”Puterea aparține statului paralel, iar asta e bine”

”Statul profund există, este real”, a spus Dominic Cummings, consilier al fostului premier britanic Boris Johnson. În viziunea lui Cummings, unul dintre arhitecții campaniei pentru retragerea Marii Britanii din UE, ”statul profund” este deseori „foarte bun, sensibil și inteligent”. Statul profund este format din oficiali cu experiență care încearcă ”să-i oprească pe idioții aleși să facă lucruri groaznice”. Fostul consilier al lui Boris Johnson consideră că acest lucru a fost evident în timpul restricțiilor din perioada pandemiei, când ”statul profund” i-a pus bețe în roate, în beneficiul țării, ministrului Sănătății, un politician ales, adept al unei politici foarte dure a restricțiilor și vaccinării.

Presa a relatat deseori despre dezacordurile dintre miniștri în ce privește politicile anti-Covid, spune Cummings. ”În realitate, aproape întotdeauna, acești miniștr nu aveau nimic de-a face cu ceva important, iar deciziile erau luate aproape integral de oficiali care nu primeau nicio indicție de la miniștri”.

Potrivit lui Cummings, consilierii privați ai miniștrilor iau 99% din decizii, iar singurele decizii importante luate de politicieni aleși aparțin premierului și ministrului de Finanțe, însa aceste decizii sunt puține la număr.

Întrebat dacă este justificat conceptul de ”stat profund”, Cummings a spus: ”Este vorba despre instituții bine înrădăcinate, care controlează practic uriaș de mult din tot ce se întâmplă, cu un control democratic nul sau cu zero înțelegere și cunoaștere”.

Firește, sunt conspirații despre Statul Profund, însă trebuie să fim foarte precauți și să decelăm lucrurile. Statul Profund este real; controlează majoritatea lucrurilor care se întâmplă în guvern și cei mai mulți oameni aleși nu înțeleg și nu se implică în ce se întâmplă – este o realitate.

Însă asta nu înseamnă că toate lucrurile despre care citim se întâmplă datorită Statului Profund sau că este o conspirație a oficialilor împotriva politicii democratice. Trebuie să analizăm totul de la caz la caz.

De aceea acest concept este periculos, pentru că încurajează ideea unei conspirații generalizate împotriva politicii democratice. Avem mulți oficiali buni, sensibili și inteligenți, care înțeleg mult mai bine despre ce este vorba decât idioții care sunt aleși (…) Calitatea aleșilor este atât de proastă în guvernele occidentale, încât treaba este făcută de femei minunate de 30 de ani. Însă consecințele pe termen lung ale acestei situații este că aceste instituții sunt extrem de învechite și tind să se întărească în permanență. Nimic nu se poate schimba, nici Statul Profund însuși”, spune Dominic Cummings.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26

43 de Comentarii

 1. Tocmai ne-a aratat cat valoreaza democratia = s-au urinat in capul democratiei. Si la noi si la amerloci este la fel cu singura deosebire ca statul profund american ia descizii si pentru Romania si nu-s deloc sensibili sau inteligenti.

 2. Aha deci oameni nealesi care nu raspund in fata nimanui este buni, da cei alesi de oameni in functie de ce planuri de guvernare au este rai si prosti. Am inteles sa traiti domn Comisar, vreti si o carte rosie si un telefon rosu prin care sa da-ti ordine?

 3. „Calitatea aleșilor este atât de proastă în guvernele occidentale, încât treaba este făcută de femei minunate de 30 de ani.”

  Co-rect, la 30 de ani nu-s babe. Viitorul ESTE feminin !

 4. Statul „profund”…”paralel” inseamna serviciile secrete infestate, ocupate de alogeni paraziti, adica de evrei, de iudeomasonii globalisti satanisti…ca lupii la oi prin minciuna viclenie si „valori” occidentale !
  Asta e adevarul !
  Trezeste-te!!!Ridica-te!!!
  Imparatul e gol !!!

