Cei mai bogați români cumpără de la italieni

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Cemacon SA, parte din Grupul Pavăl Holding, intenționează să preia compania Euro Cărămida SA. Cele două companii sunt, în principal, producători de blocuri ceramice.

Grupul Pavăl Holding este deținut de cei mai bogați români, frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman. Conform Forbes, ei au o avere de 13 miliarde de lei și au, pe lângă lanțul de distribuție din bricolaj, și investiții în domeniul imobiliar.

Euro Cărămida SA este un business de 72,9 milioane de lei în 2021 și un profit de 18,1 milioane de lei deținut de mai multe entități juridice și persoane fizice cu cetățenie italiană.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4549 Articole
Author

10 Comentarii

 1. „Euro Caramida SA” cumparata de „Grupul Pavăl Holding” !! Mai lipseau (respectivii sint putin plecati dintre noi …) „Trita Fanita SpA” si „Culita Tarita GmbH” ! Simtul ridicolului, lipsa !

 2. Cumpara de la italieni? Dar aceasta firma nu e romaneasca? Dupa nume pare a fi romaneasca! Cat despre acesti frati, brava lor, se mentin in parteneriat seriosi.

 3. Chiar daca ai noroc shi de numai in o generatzie sau doua ajungi bogat ramane in minte slabiciunea sarantocului „ce nu am avut eu cumpar”. Pentru familia mea marunta pastrarea banului are valoare nu nimicuri de moment.

 4. oamenii „bogati” ai Romaniei sunt oamenii securitatii. fara aranjamentele cu securicii stat-in-stat nu faceau o para chioara! „sa nu ma intrebi niciodata cum am facut primul milion”.

 5. Marin@ De 30 de ani se duce o campanie suspecta impotriva investitorilor romani desi jaful in ultimii 30 de ani din Romania a fost facut de catre firmele straine cu ajutorul politicienilor si securistilor romani. Dedeman a inceput sa deranjeze firmele de bricolaj straine si prin repatrierea acestei fabrici de caramizi devine un concurent pentru firmele straine din domeniu. In prima faza campania incepe cu o etichetare a celor pe care vrem sa=i discreditam. S-a umplut tara de seccuristi, putinisti, antieuropeni, antisemitisti, etc. Cat despre OMV, Bechtel, EADS, ALRO, etc. mai piano sa nu-i suparam pe straini.

 6. @ marin : Fratii Paval sunt doi suceveni ( normal!) cu scoala pe bune, inteligenti si harnici care in peste 20 de ani au construit un imperiu. Au plecat de la zero iar rezultatele au aparut dupa ani de rabdare si perseverenta. Ar fi cazul sa predea stafeta copiilor iar ei sa intre in politica facandu-si un partid curat, fara securisti. De astfel de oameni are nevoie Romania esuata.

 7. Aiurea! : oamenii securimii. daca nu cotizau nu „prosperau”. securitatea te sufoca din fasa daca nu cotizezi. visati frumos… Iubesc Suceava. Oameni deosebiti acolo. dar neneii astia a fost lasati pe „culoarul banilor” de securitate cand au inceput sa iteasca capetele.

 8. Or fi, dar sunt securisti destepti si cu carte nu ca cei ai tai. Asa erau securistii si oamenii lor pe timpul lui Ceausescu, inteligenti si instruiti la varf. Dupa care au fost inlocuiti cu oastea lui Imre Magureanu.

 9. Ar trebui să fim mult mai preocupați de seriozitatea afirmațiilor pe care le facem în spațiul public. Întrebarea firească ce se poate pune față de afirmațiile injuste și chiar insultătoare făcute în comentariile de mai sus referitor la modul în care au reușit acești antreprenori români să-și dezvolte afacerile, pentru care merită respectul nostru și toată lauda, ar trebui să fie aceasta:
  Oare cum v-ați simți voi dacă ați fi în locul acestor oameni și ați primi asemenea ”aprecieri” știind că ați muncit enorm pentru a pune ban lângă ban, ați dormit de multe ori pe apucate pentru a isprăvi treaba sau poate chiar nu ați avut somn de grijile și stresul zilnic ori v-ați neglijat familiile datorită atâtor probleme pe care le ridică organizarea și administrarea firmelor ? Eu cred că v-ar deranja și ați gândi negativ la adresa celor care fără nici o dovadă vă impută fapte nereale, născocite de imaginația lor prea ”bogată”.

 10. @ titel… bine spus.
  Romanii cu bani nu au fost lasati sa puna mana pe domenii economice romanesti. Strainilor le-a fost teama ca banii romanesti vor intra in jocul
  Politic romanesc si vor hotari politica economica si sociala a Romaniei.
  Premiata de americani Kovesi si Basescu au terminat clasa romanilor cu bani ce puteau dicta politica Romaniei.
  Priviti la acest caz si priviti la…Piturca. Tipul a dat cateva milioane baiatului sa faca si so o tranzactie. I-a deranjat pe marii mafioti ce pusesera mana pe tranzactiile de echipament medical in pandemie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.