Donald i-a dat o șapcă, Joe îi caută o slujbă!

Se apropie alegerile (de toate felurile) și colonia România și Casa   Albă pregătesc “extragerea” chelnerului colaboraționist Klaus Iohannis și răsplătirea lui cu o funcție călduță pe unde mai e loc. A vândut România  la bucată, a cumpărat arme de miliarde (cu banii înainte!) de la “partenerul strategic”,  nu a ieșit din cuvântul lui “Sleepy Joe” și trebuie să i se dea un ciolan de ros la final de mandat. S-a întâmplat înainte cu “cucuveaua” Laura Codruța Kovesi, pusă șefă peste Parchetul European pentru “serviciu credincios”!  Sau cu Iulia Motoc, fosta judecătoare la Curtea Constituțională a României, “transferată” la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), după ce a executat ordinul de a-l salva pe securistul băsescu (cu litere mici!) de la demitere.

Marea problemă e că președintele nostru turist nu e bun la nimic! Visează să fie pus șef la NATO, dar căciula e prea mare pentru capul lui. Trump i-a dat o șapcă! Poate ca adjunct, în locul “prostănacului” Geoană, ar fi mai potrivit. Ministru de Externe la Uniunea Europeană i-ar conveni înălțimii Sale, dar nu are habar de diplomație sau de politică externă. Ar mai ai fi o problemă: odată cu terminarea celui de-al doilea mandat, Klaus nu mai e folositor și trebuie aruncat peste bord, așa cum s-a întâmplat cu Marinaru’! Soluția de avarie ar fi o poziție de chelner sau de portar la Casa Albă! E înalt, sănătos, odihnit, plimbat și dă bine la televizor! Singura problemă ar fi că e leneș   și nu-l văd să se scoale cu noaptea în cap să facă mezanplasu’, să piardă nopțile lângă dormitorul prezidențial sau înghețând de frig la poarta Casei Albe!

Mulți nu știu că americanii nu dau doi bani pe slugi. Le folosesc ca hârtie igienică și trag apa după ce și-au atins obiectivele. Au făcut-o în Irak cu Saddam Hussein și, mai nou, în Afganistan, de unde au plecat cu coada între picioare, după ce i-au abandonat pe colaboraționiștii locali, care i-au servit de 20 de ani! Până și aliații NATO, francezi sau italieni, au fost nevoiți să se descurce singuri! Mai țineți minte retragerea în derivă a soldaților americani, avioanele încărcate cu ce se mai putea lua și cu localnici agățați de aripi căzând în gol? Erau slugile și familiile lor, abandonate de americani în mâinile talibanilor. Toți știau că și urmează execuții în masă și au ales să se sinucidă, plătind cu viața trădarea.

Între timp, în capitala americană Washington D.C., ambasadorul Andrei Muraru (zis “păduchele”) a pus de o mare sindrofie la aniversarea a 20 de ani de la aderarea României în NATO, iar Mircea Geoană (alias “prostănacul) a lansat, Universitatea Harward, cartea „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”, care “s-a bucurat de un public extraordinar”, a scris Geoană pe contul lui de Facebook.

“Români stabiliți în Statele Unite, studenți, tineri entuziaști și personalități academice mi-au făcut bucuria unui dialog deschis despre provocările actuale și soluțiile pe termen lung. Așa cum vă spun de fiecare dată, am încredere și sunt optimist, când stau de vorbă cu românii, indiferent că sunt în țară sau străinătate. România are viitor pentru că are cetățeni valoroși, puternici și determinați să schimbe soarta națiunii noastre”, am încheiat citatul.

Numai că “românii stabiliți în Statele Unite” sunt beizadele trimise la studii în America pe banii părinților sau câțiva “români de succes” care ling clanțele Ambasadei României la chiolhanurile cu mici, sarmale, bere sau șpriț oferite de chelnerul de serviciu Andrei Muraru! Evident, din lista invitaților au fost săriți jurnaliștii româno-americani premiați de fostul ambasador Sorin Ducaru pentru contribuția lor la intrarea României în NATO (vezi scrisorile adresate ziarului New York Magazin și sus-semnatului, plus medalia acordată de fostul ambasador al României la Washington, D.C.).  O mare diferență de clasă între profesionalismul fostului ambasador Ducaru și obrazul gros al lui Muraru, la rândul lui sluga locatarului de la Cotroceni!

Cât despre Klaus Iohannis, Donald Trump i-a dat o șapcă, Joe Biden îi caută o slujbă! Mă tem că Primul Turist al țării va rămâne cu ochii în soare!

Corespondență din New York de la Grigore L. Culian

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 35
Grigore L. Culian 185 Articole
Author

22 de Comentarii

 1. Atâta manipulare cu credința, democrația, știința, educația etc, încât Dumnezeu nu mai înțelege nimic și nu-și mai poate aplica legile lui asupra Omenirii și de aici sfârșitul.
  Adică o lume scăpată de controlul lui Dumnezeu își va afla sfârșitul în curând, românii primii.