 5. ” încearcă ”să-i oprească pe idioții aleși să facă lucruri groaznice…
  Calitatea aleșilor este atât de proastă ”

  Inainte de-a fi Gica-contra, incercati sa negati afirmatiile de mai sus. Priviti la parlamentu rumunesc… Dar pot sa dau exemple despre idoti si dinn Bundestag daca vrei. Cel mai elocvent si recent exemplu fiind Analena Baerbock care a declarat IN PARLAMENTUL EUROPEAN ca Germania este in razboi cu Rusia. Iar daca este Germania este si Romania ca membru NATO. V-ar placea sa mergeti pe front sa crapati ptr astfel de tari, idioti?

 6. „Analena Baerbock care a declarat IN PARLAMENTUL EUROPEAN ca Germania este in razboi cu Rusia.”

  Iart-o, n-a putut sa minta !

 7. Hopa, Mitica! Tocmai ce ne spunea un director de pe la faizar cum creează tulpini noi de covid, adicătelea fac un virus in laborator, îl injecteaza la maimuțe și apoi il recolteaza de la maimuțe și-l împrăștie în comunitatile umane. Deja au vaccinul creat! Așa s-a întâmplat cu liliecii. Așa se explică de ce au fugit acasă cu documente clasificate Trump, Bideu și Petrov!

 8. Gretos si jenat. Cine ne conduc? O gramada de mafioti si criminali.

 9. statul in functie de conducere pe perioada indelungata creaza impresia ca esti indreptatit sa conduci…
  vezi cazul nancy pelosi…..youtube.com/watch?v=WrdqYRyCadE
  vedeti ce se intimpla si cum se creaza statul paralel….
  hoasca isi aducea si nepotzii in cercurile puterii de mici
  si astia-s fruncea democratiei…
  mizerie

 10. Alesii democrati NU au nicio raspundere. Prostimea crede ca ei se sperie de moarte la Votare…Nu se sperie, chiar daca pierde, inlocuitorul e acelasi drac…..Singurii politicieni are raspund de faptele lor sunt asa zisii Dictatori. Oricine a auzit ca astia nu o termina bine, nu mor de batranete ….De aceea Britanicii au creat Democratia actuala zisa tip Westminster. Pentru ca Puterea sa ramana la Dictator cu Statul lui paralel de meseriasi, dar dictatorul sa fie ocrotit de furia multimii care e dirijata diversionist inspre Alesii poporului care …..nu au nicio raspundere.

 11. Foarte interesant ce spune consilierul dar părerea mea este că „statul profund” aranjează că „aleșii” sa fie proști că să aibă pe cine manipula.

 12. @tomlin
  s-au dus vremurile Reginei si ale Goldei Meir,
  hoashtile alea care erau sa ne bage in ww3:
  acum sint incorporati si aia micii,
  E MAI RAU!

 13. LMAO, „femei competente sub 30 de ani” (si peste)… le vedem in premiera Finlandei, fosta premiera a Suediei, Baerbock, Liz Truss, Vicky „Fuck the EU” Nuland, Kamala Harris, Jacinda Arden (NZ), Christina (my granddaddy was a nazi) Freeland, Christine „financial fraud” Lagarde, Van der Lying „Pfizer”, Georgia Meloni… in politica nationala si internationala, poti sa le numeri pe degete pe alea competente.

 14. Omul are dreptate! Cum să-l lasi pe Dragnea, Marcel, nicu să ia decizii?Trebuie să fii nebun! Asta e. Suntem pe cont propriu?

 15. Cand cineva ca „Bojo” sau „Lud”(Ludovic) al nostru se misca cu dezinvoltura in medii si anturaje antagonice e sigur ca are ghostwriter de 30 de ani, unsa cu toate alifiile; atunci cand genul de relatie se poate teoretiza se numeste stat paralel.

 16. Aștept momentul în care statul paralel sa se prezinte în concurs la paralele inegale după care sa evolueze la bara sau la sărituri. Dar cum statul paralel nu e dispus sa riște pe un diametru e 8 cm. suntem convinși ca va continua sa participe la campionatul întunericului satanist. Pana va ajunge lumina sa le invadeze terenul de joc vor continua sa facă din regulile întunericului esență lor pământena.

