Procurorii anticorupţie au solicitat Curții de Apel Bacău rearestarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene. Magistraţii au respins, vineri seara, cererea formulată de DNA, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Judecătorii au decis ca şeful CJ Neamţ să fie cercetat în stare de libertate, chiar dacă reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut rearestarea lui Ionel Arsene.
„Instanţa respinge ca nefondată cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, de înlocuire cu măsura arestării preventive a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru trafic de influenţă”, au decis inițial magistraţii Tribunalului Neamţ. Ulterior, procurorii au contestat decizia, dar judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bacău au respins şi această contestaţie a anchetatorilor.
Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Bacău în urmă cu câteva săptămâni, el fiind plasat sub control judiciar.
Tot Curtea de Apel Bacău a decis la sfârşitul lunii ianuarie admiterea contestaţiei procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, sub acuzaţia de trafic de influenţă.
Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful Agenţiei Naţionale de Integritate de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. Potrivit anchetatorilor, intervenţia nu şi-a atins scopul.
De multe ori mi-am pus intrebarea, ce rost are sa arestezi un suspect care a comis o fapta de coruptie, o infractiune fara crima, una a gulerelor albe. In afara de a castiga simpatia si admiratia echivalentului de azi a omului care frecventa executiile in piata publica din trecut, ce rost are? Dupa cum vedem, instantele au inceput sa realizeze absurdul acestor cereri din moment ce exista si alte solutii de tinere a persoanei sub supraveghere. Pe de alta parte, sunt destui interlopi carora nici nu le-a fost ceruta retinerea de catre procurori pentru fapte cu violenta si mai grav altii care au fost cercetati in libertate pentru ca nu reprezinta pericol social.
Strict pe subiect, pana la urma traficul de influenta nu s-a consumat, banii clar nu ii au, ce au? un denunt al unui „penal” condamnat in cate dosare? si o poveste.