Clotilde vs Boloș: 1-0

                                          

    Primăria Sectorului 1 a obținut în instanță obligarea Ministerului Finanțelor la salubrizarea și igienizarea unui teren de pe Drumul Carierei din Cartierul Giulești – Sârbi, pe care sunt acumulări necontrolate de deșeuri. Acest teren a fost în proprietatea unei societăți de stat aflate în faliment, iar acum este în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Finanțelor.

La începutul acestui an, Poliția Locală Sector 1 a somat ministerul să pună în aplicare hotărârea definitivă a instanței. Pentru că Ministerul Finanțelor a ignorat sentința judecătorească, Primăria Sectorului 1 a  angajat o societate de executori judecătorești să o pună în aplicare.

Dacă Ministerul Finanțelor va ignora și solicitarea executorului judecătoresc, Primăria Sectorului 1 va face în cel mai scurt timp posibil curățenie pe acest teren, iar contravaloarea atât a salubrizării și igienizării terenului, cât și a onorariului  executorului judecăroresc, va fi suportată de Ministerul Finanțelor.

Multe dintre terenurile nesalubrizate de la marginea Sectorului 1 se află în administrarea unor ministere sau companii naționale. Șefilor acestor instituții de stat, numiți în funcții pe criterii politice, nu le-a păsat timp de decenii de sănătatea locuitorilor orașului București și au refuzat să îngrădească și să salubrizeze aceste imobile. De când am venit la Primărie, le-am solicitat de nenumărate ori să-și facă curat în propria ogradă, apoi i-am somat și i-am amendat potrivit legislației în vigoare. Cele mai multe astfel de terenuri nesalubrizate sunt în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Finanțelor”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Poliția Locală Sector 1 a dat de-a lungul timpului amenzi pe Drumul Carierei de zeci de mii de lei și a confiscat trei autoutilitare care aruncau ilegal deșeuri de construcție. Pentru că nu se rezolva nimic doar cu amenzile, Primăria Sectorului 1 a trecut la pasul următor.

“Am cerut în instanță și am câștigat obligarea Ministerului Finanțelor la salubrizarea și igienizarea imobilului de pe Drumul Carierei. La începutul acestui an, Poliția Locală Sector 1 a somat conducerea acestuia minister să pună în aplicare hotărârea definitivă a instanței. Pentru că Ministerul Finanțelor a ignorat sentința judecătorească, am angajat o societate de executori judecătorești să o pună în aplicare. Dacă domnul Marcel Boloș va ignora în continuare solicitarea executorului judecătoresc, vom face noi curățenie în cel mai scurt timp posibil. Dar nota de plată, atât a salubrizării și igienizării terenului -sunt sute de tone de gunoi aruncate acolo- plus onorariul executorului judecăroresc, va fi suportată de Ministerul Finanțelor. Așa vom proceda cu toate terenurile din Sectorul 1 care au fost abandonate de proprietari și care sunt un pericol pentru sănătatea publică”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. MF ar fi trebuit sa faca de la sine , curatenia si imprejmuirea terenurilor care ii apartin ! Ca asa prevede legea pt. orice proprietar . Nu trebuia sa se ajunga in instanta . Asta , daca ar fi fost condus de ministri responsabili si civilizati , ca si ei traiesc tot in BUC . Dar puturosenia si nepasarea ii caracterizeaza .

  2. Useristii intre ei! Popa Bolosh este liberal la fel ca fostul sau sef Petrov. Individul este cucerit de mult de invataturile lui Sorosh. Este un secu-userist standard in cuget si-n simtiri dar mai ales in fapte.

  3. @ USR-ist mascat : Postac talimb , aici este vorba ca fiecare proprietar de teren sau cladire , are obligatia sa curete si sa imprejmuiasca proprietatea ! ASA se tine un oras curat si civilizat ! Nu are nicio legatura cu politica , doar cu civilizatia ! Cine stie ce puturos esti si tu .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.