 17. QED.Ce s-o mai lălăim, Externela unui istoric ales din branșa lor drept cel mai bun dintre ei, cu psihologia peste, la economie un afacerist, cel mai tare, recunoscut de breaslă, idem la Energie, Finanțe, Apârare samd iar baza breslei, cetățenii ocupați în domeniu îi aleg pe cei mai pricepuți care vor fi și dascăli pentru cei de sub ei si vor înainta în grad cât vor putea, având puncte pe meserie și morală și privilegii pe măsură dar care se erodează în timp și trebuiesc întreținute Astfel nu vor putea fi contestați și nici nu vor avea monopolul unei puteri care aduce răspundere reală și obligații, nu numai privilegii și unde se vor lupta pentru performanțe, având în spate si cei mai buni consilieri.Altfel, care sunt criteriile pentru care alegi vreun buhăit la, hai să zicem, ministerul e
  de Interne? Barba? Forma dovleacului? Freza? Palavrele scrise de alții? Politica e bună într-un trib de 30-50 de oameni unde toți îi cunosc pe toți, altfel e o fentă de care fraierii se prind cam greu.

 18. Grecii au inventat democratia acum 2000 de ani. 2000 de ani au terebuit sa treaca pt ca ea sa fie pusa partial in aplicare. Nu uitati de antisemitism, rasism si misoginism.In 1940 femeile in marele imperiu britanic nu aveau voie la facultate. Negrii in 60 nu aveau voie in transportul in comun si restaurante. Dupa 100 de ani ne-am plictisit deja? Si ne mai dam eruditi si occidentali si-i criticam pe Putin si Erdogan ca sunt dictatori? De ce nu se pun praguri si conditii pt a evita sa ajunga prostimea la conducere? Se zicea ca la comunisti conduc tractoristii? Se pare ca in UE tot ei? Nu e chiar asa cumetre sociopat. Nu sunteti voi in stare sa va integrati nu e lumea chiar atat de proasta. Cu exceptia UE din ultima vreme si a SUA tot din ultima vreme lumea a avut conducatori si nus-a dus in cap. Sictir!

 19. @Ghro
  ha,ha,ha!
  Mi-ai luat lista de limba! Poate meritau si romancele citate, macar turma lui Basescu.
  Mai-mai sa fim trecuti la misogini, dar se opun „barbatii” breji:
  biden, macron, scholtz, trudeau, draghi, charles iii, al gore, john kerry … si ultimii pe lista: johannis, hellvig, ciuca etc
  Astia nici nu merita majuscule.

 20. Arabia Saudită nu mai folosește dolari pentru a plăti petrolul

  Arabia Saudită este deschisă să discute despre tranzacțiile cu alte valute decât dolarul american, potrivit ministrului de finanțe al regatului ei.

  „Nu este nicio problemă să discutăm despre modul în care ne vom rezolva acordurile comerciale, fie în dolari americani, în euro, în riali saudiți”, a declarat ministrul saudit de finanțe, Mohammed Al-Jadaan. „Nu cred că dăm deoparte sau excludem orice discuție care va ajuta la îmbunătățirea comerțului în întreaga lume”.

  Scopul Regatului, care vizează consolidarea relațiilor cu parteneri comerciali importanți, în primul rând cu China:

  „Avem o relație foarte strategică cu China și avem aceeași relație strategică cu alte țări, inclusiv SUA, și dorim să o dezvoltăm cu Europa și alte țări care doresc și sunt capabile să colaboreze cu noi ”, a spus Al-Jadaan. spus.

  „Apus de soare pentru petrodolar… și zori pentru petroyuan”.

 21. statul profund” este deseori „foarte bun, sensibil și inteligent”. Statul profund este format din oficiali cu experiență care încearcă ”să-i oprească pe idioții aleși să facă lucruri groaznice”. zice Dominic Cummings, consilier al fostului
  premier Boris Johnson.

  Dar in România e pe dos! Statul paralel este partas la toate jafurile si tradarile de țară.

