Iohannis, titular de vorbe goale

România a avut mereu ghinionul să aleagă răul cel mai mic. N-am reușit niciodată să votăm ce ne place. Ne-am mobilizat doar să nu cumva să iasă X. Ne-am amăgit că celălalt e cel care va face mai mult și va fura mai puțin. 

În goana după voturi, politicienii ne-au promis orice, oriunde și oricând: o țară fără hoție, un lucru bine făcut, mai multă fericire, normalitate și bună-credință. Nimic concret, atunci când noi speram la „ceva”.

“România normală” e țara unde fiecare își face bine treaba. Mai puțin președintele, care e ocupat cu PE-SE-DE. «România educată» a lui Klaus Iohannis există doar pe hârtie. Proiectul asumat în campania electorală  a fost demult dat uitării. Important este să știm acum cu toții de la Iohannis ce face PSD. Niciun cuvânt despre școală, despre profesori, despre tablete, despre familii fără resurse și fără electricitate. Nicio vorbă bună pentru cei 1 milion de copii care nu au acces la educație de când s-a luat decizia închiderii școlilor. Cursurile se desfășoară exclusiv pe laptop sau tabletă, iar educația este doar pentru cine are.

Cu 300.000 de copii care nu merg deloc la școală, plus alți 40.000 care renunță anual pe parcurs, nu ne permitem luxul să nu spunem nimic.

„Educația va fi o prioritate a mandatului meu de președinte“, spunea Klaus Iohannis în urmă cu 6 ani. „Trebuie să vedem, evident, care este obiectivul nostru pe termen lung, unde vrem să ajungem? Vrem să avem generaţii pregătite pentru a deveni muncitori forestieri sau vrem să avem generaţii educate pentru a transforma România într-o ţară a tehnologiei moderne? Avem atâtea exemple că potențialul uman este unul de excepție, încât cred că este o crimă să nu poți utiliza această importantă resursă“.

Ce s-a întâmplat de atunci? Anul trecut, în decembrie, aflam cu stupoare, că 42% dintre copii sunt analfabeți funcționali. Nu știu să facă cele mai ușoare calcule și nu înțeleg ce citesc. Ce a făcut proiectul lui Iohannis #româniaeducată pentru ei?

În primul an (2016-2017), ample dezbateri.

În al doilea (2017-2018), consultări.

Iar în ultimii doi (2018-2020), debateri publice. (Rezultate pe etape publicate oficial pe romaniaeducata.ro).

Exact de ce avea nevoie școala românească. De  #4anidenimic.

Klaus Iohannis a devenit, astfel, un titular de vorbe goale.

Mai sunt 3 săptămâni până la alegeri. Timp în care vom auzi alte promisiuni deșarte.

.

Un comentariu scris de Mădălina Vasile

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

5 Comentarii

  1. Excelent comentariu! Dar nu numai klaunul e de vina, ci si lingaii semianalfabeti din MEC, in frunte cu femeia cu diploma de ” sorbona „, facuta ministru la apelul bocancilor de militian. Toti nechematii s-au apucat sa faca programe si manuale didactice proaste. Elevii sunt obligati sa studieze discipline care, chipurile, sunt adaptate necesitatilor actuale. Nu se mai face cultura generala, nu se mai citeste, iar limbajul este de redus la gesturi si onomatopee. se pregatesc, astfel, generatiile de sparanghelisti, chelneri, frizeri si caratori de marfa.

  2. De la un needecuta cine are pretentii la educatie e un mare naiv, asta asa ca nu zică lumea că nu sunt educat.
    Ps. Un om educat a-nvatat, printre altele, ca morala e un set de reguli pe care trebuie sa le respecți, ca sa ceri si altora sa te respecte.
    Ps. In jurul unui asemenea personaj needucat mișună lingaii, pupincuristii, periile de haine si de dinti, milogii, parveniții, prostocratii, analfabetii si analfabetii functionali, ramele, guzganii, viperele si-n general orice tatatoare care chiar daca are două picioare se târăște cu gândul la banii si functiile care o sa-i răsplătească mersul de cocota, cu o satisfactie demnă de o centurista aflata la limita existenței materiale.

  3. Zice autorul: „Klaus Iohannis a devenit, astfel, un titular de vorbe goale.” De ce nu spune lucrurilor pe nume, anume ca, de fapt, johanis MINTE! Ce e aia vorbe goale? Asta MINTE si nu minte INCONSTIENT, ci CU REA INTENTIE.

  4. Nu prea se poate vorbi de doua rele oferite romanilor ca variante de vot. Vina lor ar fi doar ca in loc sa-l voteze masiv din primul tur pe un al treilea mai breaz de pe lista, pun botul la cei doi pe care-i stiu din start finalisti. Isi justifica mereu fapta afirmand ca nu au vrut sa-si iroseasca primul vot. O fi si asta o logica. Dar mai toti habar nu au ca cei doi finalisti sunt oamenii securitatii. Aceasta castiga oricum. Cat despre votanti, oricat de scoliti de top ar fi, tot intre cei doi oameni ai securitatii ar alege in final.

  5. Dacă în loc de „România educată” programul s-ar fi numit „România dresată”, se supărau tefeleii, intelectuali cu toții, cu 1 bucată opinie politică, importată din Suedia.
    Și chiar nu putem spune că programul „România dresată” n-a avut succes.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.