Care-i explicația?

Klaus Iohannis n-a împiedicat numirea ca prim-ministru a unui om care nici măcar nu corespunde criteriilor morale și de performanță pe care el însuși le-a enunțat pentru viitorul candidat. Deci, și prin urmare, trebuie blamat că își încalcă propriile principii. Președintele K.W. Iohannis a fost ales din afara sistemului (evident că fiecare înțelege altceva când se referă la sistem – pentru mine, este complexul instituțiilor democrației originale create după „pohta ce-a pohtit“ FSN!) și nu are metehnele cu care ne-au obișnuit cei mai longevivi președinți cu care ne-a răsfățat Republica. De la bun început, o parte a presei și a centrelor obscure de „informare“ își face datoria să îl desființeze, că o face și acum, nu este de mirare. Atât doar că acum se aud de peste tot cei care sunt siderați de „capitularea“ președintelui la prima propunere făcută de șeful absolut al majorității parlamentare! Bineînțeles, vina este și a liberalilor inadmisibil de „inactivi“… Nu au venit cu nicio propunere de premier, că poate l-ar fi acceptat majoritatea…

Noi avem toate motivele să îi blamăm. Căci nu? Ne-am mobilizat întotdeauna și ne-am exprimat votul în cunoștință de cauză, nu am votat niciodată ca oile care se grămădesc spre prăpastie după cea căzută, nu am stat niciodată acasă că nu aveam pe cine alege…

Președintele este de vină că atotputernicul președinte PSD a nominalizat un devotat la funcția de premier? Cele spuse de președintele României în spiritul și litera Constituției nu erau doar cerințele sale pentru calitatea de șef al Guvernului României, era o serioasă avertizare către majoritatea parlamentară, să nu se mai joace cu soarta țării! Cine era să îl asculte? Cei care au majoritatea oferită de neparticiparea noastră la vot și de corul pe toate vocile de stânga și dreapta, care lăudaseră campania electorală de „ținută britanică“ a domnului Dragnea…

De câți ani ne-au păstorit cei care, ca diviziuni ale FSN, au avut, în fapt, majoritatea în toate legislaturile? Oare nimeni nu își amintește transformarea în partid de dreapta a unei bune părți din FSN sub oblăduirea bine experimentatului în manipulare, brav căpitan de vas cu experiențe în incendierea unui port, a inspiratului ministru al Transporturilor (și în iunie 1990!), a președintelui jucător ales ca să fim scăpați de Adrian Năstase, comunist ca și el însuși? Oare nu mai gândește nimeni și nu mai are în minte nimic din ceea ce a trăit din 1990 până azi?

Oare nu avem habar că, în timpul „onestelor“ guvernări ale emanaților răspândiți – după sfatul lui Brucan, gurul democrației românești – în toate partidele (din punctul meu de vedere cu precădere în partidele Național Țărănesc Creștin și Democrat și în cel Național Liberal) s-a devalizat economia românească creată de acest popor, cu sacrificii numai de el știute!

În cei 27 de ani de la căderea lui N. Ceauşescu am votat mereu cu „ochelari de cal“. Întâi am crezut ce ni s-a tot spus, că singurul vinovat pentru teroarea, sărăcia şi lipsa de viitor era acesta şi odioasa sa soţie. Nu am vrut sau nu am putut observa că FSN era cel care se considera autorizat să ne determine calea şi că aici erau o mulţime de „tovarăşi“, bine crescuţi la sânul comunismului de care nu voiseră să se debaraseze, ci doar să ni-l „îndulcească“.

Duminica „orbului“ ne-a urmărit mereu, şi nu este de mirare, căci, după ce în 1990 s-a revărsat ceva, din voia emenaţilor, şi în buzunarele „maselor revoluţionare“ (părţi sociale, salarii şi în perioada de stat pe străzi, acţiunile la industria naţională, cumpărarea locuinţelor etc.).

Progresiv, toate aceste bunătăţi au dispărut, începând cu lipsa locurilor de muncă, ca urmare a „privatizării“ întreprinderilor, executarea silită a celor care nu îşi puteau plăti întreţinerea, deposedarea de acţiunile care aveau valoare sau dispariţia valorii lor prin raderea de pe suprafaţa ţării a celei mai importante părţi din industrie. Ţăranii nu s-au bucurat de înlesniri, fiind o „pătură socială“ ignorată de comunişti şi de cei ce s-au „reformat“ sub presiunea celor care au cerut „jos comunismul!“. Li s-a dat pământul, în loc să li se propună ca, în calitatea lor de proprietari, să îşi gestioneze eficient bunurile cooperativelor, dimpotrivă, cuvântul de ordine transmis în toate colţurile ţării a fost distrugerea tuturor fermelor de pui, berbeci, solarii şi, cel mai greu de suportat, distrugerea sistemelor de irigaţii performante. La fel de grav este şi faptul că toate maşinile-unelte cumpărate de colectivele agricole s-au „privatizat“, ajungând în mâna foştilor şefi locali.

Ăsta a fost motivul că am votat mereu „între două rele“, iar atunci când Convenţia Democrată a fost aleasă cu majoritatea de voturi, a fost subminată pe toate căile, astfel că, tragi concluzia că a fost lăsată să câştige pentru a fi astfel discreditată definitiv. Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, care ocupase în mintea celor care nu uitaseră că acest partid, împreună cu Majestatea Sa Regele Mihai, au fost principalii actori ai luptei contra dictaturii și, mai cu seamă, a celei instaurate de sovietici ca dictatură a (lumpen) proletariatului, a fost distrus definitiv de numeroşi infiltraţi şi de structurile care nu au înţeles niciodată să se dea la o parte de la frâiele ţării, dacă tot le-au ocupat, pe 22 decembrie.