 22. Cand mai lingeti mult cuvantul „democratie” si valoarea lui, amintiti-va de ce spune astia, se ….. pe ce vreti voi, nici macar politicienii pe care ii votati si aveti impresia ca va reprezinta, nu iau decizii fara sa primeasca indicatii de la ce era in trecut „Secu”

 23. Ce să zic? Nu știu exact. Dacă România e jefuită în halul acesta sub mărețul management al „statului subteran secret” imaginați-vă cum ar fi dacă ar conduce-o cu adevărat unul ca Jeohhaniss sau ca Băsescu. Primul ar transforma țara într-o pârtie de schi de la București până la Sibiu iar al doilea într-o distilerie. Mai bine cu serviciile…

 24. Cummings e cel ce statea la spatele lui Johnson, consilier. Tipul si-a dat seama ce picioare de lut are un imperiul cladit pe minciuna. In tabloidele britanice aparea Cummings lucid privind la o clasa de politicieni corupti ce beau, se drogau, minteau si jefuiau britanici de rand. Seful lui, Boris, bea in plina pandemic, scria cecuri pt amanta scandinava sa isi dezvolte afacerea, isi parasea nevasta de o viata. Hancock, ministrul sanatatii isi freca consiliera sud-americanca sub o camera de luat vedeti intr-un spital si incheia contracte pe firme interpuse pentru achizitionarea de echipament medical in pandemie.Acum dupa ce si-a luat 2 milioane apare in showuri si rade in fata tv.Urmarit de un englez pe metroul londonez si intrebat de ce a obligat o tara intreaga sa se vaccineze a fugit la politia.
  Javid, un alt opportunist numit ministru sanatatii de Johnson doar timp de 3 luni a impus britanicilor din serviciile publice sa se vaccineze daca nu isi pierd slujba. A sfarsit demis pt ca medicii si personalul medical nu au vrut asta. Astazi tupeistul apare si le spune oamenilor de rand SA PLATEASCA DACA VOR SA FIE VAZUTI DE UN MEDIC LA URGENTA, SAU SA FIE VAZUTI DE UN MEDIC DE FAMILIE.
  Va intreb un lucru…UNDE E CORUPTIA? IN ROMANIA?
  Cummings si-a dat seama ce clasa politica conduce mica Britanie si cat de corupt e acest sistem.
  Sa mai vorbim despre nemaritata Patel ce a crezut ca imperiul britanic face ce vrea si poate lua emigrantii si expulza in Rwanda platind 2 lei africanilor? Asta in timp ce pe usa din dos incheia acorduri cu India patria mama sa isi aduca „radacinile” din patria mama iar azi indienii au ridicat cifra la 500.000 pe an, ca niciodata in istoria GB? Asta ca europenii nu au mai fost buni .
  Va intreb acum, romanii mei: daca facea unul numit Dragnea toate astea in Romania, ce ii faceati?
  Vreti sa vorbim de articolele din tabloidele britanice in care se mentioneaza de cocaina din WC-URILE parlamentului britanic?

  • Corect.Am avut o problema si am petrecut 5 zile intr-un spital NHS (am platit un taxi si la dus si la intors,fiidca ,,ambulanta” era in greva si nu am fost considerat ,,prioritar”.
   Marea majoritate a staffului sant indieni,de la infirmieri pana la doctori,inclusiv asistentii medicali.Unii dintre ei lucrau in Dubai cand au fost recrutati si abia asteapta sa termine contractele si sa se reintoarca acolo.Volum de munca enorm,si mult mai prost platiti decat stafful permanent al NHS

 25. Nea gealu, în Grecia de zsăși, numai ăi bazați aveau drept de vot, polis tikia(treaba cetății) era ținută de un mocofan scos în șuturi dacă n-avea grijă de ordinele date de arhoni.Și dacă comentai în agora o făceai mai cu sfială și pe cont propriu .Nu unul s-a trezit luat la bani mărunți pentru că a măcănit aiurea.Democrație e printr-un cantan șvaițer unde primarele e schimbat la 4 luni daca nu place.Ststul n-are ce căuta în multe locuri.Imperiul unde soarele nu apunea vreodata s-a ținut decenii cu 5% impozit.După 2 războaie a ajuns la 40%pe un rahat de insulă.Mai citește si tu înainte să te mănânce degetele.Și nu numai NYT, că aia te mint, daca nu te-ai prins.