 2. Astăzi e ziua celor ce nu muncesc!…ziua profesorului pensionar!…vă dați seama că postul de profesor de fizică a fost blocat 27 ani..?..
  Trăiască 1 Mai ziua celor ce nu muncesc!…în frunte cu pensionarul din sibiu!…

 3. Hristos a înviat!
  Adevărat e manipulat!

 4. Asteptam mielu de Paste,facut treaba,lovit dictatura…

 5. Asta este de cand lumea si pamantul; slugile sunt folosite doar temporar. Cand nu mai ai nevoie de ele, iti faci nevoile pe ele.

 6. buna?
  vrea slujba? sa se ocupe DNA pentru a-i gasi o slujba !

 7. Geoana a participat recent la un eveniment cultural organizat de tineri romani din Chicago. Toti l-au inconjurat cu respect si admiratie desi nici unul din ei nu este vreo beizadea de securisti ci sunt romani normali care muncesc tare in America.

 8. Ca să-l scoată „neșifonat”, sa se spună ca ineptul iohannis a renunțat pentru o fonctie, mai importanta, stapanii ii vor găsi o slujba de turist pe la onu sau bruxelles. Nu de alta, dar dacă sta prin SUBcolonie s-ar putea sa i se redeschidă și dosarele penale!

 9. Iohannis spera și el la metoda Lulutza, adică sa refuze ceilalți postul la NATO și sa rămână, de nevoie doar el. Se poate, pre greu si e complocat, dacă asa ar vrea americanii. Nu nemții!

 10. Domnu’ draga, matale crezi cumva ca Licuriciu’ ar permite ca unu’ cu osatura la el sa ajunga sef pa colonie? In rest, io nu prea m-as lauda cu intrarea in NATO, ca prea ne-a adus si sekuritate si prosperitate cu bascula de nu le mai putem duce. Basca ze dimacrasi of UE, care ne-a cocosat cu bunastarea.

 11. Cand te deplasezi cu lianul in jungla…capitalista, precum Tarzan-ul Secu externe mi se pare normal sa urasti atat arborii, cat si lianele!!! Jungla te-a adoptat generoasa din copilaria conspirativa si tu sa o urasti si la maturitate mai mult ca oricand, o URA VISCERALA, de un ATAVISM instinctual, animalic…

 12. Da bre,.Ai priceput ceva, dar repeți figura.. Uite cum duci urne record la ”diaspora”.. Clar figura e folosită pentru fraudare.. De altfel pe ”diaspora” doare exact in koița stîngă de care mafiot borfaș apucă un fotoliu la romanika..

 13. „o lume scăpată de controlul lui Dumnezeu își va afla sfârșitul în curând”

  Mare noroc pe noi ca NU Exista, ramaneam cu unii ca tine.

 14. Universitatile Americane sunt in flacari (anti-Israel)- voi insa taceti ca porcul in lanul de porumb.
  Nu vreti sa suparati stapanii.
  Toate astea s-or razbuna odata.

 15. Camarazii lu Tarzan sunt din aceeasi JUNGLA/PADURE, cu deosebirea ca sunt alte specii de mamifere si de aceea rag amenintator unii la altii…Se acuza reciproc ca sunt SLUGI, eu le zic SCLAVETI pentru ca TOTI se supun aceluias COLONIALIST IDEOLOGIC, Cominternul care promoveaza de peste un secol IDEOLOGIA GENOCIDULUI MARXISTOID/BOLSEVICOID/NAZISTOID/LEGIONAROID!!!
  Unii RAG TRILURI RASPUTINOIDE, altii „antirasputinoide”…

 16. Ce sa-i faci dacă te uzi pe pantaloni, ca atâta poți, si-a dat lumea seama cat de ” dotat ” esti, si ai primit ce-ai meritat, multa multa UE.
  Apoi i s-a trezit neuronul prohabian si a cerut pensionarea, deoarece i s-a explicat ca locul e liber.

 17. După ‘zece ani de vacanță’, 75% din indemnizația președintelui Romăniei, locuință pe viată, pază SPP și o pensie de profesor credeți că îi mai pasă?!

 18. johansky a fost un candidat oferit poporului roman care l-a ales de buna voie si nesilit de nimeni…este si a fost liderul romaniei …o tara cu 44 la suta analfabeti functionali si rerstul pupatori de moaste …sa fie poporul romanesc fericit ca nu e ucrainian …pina una alta.cind esti angajat si primesti leafa plus …in cazul lui johasnsky viitorul lui e sigur …vezi marinerul dinaintea lui…o nulitate…care a visat la …importanta …intelectualitatea cita mai e in romania se prostituiaza…

 19. Un parazit trăiește foarte bine din munca a o sută de analfabeți! Ce, stăpânii de sclavi de acum un secol erau mai deștepți?

 20. slujba?
  -Curator,
  cica se mai deschide un muzeu in Bucuresti,
  „Vila din Aviatorilor, care i-ar fi pregătită lui Iohannis, secret de stat …”

 21. „Vila pregatita” este improprie pentru a fi folosita ca locuinta. In plus, nu poate fi asigurata paza unui fost demnitar. Dar pelicanii inghit orice le arunci.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.