Concluzii preliminare: De ce s-au prăbușit cele două aeronave în Constanța

Aeronavele MiG-21 LanceR şi IAR-330 s-au prăbuşit, pe 2 martie, cel mai probabil „din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu”, spune Ministerul Apărării Naţionale, miercuri, într-un comunicat care prezintă rezultate preliminare ale anchetei.

Comisiile de investigare tehnică au formulat concluziile preliminare cu privire la cauzele probabile care au dus la prăbuşirea avionului MiG-21 LanceR şi a unui elicopter IAR-330, pe 2 martie, în judeţul Constanţa, evenimente care au cauzat decesul a opt militari.

„Din informaţiile obţinute în urma măsurătorilor şi a evaluărilor efectuate, analizei datelor extrase din sistemul de înregistrare a parametrilor de zbor şi de funcţionare de la bordul aeronavelor, audierii convorbirilor radio, examinării stării epavelor aeronavelor, studierii hărţilor sinoptice şi a condiţiilor meteorologice existente în zonele de impact la momentele producerii celor două catastrofe aeriene, comisiile au concluzionat că ambele evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu, a căror pondere urmează să fie stabilită la finalizarea procedurilor de investigare”, precizează sursa citată.

Cercetările pentru stabilirea cauzelor şi concluziilor finale continuă, sub coordonarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Conform procedurilor referitoare la exploatarea aeronavelor militare, pe baza concluziilor preliminare, Statul Major al Forţelor Aeriene a luat măsurile necesare în vederea reluării misiunilor de zbor cu aceste aeronave: au fost revăzute şi actualizate procedurile de operare, au fost parcurse module de pregătire teoretică şi practică cu toate categoriile de personal aeronautic care operează aceste aeronave şi s-au executat verificări tehnice la toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele.

În urma aplicării acestor măsuri, a fost autorizată reluarea misiunilor de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele.

Ce-a mai aflat Dîncu despre catastrofa aviatică din Constanţa

 

Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Concluzii foarte posibil mincinoase. Experti indieni sustin cu dovezi din satelit ca au fost doborate de rachete ucrainene. Chipurile din greseala.

  2. un banc c-un inteles adanc
    laleauo fekete !

    BULA s-a dovedit un diplomat ! Multi ar putea invata de aci
    cum se face o afirmatie imposibil de …confirmat
    …si … in acelasi timp
    imposibil de contestat !

    Astea-s bancuri pe 2-oua nivele …o poanta pentru prostii vulgari …si una fina pentru istetii rari ! 🙂

    😉
    [respekt man ! :*]

  3. crezi ca cei prinsi in flagranti
    ii vor sustine
    prezenta-n cancelarie a lui Bula ?

    Probabil dar …IMposibil !

    😀

  4. @Democrat#Progresist: Ce legatura au balivernele tale cu accidentul petrecut in Dobrogea? Vorbi Ion ca si el e om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.