 26. Statul paralel poate fi alt stat dujman Romaniei. Poate fi chiar Izraielu Ameruca Ungarua Rysia.
  A ajuns paralel dupa revolutie cand puterea in Romania a fost preluata de 3 presedinti evvrei. Iliescu Constantinescu si Basescu. In 30 ani industria Romaniei a fost facuta praf. Toate cu complicitatea armatei si politiei.

 27. De fapt sunt DOUĂ STATE PARALELE si nici unul nu e bun,pentru ca amândoua sunt paralele cu legile lui DUMNEZEU.

 28. Aleșii (unii dintre ei) sunt idioți, o.k.! Dar garantează cineva că minunații funcționari de 30 de ani nu sunt la fel de idioți?!
  Vai, calitatea aleșilor…este exact cât calitatea poporului care alege; la fel și calitatea funcționărimii, de unde alta?! Până una-alta, între un politician „idiot” ales, care are o anumită răspundere, chiar și doar politică, dar are, permanent aflat sub reflectoare și un funcționar presupus „inteligent” fără să-i fi cuantificat nimeni inteligența, fără răspundere, ascuns în subteranele acestui „stat paralel”, ei bine, prefer politicianul. Chestie de logică! Da, democrația s-a degradat, calitatea liderilor este din ce în ce mai slabă – dar s-a degradat pentru că toată societatea este în plin proces de degradare! Învățământ superficial și valori inversate (orice, numai fără muncă să fie!) conduc la absolvenți slabi, care, la rândul lor produc alți absolvenți slabi când ajung să profesori la rândul lor, absolvenții slabi ajung politicieni (și funcționari) și promovează politici educaționale, economice etc. proaste și roate se învârte mai departe… este aproape un perpetuum mobile! Părerea mea este că degradarea și disoluția a ceea ce cândva se chema civilizație occidentală (sau iudeo-creștină), cea cu rădăcinile în filosofia greacă, dreptul roman și creștinism este de neoprit! Democrația nu-i rea dar trebuie să faci efortul de a o întreține! Când Occidentul este prea leneș ca să-și ude grădina, copacul libertății (democrației, implicit), se usucă! Or să vină alte sisteme, niciunul mai breaz decât hulita democrație dar mai pe placul naturii (încă) atavică a omului: dictatura, controlul, scalvia, violența – sunt adânc săpate în gena noastră în timp ce democrația este un sistem artificial, creeat de om cu efort și înțelepciune! Așa că, înapoi la peșteră, este mai comod!

 29. Femei minunate de 30 de ani = sorosiste care nu au facut nimic util la viata lor vin din ONG-uri sau au facut o aiureala de master sorosist. Apropos e plin UE de femei minunate ministre la…aparare care habar nu au de armata, arme etc. Puse pe principiul „sa promovam domne femeile fir-ati ai naibii de misogini rasisti” si care trebuie sa vorbeasca la cinci secunde cu un consilier evident si ala sorosist pentru ca habar nu au ce spun. Ultimul exemplu e ministra apararii a Germaniei care a zis senina ca suntem in razboi cu Rusia.

 30. Si ca sa o dam pe scurt: Cummings si-a dat seama ce inseamna sa lasi un fost imperiu pe mana celor mai mari corupti, hoti, drogati, curvari si betivani. Ceea ce a inteles Cummings privind la acesti oameni de nimic este ca trebuie sa fie cineva care sa le spuna sa se opreasca din nebunia lor. Si cand i-a spus-o lui Johnson a fost demis. Cummings a crezut ca el face parte din „statul paralel” dar din ce vedem Boris e folosit de altii mai mari decat paralelul Cummings si, asa cum vedem in ziarele de azi minte in continuare ca un neghiob aducandu-i acuzatii lui Putin. Folosit de marii papusari, un mincinos credul. Pe cine sa crezi?

