… vorbim la alegeri TRĂDĂTORILOR PSD PNL

 9. Banii pentru Ucrainieni ii laum din imprumuturi de la marele Plicurici, ca asa vrea JohannuSS

 10. Urcanii o ard pe la gratare, in timp ce oamenii cinstiti sunt la munca. Cat o sa ii mai ducem in carca?

 11. Nicule, pana îți vine mintea la cap și nu mai susții coaliția antiromaneasca de la conducerea României! E valabil ,din păcate pentru noi,toți!

 12. Uckrainii rup gratarele si sezlongurile in conditii de lux , la hotelurile si pensiunile din Navodari Mamaia-Sat!!! Sunt aproape 40.000 de ucraineni in Mamaia -Nord…Vor numai in statiuni de lux ,Mamaia, Brasov, bineinteles si Bucuresti. Unii din copiii romani se culca infometati si noi platim milioane de euro ptr a-i intretine de peste doi ani… Ce tara ar face ptr romani , lucruri asemanatoare ,daca romanii ar fi in aceasta situatie??? Ciolacu dă fara numar ,doar nu dă de la el , trebuie sa ramana cumva pe foncție…Ne-au distrus reteaua de drum si asa anemica , vezi E85!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.