Teamnet International, fosta firmă a lui Sebastian Ghiță, a dat faliment

vanghelie

Teamnet International, o companie IT care a fost deținută anterior de Sebastian Ghiță și care are în acționariatul său International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a fost declarată în faliment și urmează să fie dizolvată.

Societatea a intrat în insolvență în 2017, ca rezultat al unei investigații demarate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva sa și a directorului general, pentru presupuse activități ilegale desfășurate în perioada 2007-2014. Această situație a afectat grav reputația firmei, a blocat accesul la finanțare din partea băncilor și a determinat furnizorii să solicite recuperarea sumelor datorate, chiar și pe cele care fuseseră acceptate anterior ca plată întârziată, pe baza obținerii creditelor bancare.

Datele cele mai recente, la finele anului 2021, indică o datorie totală de 180,267 milioane de lei pentru companie. În 2021, afacerile companiei au însumat 10,1 milioane de lei, în scădere față de 13,25 milioane de lei înregistrate în 2020, în timp ce pierderile au fost reduse cu 6,26 milioane de lei, comparativ cu 98,7 milioane de lei în anul precedent. Teamnet International a cunoscut ani de glorie, când cifra de afaceri depășea sute de milioane de lei, atingând un vârf în 2014, când raporta încasări de 338,1 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor. Declinul afacerii a început după acest an, accentuându-se odată cu anunțul privind insolvența.

Teamnet International a fost sub controlul lui Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, implicat în multiple dosare de corupție deschise de DNA Ploiești. Chiar dacă Ghiță susține că nu mai controlează Teamnet de mai mulți ani, procurorii DNA au pus sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Teamnet, suspectate că ar fi fost controlate de el prin intermediari. Acționariatul actual al Teamnet International include TNI Stock Invest – 37,8657%, International Finance Corporation – 16,1764%, Bogdan Padiu – 11,8361%, alte persoane fizice – 19,35% și alte persoane juridice – 14,77%.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4634 Articole
Author

2 Comentarii

 1. poza spune tot:
  ochii bovini,fatza necizelata,
  cine se aseamana se aduna,
  seamana cu Kodrutza!
  (maxtor are o teorie,
  „sacul isi cauta petecul”)

 2. Cine-i mai boschetila asta ? Cum a facut el,n sireacu’, meleon la 20’j de anisori, vai vai vai, te-apuca râsul, secureii sunt peste tot, chiar si-n Partid ! Cât mai adânc, desigur !! :)))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.