 31. @Tex Willer

  Explica-le tu romanilor ca in lumea asta at large dolarul nu mai e “dolar” .
  Si asta nu doar deoarece : inflație, deficit, ~31 trilioane dolari public debt nesusținută de nimic plus cam încă pe atât private debt.
  Asta mai ales deoarece moartea încrederii in dolar/euro, in încrederea in faptul ca dolarul/euro/yenul tău de azi va mai rămâne al tău si mâine.
  Dar cum motivele sunt multiple (mai are aici un merit si hăituirea sa in justiția din USA a lui MbS) hai sa nu ne certam aici.
  Si nu n-o sa petro-yuan, petro-yuanul e o moneda intermediara , mai devreme sau mai târziu BRICS+ va trebui sa găsescă o soluție si aici, părerea care a conta cel mai mult va fi cea a Indiei care pe moment încă n-a fost futa-ta suficient de americani ca sa se apuce sa se gândească serios la asta daaaaa tic-tac, tic-tac ce ii mai mănâncă in cur pe americani ce ii mai mănâncă in cur ca sa o sancționeze pe India ca sa o convingă sa sancționeze Rusia ce ii mai mănâncă in cur.

  Ca ce crezi tu ca urmează sa discute Blinke cu China de s-a planificat o vizita fără nimic anunțat concret de discuta de obținut de la China pe agenda
  https://www.voanews.com/a/expectations-low-for-blinken-china-trip-to-reset-relations/6941802.html
  De ce “ Blinken would be the first top U.S. diplomat to visit Beijing since 2018 “ si asta fara sa aibe nimic deliverable aranjat in prealabil ?
  “ But expectations are low that Blinken’s meetings with senior PRC leaders would result in large deliverables or reset the fraught relationship between the two countries.”

  In rest si in concluzie au descoperit si in USA si ei ca au făcut exact ceea ce a făcut si abramburica & corhota de la Soros la noi.
  https://youtu.be/dZyGCjnjXFo
  Au creat o lume pe care nimeni nu vrea s-o mentina (sa ii faca mentenantza necesara)
  Si asta nu doar la lucrurile concrete ci si marea politica at large.

 32. „Statul profund” trebuie înțeles conform termenilor, fără ghilimele, nu prin bagatelizare, răstălmăcire şi miştocăreală de marginea şanțului. Dacă am întreba publicul spre exemplu, ce înțelege prin „individul profund” credem cumva că vom primi acel tip de răspuns la care se aşteaptă cei care îşi pun astfel de întrebări sau va trata subiectul la acelaşi nivel de miştocăreală?
  „D-aia n-are ursul coadă. Că vulpea o are prea lungă…”

 33. sau nu trebuie inteles in niciun fel. e o sintagma ca oricare alta, as putea spune goala de continut. doar foloseste la justificarea actiunilor atunci cind ele sint indreptate impotriva oamenilor care dorm, si dorm, si dorm si care sint in transa desi focul de sub fundul lor deja i-a prajit. iluzia cuvintelor „fericit” alese… ha ha ha ha ha ha ha

 34. SITUATIA ESTE INVERSA – STATUL PARALEL NE IMPIEDICA SA AVEM CONDUCATORI PATRIOTI SI PROMOVEAZA MARIONETE IDIOATE

 35. Poftiti la alegeri libere ! Si inca mai sunt unii care cred ca sta in votul lor o paiata de presedinte ! Apropo’s de monarhie !

 36. Domnul tocmai a spus tuturor, în gura mare, un adevăr fundamental, pe care unii îl știam, alții doar îl bănuiați: NU MAI EXISTA DEMOCRAȚIE!

 37. Mircea esti un securist globalist diversionist. Le pui sefu la unii si le spui inainte marh. Toti vor merge in acea directie data de UN STRAIN. La ucrainieni un evvreu la romani un neamtz fricos. Romania e condusa de 30 ani diar de straini. EVVREII SATANISTI.

 38. ”Puterea aparține statului paralel, iar asta e bine”.
  Ar fi bine doar daca memebrii ce constituie statul paralel n-ar fi prosti . Ceea ce nu e intotdeauna sigur .

 39. nu inteleg ce nu inteleg unii. cine s-ar duce la un doctor ajuns in pozitie prin alegeri libere si democratice? cine s-ar urca intr-un avion proiectat de cineva ajuns in pozitie prin alegeri libere si democratice? Dar „toata lumea” crede ca prin alegeri libere si democratice poti sa conduci o tara……

 40. „….Blinken would be…’.E posibil sa fi scapat esenta din PeNN-itza? Sunt jurnalisti ce stiu a folosi corect verbul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.