Contribuţia masei sărăcite cumpărate cu găleată, ulei sau geacă ar fi fost stopată dacă în serviciul „sistemului“ nu s-ar fi aliniat intelectuali clienţi, de dinainte sau de după 1989.

Întâmplător sau nu, FSN şi-a schimbat mereu numele, dar nu s-a scindat nicicând, rămânând „partidul unic“ care ştie şi poate face şi desface lucrurile în ţara asta.

În schimb, singurul partid istoric supraviețuitor – PNL – este ţinta tuturor atacurilor care nu mai trebuie să vie din spre PSD (total nereformat), căci au apărut partiduleţe de „dreapta“, care sunt absolut noi (chiar dacă au în frunte un Tăriceanu sau un Băsescu!!!) şi îşi asigură votanţii sătui de cei care 27 de ani au stat pe lângă puterea FSN că nici usturoi nu au mâncat! şi că au cele mai adecvate soluţii – cele pe care le-au folosit când erau sută la sută la putere – ca să facă din ţărişoara lor o adevărată şi netulburată feudă. Vă rog, oameni buni din ţara noastră, să va amintiţi că tot ce aţi muncit voi şi părinţii voştri a intrat, sub o formă sau alta, în buzunarele celor pe care i-aţi trimis în Parlament şi în Guvern în toţi aceşti ani de la revoluţie.

Știm perfect cui se datorează starea de subdezvoltare cronică în care se zbuciumă România după 27 de ani în care sPSD şi antecedenţii lui, începând cu FSN, au ocupat fotoliile din Parlament şi de la Guvern.

Ştim foarte bine cine a adunat averi de neimaginat din salariu, fie şi „nesimţit“. Știm la fel de bine de ce privatizările s-au făcut fără să se prevadă o clauză de protecţie a obiectivului privatizat.

Știm foarte bine de ce ţăranii, în disperare de cauză, au ajuns să îşi vândă pământul pe care l-au moştenit de la cei care l-au udat cu sângele lor în Primul şi al Doilea Război Mondial.

Știm, de asemenea, bine, cine a acaparat fostele IAS, în folosul cui se fac retrocedările ilegale etc.

Cu îngăduință, suntem lăsați să criticăm câte ceva, dar dacă ieșim în stradă, nu o facem ca urmare a propriilor noastre convingeri, ci pentru că „cineva“ ne plătește cu mai mult decât a plătit FSN și urmașii ca să păstreze puterea.

Prin vot, ne-am transferat dreptul de a fi stăpâni în țara noastră unei majorități de deputați și senatori care nu se califică decât prin obediență față de cei ce i-au propulsat și un dispreț absolut față de ceea ce este interesul național.

După ordonanța 13 și încercările ulterioare de a se legifera ceea ce i-a scos pe români în stradă, am asistat la o mascaradă de evaluare a guvernării, de parcă nimeni nu a văzut și auzit ce s-a întâmplat atunci când s-au făcut nominalizările premierului și miniștrilor, dar mai ales dirijarea „transparentă“ de către șefii partidelor din alianța PSD-ALDE a activității Guvernului. Lipsa de responsabilitate a celor doi președinți ai Senatului și a Camerei Deputaților, sperjuri față de țară, a produs o furtună din care doar România a ieșit complet deturnată de la stabilitate (câtă era și în condițiile de permanentă obstrucție a dreptului constituțional).
Nimeni nu se revoltă că sub patronajul celor doi președinți de partide din majoritate a fost îndepărtat în Parlament premierul numit de ea însăși. Absența bunului simț și al comportamentului corect a devenit atât de generalizată, că nu mai șochează?

Vom asista pasivi și la votarea iresponsabilă de către aceeași majoritate (aleasă de minoritatea care a participat la vot!) a unui premier care se califică prin lipsă de moralitate (și-a făcut un doctorat, plătind să copieze munca altuia!) și rezultate nule în activitatea sa de membru al guvernului demis prin moțiunea dragneano-tăriceană.

Ce să facă [reședintele Iohannis? Trebuia să respingă această propunere ca să aștepte una de aceeași natură? Trebuia să lupte de unul singur cu această majoritate susținută „principial“ de UDMR și celelalte minorități din Parlament?

Ce să facă PNL, când nu găsește aliați între partidele de „dreapta“ nou create și care au beneficiat de voturile luate din bazinul electoral al liberalilor, ca urmare a faptului că este nevoie de „oameni noi“ în politică… Trebuie să ne mulțumim cu PSD „reformat“ de domnul Dragnea și de abilitatea acestuia de a face regula jocului spre buna și deplina sa satisfacție.

Care să fie explicația că mergem mai departe și suportăm să ni se spună că, în numele democrației, vom trăi perpetuu sub dictatura majorității fără principii și fără responsabilitate față de țară?

Un președinte al României, ales de un număr record de români, nu va putea să anihileze lipsa de caracter și de onestitate a celor care s-au văzut reprezentanții poporului, dar ascultă orbește comanda bolșevică de partid!

Ne copleșește o grămadă de zerouri…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Bogdan Cataniciu 14 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.