Coroană din coaste de miel

Oaia este unul dintre primele animale domesticite. Este apreciată atât pentru carne, cât și pentru lapte și lână. Oaia a marcat profund cultura omenească. O găsim reprezentată pe picturile rupestre și prezentă în legendele mitice „Lâna de aur”, sau în religie ca animal de sacrificiu. Sub denumirea de „miel” sunt desemnate animale tinere care nu au depășit 12 luni. După ce le ies primii 2 dinți sunt deja berbecuți sau mioare. Sub denumirea de „oaie” în măcelărie sunt vândute  animalele care au între 12-18 luni, sau animalele mult mai bătrâne – de reformă. Greutatea acestora este peste 20-25 kg în funcție de rasă, de vârstă și de „oboseala” animalului. Carnea de oaie este roșie, mai grasă și are o savoare caracteristică. Anumite rase de oi crescute la stână au o carne care capătă foarte repede miros de seu.

Carnea de miel poate fi orișicând gătită ca o carne de oaie, cu diferența că nu trebuie servită în sânge. Carnea de oaie matură nu trebuie gătită ca cea de miel.

Pentru 6 persoane, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 18 coaste de miel
  • 4 linguri de ulei

Citiţi continuarea reţetei aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.