„ROMÂNIA ÎN ACUARELĂ”

Cei mai buni pictori acuareliști români, într-o expoziție, la TNB

Marți 22 ianuarie 2019, la orele 19, are loc la Teatrul Național București prima expoziție NAȚIONALĂ de pictură în acuarelă, din România. Evenimentul are loc în sala „Foaier Media” Aripa Intercontinental a Teatrului Național.

Expoziția va găzdui lucrările a peste 70 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori, tineri sau mai puțin tineri, reuniți pentru prima dată sub „stindardul” Societății Internaționale de Acuarelă, a cărei filială din România în parteneriat cu Teatrul Național București organizează acest inedit eveniment. Proiectul propune o abordare amplă și complexă a tehnicii picturii în acuarelă.

International  Watercolor Society (Societatea Internațională de Acuarelă) este o organizație non-profit înființată în anul 2012 de către artistul turc, rezident în Canada, ATANUR DOGAN, iar din 2016 ființează și în România sub numele de International Watercolor Society România (I.W.S. România), prezidată de artistul arhitect OVIDIU IOVANEL. International Watercolor Society a luat ființă cu scopul de a promova tehnica de pictură cea mai veche din lume, ACUARELA.

 Scopul International Watercolor Society este de a promova respectul, pacea și armonia, prin folosirea artei – limba comună a întregii lumi. Activitățile societății implică aducerea împreună a pictorilor acuareliști și a iubitorilor de artă, de acuarelă. Pictura în acuarelă a fost multă vreme neglijată și chiar disprețuită, în detrimentul altor tehnici.

Festivalurile și expozițiile, naționale sau internaționale, sunt mijloace eficiente pentru a promova pictura în acuarelă, prezentând lumii excepționale lucrări de artă. Aceste evenimente devin, de asemenea, puncte de interacțiune între artiști, colecționari și specialiști în artă, din diferite țări.

Durata de desfășurare a expoziției este de pe data de 22 ianuarie până pe data de 24 februarie 2019. Expoziția poate fi vizitată de luni până duminică între orele 10-18.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Acuarela, daca tot e „tehnica de pictură cea mai veche din lume”, nu are si ea autori ?! Sau e anonima pentru ca a fost multă vreme „neglijată și chiar disprețuită, în detrimentul altor tehnici” ? Un mijloc eficient „pentru a promova pictura în acuarelă” ar fi sa nu mai scrieti prostii…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.