Antioxidanţii din ciocolata neagră sunt secretul care îi permite acestui aliment să lupte împotriva cancerului, bolilor de inimă şi degradării dinţilor şi chiar poate îndrepta organismul spre o dietă sănătoasă.
Cercetătorii germani au descoperit că ciocolata conţine de patru ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul negru sau verde, informează gandul.info.
În plus, specialiştii susţin că acest aliment are proprietatea de a suprima capacitatea organismului de a produce colesterolul rău, care afectează inima.
Conform cercetătorilor de la Universitatea Cologne din Germania, consumul de ciocolată neagră poate scădea tensiunea arterială. Pentru a ajunge la această concluzie, voluntarii, care aveau tensiunea ridicată, au trebuit să mănânce două pătrăţele de ciocolată pe zi, timp de două săptămâni. După perioada de monitorizare, s-a constatat că nivelul tensiunii a scăzut.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.